1- گروه روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران 2- گروه روان شناسی و آموزش کودکان استنثایی، دانشگاه تهران، ایران
چکیده: (10265 مشاهده)
زمینه و هدف: علیرغم انبوه مقالات موجود پیرامون کودکان کمشنوا، مقالات معدودی بهطور خاص به والدین و مشکلات فراروی آنان در پرورش کودکان کمشنوا پرداختهاند. در فرایند رشد، اولین تعامل کودک با والدینش صورت میگیرد. در برنامههای مداخلات زودرس کیفیت تعامل و پرورش کودکان کمشنوا نقش مؤثری را در پیشرفت بعدی کودک کمشنوا ایفا میکند. هـدف این مقالـه بررسی جنبـههای مختلف پرورش فرزنـدان کمشنـوا از دیـدگاهًهای مختلف است. روش بررسی: در این مقاله به جنبههای مختلف پرورش فرزندان کمشنوا از دیدگاه مطالعات انجام یافته از بانکهای اطلاعاتی Medline، Proquest و Scopus و نیز کتابهای معتبر از سال 1984 تا 2009 پرداخته میشود. نقشهای نیمه تخصصی والدین برای فرزندانشان فشاری مضاعف بر آنها وارد میکند و دیگر جنبههای به همان اندازه پر اهمیت نقش آنها را ـ بهعنوان یک پدر و یک مادرـ در پرورش فرزندانشان بهشدت متأثر میکند. پرورش کودک کمشنوا با توجه به مسائل بسیاری از جمله نوع و میزان کمشنوایی، سن کودک و ویژگیهای شخصیتی والدین، اثرات متفاوتی بر آنها بر جا میگذارد. نتیجهگیری: پرورش کودک کمشنوا هم مشابه و هم متفاوت با پرورش هر فرزند دیگری است. هر جا تفاوتی هست، چالشی نیز هست. از اینرو حمایت، پشتیبانی و مشاورههای کارشناسان و دیگر والدین در این راستا مورد نیاز و بسیار ارزشمند است.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.