زمینه و هدف: اندازهگیریهای فیزیولوژیک عملکرد حلزون و عصب شنوایی، در افتراق اختلالات ناشی از آسیب عصب هشتم از موارد نقص عملکرد سلولهای موئی حلزون کاربرد دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد پاسخهای حلزونی (گسیلهای صوتی گوش و پتانسیل میکروفنی حلزون) و پاسخ شنوایی ساقه مغز روی گروهی از بزرگسالان مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی و افراد با شنوایی طبیعی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه مقطعی حاضر، روی ۱۶ بزرگسال مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی (۳۲ گوش) در محدوده سنی ۳۰-۱۴ سال و ۱۶ فرد با شنوایی طبیعی در محدوده سنی ۳۰-۱۶ سال از دو جنس صورت گرفت و نتایج پاسخ گسیلهای صوتی گذرای گوش، پتانسیل میکروفنی حلزون و پاسخ شنوایی ساقه مغز در دو گروه مقایسه و در ارتباط با سن، جنس، گوش و میزان کم شنوایی، بررسی و تفسیر گردید.
یافتهها: در افراد مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی، متوسط کم شنوایی در حدود ۱/۴۸ دسیبل بود و ادیوگرام با کمشنوایی در فرکانسهای پائین و سپس صاف، بالاترین فراوانی را داشت. در گوشهای مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی به جز دو مورد، گسیلهای صوتی گذرای گوش در تمام گوشها ثبت گردید و میانگین آن به متوسط پاسخ در افراد شاهد نزدیک بود. مقدار زمان نهفته و دامنه بزرگترین قله فاز معکوس پتانسیل میکروفنی حلزون در افراد مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی نسبت به افراد شاهد، به میزان معنیداری بالاتر بود. دامنه گسیلهای صوتی گذرای گوش و پتانسیل میکروفنی حلزون مستقل از میزان کمشنوایی بود و افزایش سن بر برخی اندازهگیریهای پتانسیل میکروفنی حلزون تأثیر داشت. در بزرگسالان مبتلا به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی، پاسخ شنوایی ساقه مغز حتی با تعداد تحریک بسیار پائین، مشاهده نگردید.
نتیجهگیری: در بزرگسالان مشکوک به نوروپاتی/ ناهمزمانی شنوایی با درک گفتار ضعیفتر نسبت به میزان آستانههای شنوایی، شکل ادیوگرام با کمشنوایی در فرکانسهای پایین و صاف، شایعتر است. در این افراد، غالباً پاسخ شنوایی ساقه مغز ثبت نشده و اندازهگیری هر دو پاسخ گسیلهای صوتی گوش و پتانسیل میکروفنی حلزون در بررسی عملکرد سلولهای موئی حلزون توصیه میشود.