|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای طالبی
سعید طالبیان، آزاده شادمهر، محمد اکبری، سیده مریم خدامی، سحر موسوی قمی، مرضیه نجفی، دوره 19، شماره 2 - ( 3-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: عضلات شرکتکننده در تولید صدا از مهمترین اعضای دستاندرکار در تکلم هستند. ثبت الکترومیوگرافی فعالیتهای عضلات با استفاده از الکترودهای سوزنی مشکل است و نیاز به آرامش بیمار و مهارت فرد معاینهکننده دارد. هدف از این تحقیق رسیدن به راهی جدید برای ارزیابی فعالیت عضلات با استفاده از الکترودهای سطحی است. روش بررسی: در این پژوهش 34 زن و 34 مرد هنجار شرکت کردند. افراد بهصورت نشسته روی صندلی قرار میگرفتند. الکترودهای ثبات بر روی عضلات ناحیۀ قدام گلو، شامل تیروییدی هرمی و انگشتری تیروییدی، در دو سمت چپ و راست قرار داده میشدند. تولید همخوانهای سایشی واکدار /z/ و /ž/ و بیواک /s/ و /š/ بهمدت 10 ثانیه و استراحت بینابینی 10 ثانیهای به تعداد 5 تکرار انجام میگرفت. اطلاعات بهدست آمده در حوزۀ زمان و فرکانس مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: در ثبت الکترومیوگرافی عضلات مسئول تولید همخوانهای سایشی واکدار، میزان فعالیت و میانه طیف فرکانس بهطور معنیداری در مردان بیشتر از زنان بود(p<0/05)، ولی این مقادیر در هر دو گروه، در همخوانهای سایشی واکدار بیشتر از حالت استراحت بود(p<0/001). نتیجهگیری: ثبت سطحی از عضلات تیروییدی هرمی و انگشتری تیروییدی در زنان بسیار سختتر از مردان است. این امر میتواند بهدلیل تفاوتهای آناتومیکی نظیر اندازۀ طول و عرض گردن در زنان باشد. واژگان کلیدی: الکترومیوگرافی سطحی، عضلۀ تیروییدی هرمی، عضلۀ انگشتری تیروییدی
سحر شمیل شوشتری، منصوره عادل قهرمان، مهین صدایی، سعید طالبیان، شهره جلایی، مجتبی توکلی، دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: انجام آزمونهای تعادلی مرسومی مانند الکترونیستاگموگرافی و ویدئونیستاگموگرافی، بهعلت آنکه نیاز به بینایی دارد در نابینایان میسر نمیباشد. از آنجا که آزمون پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی، نیاز به بینایی ندارد به نظر میرسد آزمون مناسبی برای ارزیابی بخشی از سیستم دهلیزی این افراد باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان وقوع و زمان نهفتگی موج p13 و n23 در نابینایان مادرزادی و افراد بینا انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه مقطعیـمقایسهای، پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی با ارائه محرک تنبرست 500 هرتز با شدت 95 دسیبل nHL در 20 فرد بینا و 20 فرد نابینای مادرزاد در محدودۀ سنی 30-18 سال ثبت شد. یافتهها: پاسخ پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی در تمامی افراد (100%) مشاهده گردید. میانگین زمان نهفتگی امواج p13 و n23، هر دو گوش، در دو گروه اختلاف آماری معنیداری را نشان نداد (p>0/05). نتیجهگیری: به نظر میرسد شکلگیری مسیر عصبی و قوس رفلکسی پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی در افراد نابینا مشابه افراد بینا بوده و رشد این مسیر مستقل از سیستم بینایی صورت میگیرد. از اینرو آزمون پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی میتواند آزمون مفیدی در ارزیابی عملکرد بخشی از سیستم دهلیزی نابینایان باشد.
حسین طالبی، سعیده مهرکیان، دوره 22، شماره 2 - ( 4-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: در ارتباط با توجه، چهار مرحلۀ اساسی تشریح خواهد شد که عبارتند از حافظۀ فعال، مسیر بالا به پایین، انتخاب رقابتی، و فیلترینگ خودکار پایین به بالا برای تحریکات برجسته. هریک از این مراحل، نقشی اساسی در فرآیند توجه ایفا میکنند. سه مرحلۀ ابتدایی در کنترل ارادی انسان هستند و در کنار یکدیگر، چرخهای برگشتی را ایجاد میکنند. در این مقاله مروری، سعی شدهاست تا با تکیه بر آخرین و پیشرفتهترین تحقیقات مرتبط با توجه بهویژه توجه شنوایی، نظریهها، سازوکارها، و مراکز دخیل در دستگاه عصبی، بهتفصیل مطرح شود.
روشبررسی: در این مطالعه، به بررسی متون و مقالات مختلفی که از سال 1953 تا 2012 پیرامون توجه شنوایی چاپ شدهاست، پرداخته شد. برای این منظور، از بانکهای اطلاعاتی PubMed ، Scopus ، ProQuest ، Iran Medex ، و Google scholar استفاده شد. برای جستجو در این بانکها، از واژه auditory attention و واژگان کلیدی مرتبط با آن استفاده شد.
نتیجهگیری: میتوان گفت که توجه شنوایی بهواسطۀ چهار مؤلفۀ اصلی خود نقش بسیار مهمی در روند پردازش شنوایی داشته و میتواند تغییردهندۀ روند مذکور در سطوح متعددی از تجزیه و تحلیل حسی نظیر حلزون، ساقۀ مغز، و قشر شنوایی باشد.
مجتبی توکلی، حسین طالبی، سحر شمیل شوشتری، ندا مظاهری تهرانی، سقراط فقیهزاده، دوره 23، شماره 4 - ( 7-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: بیماری دیابت، به واسطه اختلال در سوخت و ساز گلوکز خون، سبب بروز نارساییهای قابل توجهی در دستگاههای مختلف بدن همچون شنوایی و تعادل میشود. بیماران مبتلا به دیابت، از علائمی نظیر وزوز و گیجی شکایت دارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیرات احتمالی دیابت نوع I و II را بر دستگاه شنوایی و تعادل انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، پاسخهای شنوایی و تعادل دو گروه ۱۵ نفره مبتلا به دیابت شیرین نوع I و II در محدودۀ سنی ۵۰-۴۰ سال بهترتیب با میانگین سنی و انحراف معیار ۸۰/۴۳ و ۲۴۶/۴، ۱۳/۴۸ و ۹۷۳/۲، و ۱۰ فرد هنجار ۵۰-۴۰ ساله با میانگین سنی و انحراف معیار ۳۰/۴۵ و ۴۴۸/۴، با استفاده از آزمون ادیومتری تن خالص و پاسخهای عضلانی برانگیختۀ دهلیزی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. یافتهها: نتایج آزمون ادیومتری تن خالص در هر دو گروه مبتلا به دیابت نوع I و II در محدودۀ هنجار بهدست آمد. در مقابل، مقایسۀ دامنۀ پاسخهای عضلانی برانگیخته از دهلیز میان گروه هنجار و بیماران مبتلا به دیابت، نشاندهندۀ اختلافات آماری معنیدار بود(p<۰/۰۵). نتیجهگیری: میتوان گفت که در بیماران مبتلا به دیابت نوع I و II ، علیرغم بهدست آمدن پاسخهای هنجار دستگاه شنوایی، پاسخهای دستگاه دهلیزی در وضعیت هنجاری نبوده و نشاندهندۀ درگیری اندامهای انتهایی دستگاه دهلیزی و مسیر مرکزی مربوط به آن هستند.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|