|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
6 نتیجه برای ابراهیمی
نوراله آقا ابراهیمی، دوره 2، شماره 1 - ( 1-1372 )
چکیده
یکی از زمینه های مطالعاتی ادیولوژی که دارای رشد سریع بوده، نروشیمی سیستم شنوایی است. بسیاری از پیشرفت های نوین نه تنها برای محققین شنوایی پایه، بلکه برای کسانی که در زمینه های بالینی فعالیت دارند نیز نکاتی را دربرداشته است. این مقاله برآنست تا در زمینه نروشیمی شنوایی، براساس آخرین پیشرفت های حاصله، مقدماتی را مطرح سازد. البته بیشترین توجهات، به مطالعاتی معطوف بوده که بنظر می رسد، در آینده ارزش های بالینی و رایج تری خواهند یافت.
جمیله فتاحی، منصوره عادل قهرمان، آزاده ابراهیمی، فرانک احسانی، سمانه پورهادی، دوره 14، شماره 2 - ( 11-1384 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به پیشرفت فناوری سمعک در جهت جایگزینی سمعکهای آنالوگ با سمعکهای دیجیتال و قابل برنامهریزی مقایسه میزان رضایتمندی بیماران از این سمعکها توسط یک ابزار ارزشمند ضرورت بسیاری دارد. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی امتیاز سودمندی سمعکهای دیجیتال و قابل برنامهریزی یا کنترل دیجیتال و آنالوگ با استفاده پرسشنامه خلاصه شده سودمندی سمعک (APHAB) انجام شده است. روش بررسی: این مطالعه مقطعی برای 90 نفر مبتلا کمشنوایی حسی عصبی متوسط تا شدید، در سه گروه استفاده کننده از سمعک به ترتیب : دیجیتال 43 نفر ، قابل برنامهریزی 15 نفر و سمعک آنالوگ 32 نفر که به مراکز شنواییشناسی دولتی و خصوصی تهران در سال 1384 مراجعه کرده بودند انجام شد. جهت همه افراد مورد بررسی ادیومتری تن خالص انجام شد و پرسشنامه APHAB تکمیل گردید. سپس سمعک تجویز و تنظیم شد. یک ماه بعد از استفاده از سمعک دوباره پرسشنامه فوق توسط بیمار تکمیل شد . یافته ها: میانگین امتیازکلی سودمندی پرسشنامه برای سمعک دیجیتال، قابل برنامهریزی و آنالوگ به ترتیب 05/49، 19/33 و53/39 بود که مؤید اختلاف معنیدار بین سمعک دیجیتال در مقایسه با سمعکهای قابل برنامهریزی و آنالوگ بود. میانگین امتیاز سودمندی در زیر مجموعه شرایط مطلوب پرسشنامه برای سمعک دیجیتال46/53، قابل برنامهریزی66/37و آنالوگ 09/ 39 بود. میانگین امتیاز سودمندی در زیر مجموعه نویز زمینه برای سمعک دیجیتال، قابل برنامهریزی و آنالوگ به ترتیب 39/ 46، 53/25 و 31/35 بود که در هر دو زیر مجموعه نشاندهنده تفاوت معنیدار سمعک دیجیتال با دو نوع سمعک دیگر بود. میانگین امتیاز سودمندی در زیر مجموعه بازآواِیی در سه گروه تفاوت معنیدار نداشت. نتیجهگیری: بهنظر میرسد سمعکهای دیجیتال در کاهش ناتوانی ناشی از نقص شنوایی از سمعکهای قابل برنامهریزی وآنالوگ سودمندترند.
ناهید جلیلهوند، مونا ابراهیمیپور، دوره 19، شماره 2 - ( 3-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از راههای کسب اطلاعات پرسش است. برخی از پرسشها با استفاده از واژههای پرسشی چه/چی، کی، کجا، چرا، چقدر، چطور و غیره انجام میشود. کودکان انگلیسیزبان واژههای پرسشی را بهترتیب فرا میگیرند، بهطوری که معمولاً کودکان با واژۀ چه/چی استفاده از پرسشواژهها را آغاز میکنند. آیا کودکان فارسیزبان در فراگیری و بهکارگیری پرسشواژهها ترتیبی را طی میکنند؟
مورد: این مطالعه روی دو کودک بهنجار فارسیزبان، یک دختر و یک پسر، که تقریباً بهطور منظم به مهدکودک دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران سپرده میشدند، انجام شد. نمونۀ گفتار آزاد این کودکان هر ماه بهمدت 120 دقیقه از 12 تا 36 ماهگی بهطریق ضبط ویدئویی جمعآوری شد و واژههای پرسشی از نمونههای گفتار واجنویسیشدۀ هر دو کودک استخراج گردید. هر دو کودک قبل از بیان اولین واژۀ پرسشی، با بیان/m/ یا hum// همراه با آهنگ خیزان سؤال کردن را آغاز نمودند. واژههای /چی/ و /کو/ اولین پرسشواژههای مورد استفادۀ هر دو کودک بود. تنوع پرسشواژهها در گفتار دختر بیشتر بود. تا 36 ماهگی پرسش دربارۀ زمان با استفاده از پرسشواژۀ /کِی/ (/key/) در نمونه گفتار هر دو کودک مورد پژوهش ظاهر نشد.
نتیجهگیری: این کودکان فارسیزبان نیز طی توالی مشابه کودکان انگلیسیزبان از پرسشواژهها در گفتار خود استفاده میکردند.
ناهید جلیلهوند، مونا ابراهیمیپور، جمشید پورقریب، دوره 21، شماره 2 - ( 4-1391 )
چکیده
زمینه: کودکان معمولاً اولین واژههای خود را در سنین 10 تا 15 ماهگی بیان میکنند و طی مراحلی به گفتار ساده تا پیچیده دست مییابند. سنجش میانگین طول گفته، یکی از معیارهای بررسی رشد و تکامل زبان کودکان است. محاسبۀ میانگین طول گفته و بررسی ترتیب کاربرد برخی از تکواژهای دستوری در گفتار کودکان فارسیزبان از اهداف این مطالعه بود.
مورد: نمونۀ گفتار آزاد دو کودک در مهد کودک، از 12 تا60 ماهگی، هر ماه بهمدت 120 دقیقه به طریق ضبط ویدئویی جمعآوری و نمونههای گفتار واجنویسی شد. مطالعه به روش طولی و توصیفی انجام گرفت. دختر و پسر مورد مطالعه اولین واژههای خود را بهترتیب در سن 12 ماهگی و 16 ماهگی بیان کردند. دختر در 18 ماهگی و پسر 20 ماهگی بیان گفتههای دوکلمهای را آغاز کردند. تعدادی از تکواژهای دستوری که در ساختمان فعل کاربرد دارند قبل از 24 ماهگی با میانگین طول گفته کمتر از دو تکواژ در گفتار هر دو کودک ظاهر شدند. ترتیب کاربرد تکواژهای پیبندهای فعل، از مفرد به جمع بود. شش شناسۀ فاعلی قبل از 36 ماهگی در گفتار هر دو کودک ظاهر شد.
نتیجهگیری: مراحل تکامل گفتار کودکان فارسیزبان نیز همانند سایر کودکان از مرحلۀ گفتار تکواژه آغاز شد و با افزایش واژگان و کاربرد تکواژهای دستوری بهتدریج بر پیچیدگی گفتار آنها افزوده شد. نکتۀ مهم این که کودکان فارسیزبان با میانگین طول گفته کمتر از 2 تکواژ کاربرد تکواژهای دستوری را آغاز کردند.
شیوا ابراهیمیان، آمنه رنجبر، مهری صفری، فیروز صدیقی، محبوبه سعادت، دوره 22، شماره 1 - ( 1-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: مشکل شنوایی نقایصی را در درک زبان و بهدنبال آن در بیان زبان ایجاد میکند پژوهش حاضر با هدف بررسی، میزان تمایز و درک ویژگیهای آوایی واکههای زبان فارسی توسط کودکان کمشنوا را انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش با آزمونی محققساز که بر مبنای آزمون ادراک شنوایی برای آسیب شنوایی تهیه و تدوین شده بودبه بررسی توانایی تمایز واکهها در کودکان پنج تا هشت سال فارسیزبان پرداخت. آزمون دارای دو بخش دیداریـشنیداری و شنیداری صرف، شامل پنج زیرآزمون برای بررسی تمایز واکههای پیشین و پسین است. با استفاده از این آزمون 22 کودک مبتلا به افت شنوایی در حد 90-70 دسیبل مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: نتایج نشان داد بین میانگین پاسخهای درست در دو قسمت واکههای پیشین و پسین تفاوت معنیداری وجود دارد(p<0/05). در تمایز واکههای پسین در آزمون دیداریـشنیداری تمایز واکۀ /â/ بهتر از دیگر واکههای پسین صورت میگیرد. در آزمون شنیداری نیز بالاترین میانگین مربوط به واکۀ /â/ بود. در تمایز واکههای پیشین در آزمون دیداریـشنیداری درک و تمایز واکۀ /i/ نسبت به دو واکۀ دیگر (/e/ /æ/) بهتر صورت گرفت. اما در آزمون شنیداری صرف میزان دشواری این واکهها یکسان بود و طبقهبندی واکههای پیشین از لحاظ میزان دشواری تمایز شنیداری ممکن نبود. نتیجهگیری: در هر دو بخش آزمون تمایز واکههای پسین در کودکان کمشنوا نسبت به واکههای پیشین بهتر و راحتتر صورت میگیرد.
عباس مهوش ورنوسفادرانی، مجتبی ابراهیمی، دوره 23، شماره 5 - ( 9-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: کمشنوایی پراسترسترین معلولیت است و مراقبت از کودکان کمشنوا، والدین را در معرض خطر سلامت روانی قرار میدهد. از این رو حمایت و مداخله های تخصصی برای این خانوادهها بسیار ارزشمند است و آنها را در پرورش فرزندشان بسیار کمک میکند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مددکاری اجتماعی بر سازگاری اجتماعی در والدین کودکان کمشنوای شهر اراک بود. روش بررسی: در این پژوهش، تعداد ۳۷ خانوادۀ کودکان کمشنوا ۴ تا ۱۶ سال شهر اراک، بهصورت نمونهگیری مبتنی بر هدف از جامعه انتخاب شدند. برای تعیین دریافت یا عدم دریافت خدمات مددکاری از مصاحبه و بررسی پرونده و بهمنظور تعیین سازگاری اجتماعی از پرسشنامه ۵۴ پرسشی سازگاری اجتماعی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات بهدست آمده از والدین، از تحلیل واریانس استفاده شد. یافتهها: تحلیل دادهها نشان داد بین والدین افراد کمشنوایی که خدمات مددکاری اجتماعی دریافت کرده بودند و والدینی که این خدمات را دریافت نکرده بودند از نظر سازگاری اجتماعی و مقیاسهای آن تفاوت معنی داری وجود دارد(p<۰/۰۰۱). نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان گفت والدین افراد کمشنوایی که خدمات مددکاری اجتماعی دریافت کرده بودند سازگاری اجتماعی کلی بالاتری داشتند. بنابراین ارائۀ خدمات مددکاری به والدین افراد کمشنوا باعث ارتقای سازگاری اجتماعی آنان میشود.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|