|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای ایزدی
عباس دهستانی اردکانی، فرهاد ترابینژاد، زهرا آقارسولی، فرزاد ایزدی، محمدرضا کیهانی، دوره 19، شماره 2 - ( 3-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: لارنژیت ناشی از برگشت اسید معده در بیماران صوت، بسیار شایع است. امروزه برای درمان این اختلال از دارودرمانی استفاده میکنند که کارایی لازم را ندارد. هدف از این پژوهش، بررسی ویژگیهای صوتیـحنجرهای بیماران مبتلا به لارنژیت نابام قبل و بعد از درمان به روش صوتدرمانی یا دارودرمانی و بررسی کارایی هریک از این روشها است. روش بررسی: شانزده بیمار مبتلا به لارنژیت ناشی از برگشت اسید معده در این پژوهش گذشتهنگر و غیرمداخلهای بررسی شدند. برای پنج مورد صوتدرمانی کامل، برای دو نفر صوتدرمانی ناقص و برای نه نفر دارودرمانی انجام شد. وضعیت ادراکی صوت بیماران توسط آسیبشناس گفتار و زبان و شدت اختلال براساس ویژگیهای صوتی و حنجرهای در قبل و بعد از دزمان محاسبه شد. یافتهها: شدت اختلال 80 درصد از بیماران و وضعیت ادراکی صوت 100 درصد از آنها در صوتدرمانی کامل در وضعیت طبیعی قرار گرفت. شدت اختلال 44 درصد از بیماران و وضعیت ادراکی صوت 66 درصد از آنها در دارودرمانی در وضعیت طبیعی قرار گرفت. کاهش شدت اختلال بعد از درمان در صوتدرمانی کامل(p=0/039) و دارودرمانی(p=0/017) از لحاظ آماری معنیدار بود. نتیجهگیری: اغلب ویژگیهای صوتی و حنجرهای بعد از درمان در بیماران در وضعیت هنجار قرار گرفت. براساس دادههای آماری، صوتدرمانی کامل نیز مانند دارودرمانی در بهبود ویژگیهای صوتی و حنجرهای بیماران کارایی دارد.
مهری صفری، علی قربانی، یونس امیری شوکی، فرزاد ایزدی، دوره 20، شماره 2 - ( 7-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: ندول چینهای صوتی یکی از علل ناهنجاری صوت است که با علایمی چون خشونت صدا و صدای نفس آلود همراه است. صوتدرمانی یکی از روشهای درمان این اختلال است؛ از این رو این پژوهش با هدف ارزیابی تأثیر صوتدرمانی بر ویژگیهای آکوستیکی صدای بیماران دچار ندول چینهای صوتی انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه موردی، پنج زن مبتلا به ندول چینهای صوتی (14 تا 45 سال) بهمدت نه هفته تحت صوتدرمانی طبق روش Boone قرار گرفتند. میزان رعایت بهداشت صوتی و انجام تمرینات هر روزه با استفاده از پرسشنامه بررسی میشد. برای ارزیابی تأثیر صوتدرمانی علاوه بر ارزیابی دستگاهی، ساختمان و حرکات چینهای صوتی بیماران توسط پزشک متخصص حنجره، قبل و بعد از صوتدرمانی با دستگاه استروبوسکوپی معاینه میشد. برای جمعآوری نمونه صوتی، کشش واکه /æ/ در سطح بلندی راحت بیماران مورد استفاده قرار گرفت و نمونه صوت آزمودنیها با استفاده از نرمافزار speech studio مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: فرکانس پایه در چهار بیمار پس از صوتدرمانی کاهش یافت اما تغییرات آن معنیدار نبود(p=0/225). آشفتگی فرکانس پایه در همه بیماران پس از صوتدرمانی بهطور معنیداری کاهش یافت(p=0/043). آشفتگی شدت صدا در سه بیمار کاهش یافت که معنیدار نبود(p=0/345).
نتیجهگیری: صوتدرمانی در بیماران مبتلا به ندول چینهای صوتی موجب بهبود ویژگیهای آکوستیکی و از بین رفتن یا کوچکتر شدن ندول چین صوتی میشود. میزان بهبودی بستگی به انجام تمرینات و رعایت بهداشت صوت دارد.
ابوالفضل صالحی، فرزاد ایزدی، لعیا غلامی تهرانی، مهدی رهگذر، دوره 22، شماره 3 - ( 7-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: عدم توازن بین زیرساختهای دخیل در آواسازی میتواند منجر به برهم خوردن توازن عضلانی سازوکار آواسازی و در نهایت اختلال صوتی شود. روش درمان دستی صداـمعیار با الگو گرفتن از درمانهای دستی متعارف و استفاده از صداسازی در راهبری فرایند درمان، به لحاظ نظری یکی از کوتاهترین روشها در کاهش یا از بین بردن تنش عضلانی اختلالات صوتی است. این پژوهش ضمن معرفی روش، به تعیین میزان تأثیر آن در مواجهه با اختلالات پرکاری صوتی پرداخته است. روش بررسی: بیست بزرگسال دچار پرکاری صوتی به شیوۀ مداخلهای قبل و بعد، تحت ۱۵ جلسه درمان دستی صداـمعیار قرار گرفتند. صدای بیماران از جنبههای آکوستیک، ادراکی شنیداری و استروبوسکوپی قبل و بعد از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل آماری دادهها با استفاده از آزمونهای t زوجی و ویلکاکسون نشاندار صورت پذیرفت. یافتهها: نتایج پژوهش تغییرات معنیداری را در بهبود پارامترهای آکوستیک پس از درمان نشان داد. تغییرات واکه /a/ شامل کاهش آشفتگی فرکانس(p=۰/۰۰۳) و آشفتگی شدت(p=۰/۰۰۱) و افزایش نسبت هارمونی به نویز(p=۰/۰۰۱) و تغییرات واکه /i/ شامل افزایش نسبت هارمونی به نویز(p=۰/۰۰۹) و کاهش آشفتگی فرکانس(p=۰/۰۲۰) بود. کاهش آشفتگی شدت واکه /i/ معنیدار نبود. تغییرات در پارامترهای ارزیابیهای ادراکی(p=۰/۰۰۱) و استروبوسکوپی(p=۰/۰۰۱)، اختلاف معنیداری را در جهت بهبود آنها نشان داد. نتیجهگیری: درمان دستی صداـمعیار بهعنوان روشی جدید میتواند در درمان اختلالات پرکاری صوتی مورد استفاده قرار گیرد.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|