:: دوره 15، شماره 2 - ( 2-1385 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 22-16 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در کودکان مبتلا به اختلال یادگیری و هنجار 12-7 سال
مهین صدایی* 1، سعید فراهانی ، ابراهیم پیراسته ، زهرا سلیمانی ، شهره جلایی
چکیده:   (10699 مشاهده)

زمینه و هدف: اختلال یادگیری از شایع ترین مشکلات کودکان دبستانی می باشد و تقریبا 10 درصد این کودکان با این مشکل مواجه هستند. مشخص شده است که اختلال یادگیری با اشکالات ظریف در کدبندی اطلاعات شنوایی در سیستم شنوایی مرکزی همراه می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در کودکان دبستانی مبتلا به اختلال یادگیری در مقایسه با کودکان هم سن و سال هنجار می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی با استفاده از کلیک روی 31 کودک مبتلا به اختلال یادگیری 12-7 ساله و 31 فرد هم سن و سال هنجار انجام شد. دامنه و زمان نهفتگی امواج حاصله با افزایش شدت محرک و تحریک دو گوشی مقایسه گردید.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که دامنه امواج پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در افراد مبتلا به اختلال یادگیری از گروه شاهد در تمامی امواج غیر از Na و Pa گوش راست به طور معنی داری کمتر بود ولی برای زمان نهفتگی بین دو گروه تفاوت معنی داری دیده نشد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه احتمالا پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی می توانند در ارزیابی و تشخیص اختلال یادگیری کارآیی قابل توجهی داشته باشند هر چند که هنوز به مطالعات بیشتری نیاز است.

واژه‌های کلیدی: پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی، نویز دگر طرفی، شنوایی هنجار، کودک دبستانی
متن کامل [PDF 509 kb]   (2140 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1385/9/18 | پذیرش: 1385/11/2 | انتشار: 1392/7/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( 2-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها