|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
7 نتیجه برای رهبر
نریمان رهبر، دکتر محمدرضا هادیان، سیدعلی اکبر طاهایی، دکتر محمدرضا کیهانی، دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده
در این تحقیق برای اولین بار در ایران به طراحی و ساخت یک دستگاه مولد اختلاف فاز جهت آزمون اختلاف سطح پوشش و روش نوینی از اجرای آزمون که می تواند محدودیت آزمون را در اختلالات گوش میانی برطرف نمایند، اهتمام شده است. در این روش با ارائه نویز از طریق مرتعش کننده استخوانی که در محل پیشانی قرار می گیرد، به بررسی مقایسه ای روش پیشنهادی و روش استاندارد پرداخته شده است. آزمون روی 40 مرد در سنین 20 تا 25 سال مراجعه کننده به مرکز شنوایی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران از تاریخ 1377/8/1 لغایت 1377/9/30 انجام شده است. در تجزیه و تحلیل اطلاعات، اختلاف معنی داری بین دو روش مشاهده نگردید (R=63.41 و P=0.000 در فرکانس 500 هرتز). میزان MLD با محدوده 10 تا 13 دسی بل و میانگین 11.175 و در روش پیشنهادی با محدوده 9 تا 13 دسی بل و میانگین 10.775 و میانه 11 دسی بل در هر دو روش بدست آمد.
طاهره رهبر، هبت الدین برقعی، مهین صدایی، مهدی اکبری، مهندس پرویز کمالی، دوره 13، شماره 1 - ( 2-1383 )
چکیده
هدف: بررسی و مقایسه مشخصات فیزیکی گسیل های صوتی حاصل اعوجاج در گوش راست و چپ نوزادان 59-1روزه دارای شنوایی هنجار مراجعه کننده به بخش شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران (1381) مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش توصیفی ـ تحلیلی روی 102 نوزاد (204 گوش) که به روش آسان انتخاب شده بودند ، انجام شده است. مراحل آزمایش عبارت بود از اتوسکوپی ، ادیومتری مشاهده رفتاری ، ادیومتری ایمیتانس ، DPOAEs و در صورت لزوم ABR ، در DPOAEs ، دامنه و فرکانس گسیل 2f ـ 1f2 حاصل از تحریک دو صوت خالص با شدت dB SPL 65-1L و dB SPL 50-2L با نسبت 2/1=1f/2f بررسی گردید. نتایج: 1ـ نوزادان هنجار ، همگی دارای DPOAEs بودند. 2- دامنه DPOAEs گوش راست به طور معنی داری بزرگتر از دامنه در گوش چپ است (05/0/P<). 3- بین دامنه های حاصل از DPOAEs بر حسب نوزادان مورد مطالعه اختلاف معنی داری دیده نمیشود. بحث و نتیجه گیری: DPOAEs میتواند جهت ارزیابی سریع ، غیر تهاجمی و به عنوان ابزاری عالی برای غربالگری افت شنوایی نوزاد بکار گرفته شود.
نریمان رهبر ، محمد کمالی ، جمشید پورقریب ، اکرم کثیری ، دوره 15، شماره 1 - ( 1-1385 )
چکیده
زمینه و هدف: اجرای آزمون های پردازش مرکزی شنوایی، به دلیل فراوانی مشکلاتی که ممکن است پردازش مرکزی شنوایی را دچار اختلال نماید، ضروری است. آزمون های رفتاری از جمله آزمون شناسایی جملات ساختگی، به دلیل محدودیت های آزمونهای الکتروفیزیولوژیک و به دلیل ساختار خود آزمون که سبب تحریک ساقه و قشر مغز میشود، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هدف این بررسی، ساخت آزمون به زبان فارسی و ارزشیابی مقدماتی آن است. روش بررسی: نخست، آزمون جملات ساختگی به زبان فارسی تهیه شد، سپس روی لوح فشرده ضبط شد، پس از آن روی 60 نفر از افراد دارای شنوایی هنجار 35-20 ساله مراجعه کننده به دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران بمدت سه ماه مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: بین مقادیر امتیازات کسب شده در آزمون طراحی شده به زبان فارسی با مقادیر امتیازات نمونه انگلیسی آزمون تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین، مقایسهی امتیازات آزمون بین زنان و مردان نیز تفاوت معنی داری را نشان نداد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش، این آزمون با آزمون انگلیسی شباهت دارد و می تواند در ارزیابی پردازش شنوایی مرکزی مورد استفاده قرار گیرد.
افسانه رجب، نریمان رهبر، جمشید پورقریب، حمید حقانی، دوره 16، شماره 1 - ( 2-1386 )
چکیده
زمینه و هدف: شواهدی وجود دارند که نشان میدهند بین لکنت و اختلالات پردازش شنوایی نوعی ارتباط وجود دارد و هرگونه اختلال در عملکرد شنوایی مرکزی دست کم میتواند یکی از علل به وجود آمدن ناروانی گفتار باشد. حتی با استفاده از روشهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی و دیگر آزمونهای الکتروفیزیولوژیک تا کنون هیچ گونه پاسخ قطعی در این مورد ارائه نشده است. در این پژوهش با استفاده از آزمون اختلاف سطح پوشش و آزمون شناسایی جملات ساختگی به بررسی و مقایسه عملکرد شنوایی مرکزی افراد لکنتی و گروه هنجار پرداخته شده است. روش بررسی: این پژوهش به روش تحلیلی- مقطعی روی 15 فرد لکنتی و 15 فرد هنجار مرد با محدوده سنی16تا40 سال با میانگین سنی 78/26 انجام شد. آزمون اختلاف سطح پوشش و آزمون شناسایی جملات ساختگی با پیام رقابتی همانسویی و دگرسویی در هر دو گروه مورد ارزیابی و مقایسه قرارگرفت. یافتهها: یافتههای بدست آمده کاهش میانگین اختلاف سطح پوشش در افراد لکنتی در مقایسه با افراد گروه کنترل را نشان داد ولی تفاوت از لحاظ آماری معنیدار نبود. در آزمون شناسایی جملات ساختگی تنها با پیام رقابتی همانسویی در سطوح 20- و 10- دسیبل تفاوت معنیدار در گوش راست افراد لکنتی مشاهده گردید. نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش با سایر پژوهشهای مشابه مطابقت دارد و الگوی یافتهها احتمالاً به اختلال عملکردی جزئی در ساقه مغز برخی افراد لکنتی اشاره دارد.
میمنه جعفری، نریمان رهبر، سید جلال ثامنی، محمدرضا کیهانی، دوره 17، شماره 2 - ( 12-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از شایعترین شکایات بهویژه برای افرادی که شنوایی هنجار یا نزدیک به هنجار در فرکانسهای پایین دارند این است که صدایشان "مبهم" میباشد که دلیل اصلی آن "اثر انسداد" است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه میزان اثر انسداد در افراد دارای شنوایی هنجار با استفاده از دو روش بینگ و ارزیابی گوش واقعی است. روش بررسی: 20 فرد بزرگسال با وضعیت شنوایی هنجار شامل ده مرد و ده زن در محدوده سنی 24-18 سال در این مطالعه شرکت کردند. ابتدا ادیومتری بینگ انجام شد. سپس در روش ارزیابی گوش واقعی، از آن ها خواسته شد تا واکه های/â/ و /i/ را به مدت 5 ثانیه صداسازی کنند. با استفاده از پروب میکروفن فشار صوتی درون مجرای گوش آنها اندازهگیری شد. مقدار اثر انسداد در تمامی این افراد ثبت و مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. یافتهها: میانگین میزان اثر انسداد در این افراد ثبت شد. هیچ گونه همبستگی بین نتایج دو آزمون به دست نیامد. متغیرهای انسداد یک گوشی یا دوگوشی و جنسیت تأثیری در نتایج حاصل از ارزیابی گوش واقعی نداشتند. اما تفاوت نتایج حاصل از انسداد یک گوشی و دوگوشی در ارزیابی بینگ معنی دار بود(p=0/00). نتیجهگیری: مقدار اثر انسداد در بین افراد کاملاً متغیر است. بهترین راه حل برای رفع اثر انسداد، تنظیم دقیق سمعک در محدوده فرکانسی است که بیشترین میزان اثر انسداد در آن محدوده رخ داده است. تعیین دقیق میزان و محدوده فرکانسی تغییرات در سمعک نیز، تنها با ارزیابی پروب میکروفن امکان پذیر است.
میمنه جعفری، نریمان رهبر، محمدرضا کیهانی، سید جلال ثامنی، دوره 19، شماره 2 - ( 3-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: بیشتر کاربران سمعک از پدیدهای به نام اثر انسداد شکایت دارند. هدف از انجام این مطالعه مقایسۀ میزان اثر انسداد در افراد با شنوایی هنجار و کمشنوایی حسی عصبی خفیف و ملایم با استفاده از روش ارزیابی گوش واقعی است. روش بررسی: شصت فرد بزرگسال شامل 30 مرد و 30 زن، در محدوده سنی 55-18 سال در این مطالعه شرکت کردند. از آنها خواسته شد تا دو واکه /e/ و /i/ را بهمدت 5 ثانیه صداسازی کنند. با استفاده از پروب میکروفن فشار صوتی درون مجرای گوش آنها اندازهگیری شد. قلۀ فرکانسی و مقدار اثر انسداد در تمامی این افراد ثبت و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: قلۀ فرکانسی اثر انسداد با استفاده از واکه /e/ در زنان و مردان، در فرکانسهای 9/751 و 98/542 هرتز و با حداکثر میزان 25/10 و 77/9 دسیبل بهدست آمد. نتایج بهدست آمده با استفاده از واکۀ /i/ نیز قلۀ فرکانسی اثر انسداد در زنان و مردان را در فرکانسهای 88/518 و 28/440 هرتز با حداکثر میزان 03/19 و 10/19 دسیبل نشان داد. علاوه بر این هیچگونه تفاوت معنیداری بین پارامترهای وضعیت شنوایی و بین دو جنس مشاهده نشد(p>0/05). نتیجهگیری: مقدار اثر انسداد در بین افراد کاملاً متغیر است. بهترین راه حل برای رفع اثر انسداد، تنظیم دقیق سمعک در محدودۀ فرکانسی مشخصی است که تعیین آن تنها با ارزیابی پروب میکروفن امکانپذیر است.
مهنّا جوانبخت، نریمان رهبر، محمد کمالی، دوره 20، شماره 2 - ( 7-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: با اثبات قابلیت سازماندهی مجدد دستگاههای حسی بزرگسالان بهدنبال تغییرات محیطی و توجه به اینکه سمعک با تحریک دستگاه شنوایی دچار محرومیت حسی، موجب تغییر در محرکهای دریافتی میگردد، به نظر میرسد که سمعک قادر به ایجاد تغییراتی در تواناییهای دستگاه شنوایی از جمله حد افتراق شدت باشد. کاربرد سمعک موجب رخداد اصلاحات درکی و فیزیولوژیک میگردد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیرات ناشی از کاربرد سمعک بر عملکرد تمایز شدتی انجام شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مقطعیـتحلیلی بود. گروه مورد مطالعه شامل 30 نفر شامل 15 زن و 15 مرد، کاربر تکگوشی سمعک، با کمشنوایی حسی عصبی متوسط یا متوسط شدید متقارن در دو گوش، در محدودۀ سنی 65-45 سال با میانگین 73/57 و انحراف معیار 12/8 سال بودند. حد افتراق شدت در دو فرکانس 500 و 2000 هرتز و دو سطح شدتی 10 و 40 دسیبل SL در گوشهای کاربر سمعک و گوشهای فاقد سمعک ارزیابی و مقایسه گردید. یافتهها: نتایج مطالعه نشانگر برتری امتیازها در سطوح شدتی و فرکانسی بالا بوده و امتیازهای حد افتراق شدت در گوشهای کاربر سمعک نسبت به گوشهای فاقد سمعک بهطور معنیداری کمتر، بهعبارتی بهتر بود(p<0/05)، ولی در فرکانس 500 هرتز و سطح شدتی 10 دسیبل SL تفاوت معنیداری بین دو گروه دیده نشد(p=0/132). نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشاندهندۀ تأثیر کاربرد سمعک بر عملکرد تمایز شدتی بوده و با تأیید رخداد اصلاحات درکی، امکان رخداد ساختپذیری عملکردی بهدنبال کاربرد سمعک را مطرح میسازد که جهت تأیید، نیاز به انجام مطالعات بیشتری است.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|