|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای علیپور حیدری
زهرا سلیمانی، محمد صادق سیف پناهی، محمود علیپور حیدری، دوره 15، شماره 1 - ( 1-1385 )
چکیده
زمینه و هدف: بر پایۀ بررسیهای گذشته، کاهش شنوایی منجر به نقص هماهنگی عضلات وساختارهای اساسی درگیر در تکالیف زمانبندی حرکتی گفتار می شود و در فراگیری صداهای گفتار تأثیر منفی می گذارد. از این رو، هدف از انجام این پژوهش، مقایسۀ توانایی انجام حرکات تکراری و متناوب (دیادوکوکینزیس) دهانی توسط دانش آموزان پسر سالم و دانش آموزان دچار کم شنوایی است. روش بررسی: این مطالعه روی 61 دانشآموز دبیرستانی پسر 18-15 ساله انجام شد که 46 نفر از آنها دچار افت شنوایی متوسط ـ شدید، شدید و عمیق بوده، و 15 نفر آنها شنوایی هنجار داشته اند. مدت زمان صرف شده برای انجام تکالیف دیادوکوکینزیس دهانی، با نرم افزار تحلیلگر گفتاری Dr. Speech نسخهی چهارم سنجیده شد. سپس دادهها توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: گروه دارای شنوایی هنجار تمام تکالیف دیادوکوکینزیس را نسبت به گروه دارای کاهش شنوایی سریعتر انجام دادهاند غیر از گروه مبتلا به کم شنوایی متوسط ـ شدید، که در بیشتر تکالیف تفاوت معنیداری نداشتند. در بین گروه مبتلا به کم شنوایی نیز عملکرد گروه دچار افت شنوایی عمیق با دو گروه دیگر تفاوت معنیداری داشت. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش همانند بیشتر تحقیقات مشابه، حاکی از وجود مشکل در زمانبندیهای حرکتی گفتار در افراد دچار کاهش شنوایی است. در مجموع تفاوتها نشان میدهند اختلالات موجود در زمانبندیهای حرکتی گفتار با درجات مختلف کاهش شنوایی همسو میباشند.
مهدی شاکر اردکانی، زهرا سلیمانی، فرهاد ترابی نژاد، سیده مریم خدامی، دکتر محمود علیپور حیدری، دوره 16، شماره 2 - ( 3-1386 )
چکیده
زمینه و هدف: اندازهگیریهای عینی در کل و اندازهگیریهای آکوستیکی به طور خاص جنبۀ مهمی از ارزیابی لکنت طی چند دهۀ گذشته بودهاند. اگرچه این اندازهگیریها جایگزین قضاوتهای درکی نمیشوند اما به کمک آنها تشخیص دقیقتری صورت میگیرد و لزوم مداخلههای درمانی تأیید میشود. همچنین، میتوان از آنها برای بازخورد نتایج درمان به بیمار استفاده کرد.از این رو، این مطالعه بهمنظور اندازهگیری و مقایسه برخی از ویژگیهای آکوستیکی بین مردان غیرلکنتی و لکنتی بزرگسال انجام شد. روش بررسی: در این مطالعۀ موردـشاهدی، نمونههای مورد بررسی مردان غیرلکنتی و لکنتی بزرگسال بودند. برای جمعآوری نمونۀ صوت آزمودنیها، از گفتار روان آنها در خواندن 20 جمله از آزمون لبخوانی سارا، کشیده بیان کردن واکههای /a/ و /i/ و شمارش ریتمیک اعداد از یک تا 20 استفاده شد و تجزیه و تحلیل آنها با نرم افزار Dr. Speech صورت گرفت. یافتهها: فرکانس پایه و دامنه تغییرات آن در واکههای /a/ و /i/ ، شمارش اعداد از یک تا 20 و خواندن 20 جمله آزمون بین دو گروه لکنتی و غیرلکنتی تفاوت معنیداری نداشت. در مورد آشفتگی بسامد و آشفتگی شدت بین دو گروه نیز تفاوت معنیداری وجود نداشت. نتیجهگیری: نبود تفاوت معنیدار بین دو گروه ممکن است ناشی از مطالعه این خصوصیات در گفتار روان افراد لکنتی وغیرلکنتی باشد.
محمدرحیم شاهبداغی، افسانه عرشی، محمود علیپور حیدری، دوره 17، شماره 1 - ( 8-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: تنفس انرژی اولیه برای تولید گفتار را فراهم مینماید. با توجه بهاینکه هیچ شاخصی برای مقایسه میزان حداکثر مدت زمان آواسازی در افراد هنجار و مبتلا به اختلالات گفتاری در ایران وجود نداشت از اینرو این پژوهش با هدف استاندارد کردن این میزان در دانشآموزان مقطع راهنمایی شهر تهران انجام شد. روش بررسی: در این بررسی مقطعی ـ تحلیلی 576 دانشآموز پایه های اول تا سوم راهنمایی از مناطق مختلف تهران انتخاب گردیدند. هر دانشآموز ابتدا یک دم معمولی انجام میداد سپس واکۀ/a/ را با حداکثر توان خود تاحدی که احساس انقباض در ناحیه گردن و حنجره نداشته باشد بهصورت کشیده تولید میکرد. این آزمایش برای سه بار متوالی انجام میگرفت و بیشترین زمان به عنوان حداکثر مدت زمان آواسازی تأیید میشد. یافتهها: تجزیه و تحلیل دادهها نشان میدهد که میانگین حداکثر مدت زمان آواسازی به ترتیب پایه، در دخترها 3/15، 65/15و 16/17 ثانیه، در پسرها 41/15،7/16و01/17 ثانیه و بدون در نظر گرفتن جنسیت 36/15،17/16و08/17 ثانیه بود. اختلاف میانگین در بین پایه اول و سوم معنیدار بود(p<0/003). نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که با افزایش سن میزان حداکثر مدت زمان آواسازی در بین افراد مورد مطالعه افزایش یافته است. همچنین این میزان در پسرها در پایۀ اول و دوم بیشتر از دخترها و در دخترها در پایه سوم بیشتر از پسرها میباشد.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|