|||  عنوان نشریه: شنوایی شناسی | ناشر: دانشگاه علوم پزشکی تهران | |||  Website: http://aud.tums.ac.ir | Email: aud@tums.ac.ir
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: تماس با ما :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد قالب جدید پایگاه چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations21651050
h-index2112
i10-index6620

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
144 نتیجه برای محمد

قاسم محمدخانی،
دوره 4، شماره 1 - ( 2-1375 )
چکیده

به منظور بررسی عملکرد ملانین گوش داخلی، کم شنوایی موقت ناشی از صدا (TTS) در افراد چشم آبی یا قهوه ای مورد مطالعه قرار گرفت. 68 نوجوان ذکور دارای شنوایی طبیعی در این مطالعه شرکت داشتند. آستانه شنوایی قبل و بعد از قرار گرفتن در معرض نویز توسط ادیومتر کامپیوتری در محدوده فرکانسی 8-0.8 کیلو هرتز بدست آمد. در این مطالعه نویزی با پهنای فرکانسی 1665 تا 2335 هرتز و فرکانس مرکزی 2 کیلو هرتز در شدت 105dbspl بمدت 10 دقیقه مورد استفاده قرار گرفت اختلاف معنی داری (قابل توجهی). بین متوسط TTS افراد در محدوده فرکانسی 8-2 کیلوهرتز مشاهده شد، بطوریکه افراد چشم قهوه ای کمترین TTS و افراد چشم آبی بیشترین TTS را داشتند.


فرنوش جارالهی، محمد کمالی، عبدالله موسوی، کاظم محمد،
دوره 5، شماره 1 - ( 2-1377 )
چکیده

در مطالعه ای که طی سال 1374 بر روی 146 گوش از 86 کودک 10-5 ساله دارای شنوایی طبیعی یا افت شنوایی حسی-عصبی حداکثر تا 84 دسی بل مراجعه کننده به کلینیک شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای بررسی کاربرد بالینی روش های فرمول نی میر-سسترهن، معادله دوم، Lilly و SPAR موازنه نشده (UWSPAR) و SPAR موازنه شده (WSPAR) در طرح غربالگری شنوایی به عمل آمد مشاهده گردید که روش WSPAR همخوانی خوب با آزمون شنوایی استاندارد داشته (K=0.78) و دارای حساسیت، ویژگی، NPA++ و PPV+++ در سطح مطلوب (94-84%) می باشد. بنابراین چنانچه جهت بررسی شنوایی نتوان از آزمون های سابجکتیو استفاده نمود، جهت افتراق افت شنوایی از شنوایی طبیعی در طرح های غربالگری شنوایی به راحتی می توان از روش WSPAR بعنوان روشی آبجکتیو استفاده نمود.


وحید شیعه زاده، علی اصغر کاکوجویباری، سیدعلی اکبر طاهایی، قاسم محمدخانی، محمدرضا کیهانی،
دوره 6، شماره 1 - ( 5-1377 )
چکیده

مقصود از ارائه این مطالعه، ارزیابی امتیاز تشخیص گفتاری (Speech recognition score=SRS) در افراد استفاده کننده از سمعک بود تا بدین وسیله مشخص شود که تک سیلاب های بی معنی، مواد گفتاری مناسبی جهت ارزیابی سودمندی سمعک در افراد کم شنوا می باشند. سودمندی سمعک به صورت اختلاف امتیاز تشخیص گفتاری افراد بدون سمعک و با سمعک با استفاده از یک سمعک پشت گوشی (Panasonic/5400) بررسی می گردید. یک نمونه 60 نفری شامل 30 نفر دانش آموز کم شنوا با کم شنوایی غالب حسی-عصبی در حد متوسط و متوسط شدید در محدوده سنی7.5 تا 14 سال (15 دختر و 15 پسر) و 30 نفر دانش آموز با شنوایی طبیعی در همین محدوده سنی (15 دختر و 15 پسر) شامل تحقیق مورد نظر می شدند. در افراد کم شنوا تطبیق سمعک بوسیله ارزیابی بهره الحاقی (Insertion gain) براساس روش تجویز بهره NAL انجام می شد و سپس ارزیابی تشخیص گفتار در شرایط سکوت از طریق ارائه 25 کلمه تک سیلاب بی معنی ضبط شده بر روی نوار، یکبار بدون سمعک و بار دیگر با سمعک انجام می گردید. نمونه ها پاسخ را در لیست مخصوصی که در اختیار آنان قرار می گرفت علامت می زدند و در افراد شنوا نیز ارزیابی تشخیص گفتار به همین صورت انجام شد. نتایج اثبات می کنند که تفاوت SRS بدون سمعک و با سمعک در افراد کم شنوا معنی دار بوده و در واقع سمعک باعث افزایش توانایی تشخیص گفتاری در این افراد می گردد. اما توانایی تشخیص گفتاری افراد کم شنوا کاملا بهبود نمی یابد (حداکثر امتیاز کسب شده 60%). همچنین مشخص شد در محدوده فرکانسی که تقویت سمعک مطلوب نیست پاسخ های تشخیص گفتاری فرد نسبت به سیلاب هایی که در آن محدوده فرکانس قرار دارند، کاهش می یابد. نمونه های شنوا امتیاز بالاتر از 88% کسب کردند. در نهایت معلوم گردید که در کنار یک ارزیابی آبجکتیو مثل ارزیابی بهره الحاقی، ارزیابی عملکرد سمعک با استفاده از آزمون گفتاری تک سیلاب بی معنی نیز اطلاعات زیادی در مورد طیف فرکانسی عملکرد سمعک به شنوایی شناس می دهد.


محمدرضا رعنایی، خسرو گورابی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

در این مطالعه اطلاعاتی در زمینه آستانه‏های شنوایی، انواع افت شنوایی انواع وزوز و سمعک پوشاننده وزوز در سربازان جنگی گردآوری شد. هدف ما تعیین درصد وزوز، شکل ادیوگرام و رابطۀ آن با وزوز و درصد سربازانی بود که از سمعک پوشاننده وزوز استفاده می‏کردند. اطلاعات مورد نیاز با بررسی ادیوگرام‏ها و فایل بیماران به‏دست آمد. نتایج حاصل از این بررسی در مقالۀ حاضر آمده است.


رستم گل محمدی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

به منظور ارزیابی صدای کوبه ای ایجاد شده توسط مته های پنوماتیک 32 کیلوگرمی که در خدمات مختلف شهری برای کندن و شکافتن بکار می رود، در تابستان 1375 در قالب بخشی از یک طرح پژوهشی اقدام به مطالعه، اندازه گیری و ارزیابی صدای این دستگاهها در شهر همدان گردید. نتایج نشان می دهد که میانگین تراز فشار صورت زمینه (شامل محیط و کمپرسور dBC 4/92 با انحراف معیار dBC 4/5، میانگین تراز فشار صوت مته ها حین کار dBC6/18 با انحراف معیار dBC 6/109 با انحراف معیار dBC 2/2 ، همچنین میانگین فاکتور قله در مورد بررسی dBC 6/18 با انحراف معیار dBC7/3 بوده است. میانگین تراز فشار صورت هنگام کار مته در فواصل: 5 متری از منبع dBA 6/98 با انحراف معیار dBA 8/102 متری dBA 5/91 با انحراف معیار dBA 6/2 ، 20 متری dBA 8/86 با انحراف معیار dBA 8/2 بوده است. با توجه به موارد پیشگفت و اثرات اثبات شده صدا از نظر مواجهه شغلی و اجتماعی که عمده ترین آن شامل صدمه به دستگاه شنوایی، تداخل با مکالمه و کاهش ارتباط مکالمه ای، تحریک عصبی و افزایش فشار خون و ضربان قلب می باشد که همگی حائز اهمیت هستند.ارزیابی موارد فوق با توجه به ساعت تقریبی مواجهه روزانه نشان می دهد که در تمام موارد، مواجهه کارگران با صدا بیش از حد مجاز بوده است. لذا بروز عوارض مربوطه در چنین مواردی اجتناب ناپدیر است. این مشکل به صورت جدی سلامت کارگران را مورد تهدید قرار داده و از نظر اجتماعی نیز با توجه به موارد فوق تراز فشار صوت حتی در فاصله 20 متری از منبع با بالاترین تراز پذیرفته شده شهرها ( JBA 70 ) اختلاف زیادی دارد که علاوه بر سلب آسایش ساکنین، عوارض فیزیولوژیک مذکور نیز قابل انکار نیست.


محمد طاهری،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

امروزه، نویز ناخواسته تمام محیط‏های اطراف از محل کار گرفته تا محیط زندگی را فرا گرفته است و آرامش و سلامت انسان را مختل کرده است. علی‏رغم اهمیت تأثیر مستقیم صدا بر زندگی انسان، در کشور ما در حیطه مذکور تلاش زیادی صورت نگرفته است. لذا این مطالعه، بر اندازه‏گیری آلودگی صوتی موجود در محل کار اپراتورهای مخابرات متمرکز شده و در کنار آن به بررسی اثرات روانی و فیزیکی صدا بر سلامت کارکنان پرداخته است.


قاسم محمدخانی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

در آنالیز بیوشیمی حلزون با سیستم بسیار کوچک، ظریف و پیچیده‏ای مواجه‏ایم که شامل انواع مختلفی از سلول‏هاست و هر کدام پاسخ متفاوتی به ضایعه دارند. آگاهی از پدیده‏های مولکولی ناشی از قرار گرفتن در معرض صدا، اساس فهم پاتوژنز NIHL است. زیرا بدون شک تغییرات مولکولی قبل از تغییرات قابل مشاهده ساختمانی پدیدار می‏شوند. از این رو مراحل قابل برگشت NIHL عمدتاً با تغییرات مولکولی بهتر قابل ردیابی است تا تغییرات ساختمانی.هر گونه دارو درمانی برای پیشگیری یا به حداقل رساندن آسیب‏ ناشی از صدا بر اساس علم فرآیند مولکولی است. بدیهی است زمان لازم برای بهبودی ضایعات ناشی از صدای گوش داخلی به وسعت ضایعه بستگی دارد.


محمد ربانی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

از دید یک انسان موحد، مجموعه جهان هستی بر حکمت وهدفداری استوار است. "اصوات" نیز از آفریده‏های خداوند متعال می‏باشد که در جهان طبیعت و در موجودات زنده مختلف به اشکال متنوع یافت می‏شوند. مسلماً این جزء آفرینش نیز بدون حکمت نمی‏باشند.گذشته از اصواتی که به‏طور طبیعی در جهان خلقت وجود دارد، نظیر صداهای مربوط به جلوه‏های طبیعت مانند آبشار، ریزش نزولات آسمانی، امواج دریا، غرش آسمان (رعد) و صداهای حیوانات مختلف و انسان، اصواتی صناعی نیز توسط بشر تولید می‏شود که با صنعتی شدن روزافزون زندگی جوامع بشری، تنوع و اثرات این صداها بیشتر شده است و می‏تواند بر جسم و روح بشر و حتی موجودات دیگر مؤثر باشد.در متون دینی، که رهنمودهای اساسی برای حیات بشر ارائه گردیده، از تأثیرات شگرف صدا غفلت نشده و توصیه‏هایی به بشر در این رابطه بیان گردیده تا حیات طیبه آدمی در ابعاد مختلف فراهم گردد.


محمد حسین حکمت آرا،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

سخنرانی در کنگره نویز


نریمان رهبر، دکتر محمدرضا هادیان، سیدعلی اکبر طاهایی، دکتر محمدرضا کیهانی،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده

در این تحقیق برای اولین بار در ایران به طراحی و ساخت یک دستگاه مولد اختلاف فاز جهت آزمون اختلاف سطح پوشش و روش نوینی از اجرای آزمون که می تواند محدودیت آزمون را در اختلالات گوش میانی برطرف نمایند، اهتمام شده است. در این روش با ارائه نویز از طریق مرتعش کننده استخوانی که در محل پیشانی قرار می گیرد، به بررسی مقایسه ای روش پیشنهادی و روش استاندارد پرداخته شده است. آزمون روی 40 مرد در سنین 20 تا 25 سال مراجعه کننده به مرکز شنوایی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران از تاریخ 1377/8/1 لغایت 1377/9/30 انجام شده است. در تجزیه و تحلیل اطلاعات، اختلاف معنی داری بین دو روش مشاهده نگردید (R=63.41 و P=0.000 در فرکانس 500 هرتز). میزان MLD با محدوده 10 تا 13 دسی بل و میانگین 11.175 و در روش پیشنهادی با محدوده 9 تا 13 دسی بل و میانگین 10.775 و میانه 11 دسی بل در هر دو روش بدست آمد.


فرج الله اخوت گیلانی، دکتر عبدالله موسوی، دکتر محمدرضا کیهانی، رسول امیرفتاحی،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده

هدف: معرفی روشی برای شناسایی ABR هنجار که می تواند به صورت مستقل یا جانبی و برای تشخیص یا تایید نتایج سایر روش ها بکار رود. مواد و روش ها: 31 فرد 18 تا 25 ساله با شنوایی هنجار تحت آزمایش ABR قرار گرفتند. 62 منحنی ABR حاصله که با معیار متداول زمان نهفته هنجار هستند، از طریق انجام تبدیل فوریه سریع (Fast fourier transformation)، تجزیه و تحلیل فرکانسی شدند و سه مولفه فرکانسی و ویژگی های آنها تعیین گردید. نتایج: هنجاری مقادیر بدست آمد ه برای ویژگی های سه مولفه فرکانسی منحنی ABR هنجار به ترتیب عبارتند از: فرکانس 340 تا 530، 540 تا 730 و 750 تا 1024 هرتز: دامنه 23 تا 31، 20 تا 30 و 19 تا 30 دسی بل: فاز صفر تا 3، 0.2 تا 2.7 و صفر تا 3.3 رادیان


احمدرضا قاسمپور، دکتر عبدالله موسوی، دکتر محمدرضا کیهانی،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده

هدف: تعیین توزیع فراوانی اختلالات شنوایی در دانش آموزان دبستان های دولتی شهر اسلام آباد غرب با استفاده از تکمیل پرسشنامه، معاینه اتوسکپی، آزمایش ادیومتری صوت خالص و ادیومتری ایمیتانس. مواد و روش ها: 2000 گوش مربوط به 1000 دانش آموز دبستانی (500 پسر و 500 دختر) که به طور تصادفی از بین دانش آموزان دبستان های دولتی شهر اسلام آباد غرب در سال تحصیلی 77-1376 انتخاب شده بود. روش آماری سنجشی توصیفی به صورت مقطعی استفاده شده است. ابتدا با استفاده از تکمیل پرسشنامه توسط والدین از وضعیت ازدواج فامیلی، سابقه کاهش شنوایی در خانواده و ... و آگاهی از ابتلا به کم شنوایی اطلاعات کسب شد. سپس معاینه گوش (اتوسکپی)، ادیومتری صوت خالص به صورت غربالگری و امپدانس ادیومتری جهت بررسی گوش میانی بکار گرفته شد. نتایج: مشاهده 13.65 درصد ناهنجاری در مجرای گوش خارجی که 13.3 درصد از آن مربوط به وجود جرم بوده است. ارتباط آماری جنس مونث با افزایش میزان ناهنجاری در مجرای هر دو گوش (گوش راست P=0.012 و گوش چپ P=0.043)، وجود 6.75 درصد اختلال در پرده تمپان و شیوع 9.7 درصد کم شنوایی در جامعه مورد بررسی، مشاهده شیوع بیشتر کم شنوایی انتقالی در دختران و شیوع بیشتر کم شنوایی حسی عصبی در پسران و وجود ارتباط آماری معنی دار در این رابطه در گوش چپ (P=0.03). سطح آگاهی از وجود کم شنوایی کودک در والدین 11.4 درصد، آموزگاران 13.4 درصد و خود دانش آموزان مبتلا 14.4 درصد است.


جلال شاهزاده، دکتر عبدالله موسوی، دکتر محمد کمالی، محمدرضا کیهانی،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده

غربالگری شنوایی 2400 گوش دانش آموزان (600 پسر و 600 دختر) دبستان های نیشابور، سال تحصیلی 77-1376. هدف اصلی: تعیین توزیع فراوانی اختلالات شنوایی در دانش آموزان دبستان های دولتی نیشابور. روش مطالعه: مطالعه حاضر به روش سنجشی-توصیفی انجام گردیده و کلیه نمونه ها به طریق تصادفی انتخاب شده اند. مواد و روش ها: ابتدا بررسی میزان آگاهی والدین، آموزگاران و دانش آموزان از طریق تکمیل پرسش نامه انجام شد. سپس بررسی گوش ها (اتوسکپی) و ادیومتری تون خالص با روش غربال گری شنوایی و در ادامه امپدانس ادیومتری کلیه گوش های مورد مطالعه انجام شد. نتایج: اصلی ترین یافته ها؛ حالت های غیر طبیعی در مجرای گوش خارجی (14.1 درصد) شامل وجود جرم در مجرای گوش (با 13.6 درصد)، حالت های غیر طبیعی پرده تمپان (0.4 درصد) و جسم خارجی (0.16 درصد)، تمپانوگرام های غیر طبیعی (5.75 درصد) که بیشترین آن مربوط به نوع C با (3.15 درصد) بود. افت شنوایی به طور کلی 5.5 درصد شامل (1.25 درصد) در یک گوش و 3 درصد در هر دو گوش بود. نوع کاهش شنوایی در این جامعه فقط از نوع انتقالی بود. به طور کلی 9.8 درصد افراد، نیازمند اقدامات درمانی و(0.3 درصد) نیازمند اقدامات توانبخشی بودند. درصد آگاهی والدین، آموزگاران و دانش آموزان از وجود کم شنوایی به ترتیب (28.8، 36.3 و 40.9 درصد) بوده است. جنسیت و راست و چپ بودن گوش ها اثری دریافته ها نداشته است.


سیدحسن خاموشی جاماسبی، انسیه عباسی، دکترعلی‏اصغر کاکوجویباری، دکتر محمدرضا کیهانی، دکتر حسن عشایری،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده

بررسی تمایز شنوایی در کودکان و نقش آن در کسب مهارت های زبانی بدون شک برای متخصصین اهمیت زیادی دارد. تمایز شنوایی و ارتباط آن با اختلالات تولید نیز یکی از موضوعات مورد علاقه پژوهشگران می باشد. از آنجا که کودکان تا قبل از 6 سالگی نمی توانند گفتار شنیده شده را به واج ها تجزیه کنند ولی متوجه تفاوت آواها با یکدیگر در واحدهای بزرگتر مانند هجاها می شوند، می توان نتیجه گرفت ارتباط تنگاتنگی بین رشد دستگاه عصبی مرکزی و مهارت های زبانی وجود دارد. دستگاه عصبی مرکزی اطلاعات را از مدالیته های حسی دریافت می کند، داده های بدست آمده از این راه نقش بسیار مهمی در پردازش زبان ایفا می کند. اما اگر یکی از این حواس نقش خود را به عنوان رساننده اطلاعات به سیستم مرکزی اعصاب از دست دهد، مغز در پردازش اطلاعات و به ویژه اطلاعات پایه ای گفتار و زبان چه واکنشی از خود نشان می دهد؟ فرض این که محرومیت از بینایی از همان اوان طفولیت موجب افزایش تمایز شنوایی کودکان می گردد، انگیزه انجام این پژوهش بوده است. متغیرهای این تحقیق تمیز شنوایی و اختلال تولید عملکردی به عنوان متغیر وابسته و بینایی به عنوان متغیر مستقل می باشند. روش مورد استفاده در این پژوهش به عنوان یک پژوهش پایه ای-کاربردی، روش سنجش تحلیلی است. این پژوهش در سال 1377 در دو دبستان عادی آموزش و پرورش و تمامی دبستان های نابینایان شهر تهران انجام گرفته است. جامعه مورد مطالعه، دانش آموزان کلاس اول و مجموعا 5 دانش آموز بینا و 20 دانش آموز نابینا بوده است. نابینایان جز نابینایی هیچ معلولیت دیگری که در کسب مهارت های زبانی نقش دارد، نداشته اند. برای بررسی وضعیت توان تمایز شنوایی این دانش آموزان از آزمون تکمیل شده وپمن شامل 100 زوج واژه که توسط دستگاه پخش برای کودکان ارائه گردید و برای ارزیابی اختلال تولید عملکردی از تست فونتیک استفاده شده است. برخی یافته های پژوهش به شرح زیر می باشد: 1) بین میانگین توان تمایز شنوایی دانش آموزان نابینا و دانش آموزان بینا تفاوت معنی دار وجود دارد (نابینایان بهتر هستند). 2) بین میانگین توان تمایز شنوایی دانش آموزان دختر بینا و نابینا تفاوت معنی دار وجود دارد. 3) بین میانگین توان تمایز شنوایی دانش آموزان پسر بینا و نابینا تفاوت معنی دار وجود ندارد. 4) بین میانگین توان تمایز شنوایی دانش آموزان بینایی که مبتلا به اختلال تولید هستند و دانش آموزانی که مبتلا به اختلال تولید نیستند، تفاوت معنی دار وجود دارد. با این که جمعیت مورد مطالعه محدود می باشد ولی با استفاده از نتایج این پژوهش و پژوهش های دیگر می توان نتیجه گرفت در نابینایان، مناطق گسترده تری از مغز شامل مناطق ارتباطی که در شرایط عادی به حس بینایی اختصاص دارند، در تمایز شنوایی شرکت می کنند. براین اساس می توان در کودکان مبتلا به اختلال تولید عملکردی از محرومیت موقت بینایی برای تسریع درمان و نتیجه بخشی بیشتر آن استفاده کرد. نتیجه مهم دیگر این که در ناشنوایان نیز می توان چنین فرض کرد که کورتکس شنوایی در فعالیت های بینایی شرکت فعال دارد.


محمد مصلح،
دوره 9، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده

این پژوهش با هدف ساخت و ارزشیابی فهرست های 25 واژه ای تک هجایی متوازن واجی برای بزرگسالان فارسی زبان در دو مرحله صورت گرفته است. در مرحله ساخت، به منظور اجرای معیار توازن واجی در فهرست ها، بسامد وقوع هر یک از 29 واج زبان فارسی (شامل 6 واکه و 23 همخوان) در گفتار بزرگسالان تعیین شد که نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار بین برخی واج ها بود. پس از استخراج کلیه واژه های تک هجایی موجود در 4 جلد اصلی فرهنگ فارسی معین و صرفنظر کردن از واژه های دشوار (با توجه به معیار ساخت آزمون ها) با قضاوت 5 فرد بزرگسال دارای دیپلم، واژه های مناسب موجود در گنجینه واژگان افراد بزرگسال انتخاب شدند. این واژه ها با توجه به معیار توازن واجی در فهرست های 25 واژه ای گنجانده شدند. بدین ترتیب 12 فهرست 25 واژه ای شامل 5 فهرست با الگوی هجایی CVC، 4 فهرست با الگوی CVCC و 3 فهرست به صورت ترکیبی (CVC و CVCC) ساخته شدند. فهرست های متوازن شده در استودیوی صدابرداری با صدای یک گوینده ضبط گردید. در مرحله ارزشیابی، برای هنجاریابی آزمون 60 نفر (30 زن و 30 مرد) دارای شنوایی طبیعی در محدوده سنی 25-18 سال به صورت تصادفی مورد ارزیابی با فهرست های ساخته شده قرار گرفتند. نتایج و یافته های این پژوهش عبارتند از: 1) همه افراد طبیعی با استفاده از تمام فهرست ها، 100-92% امتیاز را در راحت ترین سطح بلندی ارائه آزمون بدست آوردند. 2) بین امتیازهای بدست آمده از تمام فهرست ها در آزمون نخستین و آزمون دوباره اختلاف معنی داری مشاهده نمی شود (P>0.05) و 3) بین امتیازهای بدست آمده از 12 فهرست اختلاف معنی داری وجود ندارد (P>0.05) و 4) بین امتیازهای بدست آمده از 12 فهرست برحسب جنس اختلاف معنی داری وجود ندارد (P>0.05). با توجه به نحوه ساخت و نتایج حاصل از آن، آزمون بازشناسی گفتار بزرگسالان پایا و از نظر توازن واجی و همسانی فهرست ها از نظر دشواری معنای واژه ها معتبر است و برای ارزیابی بازشناسی گفتار بزرگسالان فارسی زبان کارایی دارد


زهرا جعفری، دکتر علی اصغر کاکوجویباری، سیدعلی اکبر طاهایی، قاسم محمدخانی، دکتر سقراط فقیه زاده،
دوره 9، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده

AI (شاخص درک گفتار) اندازه گیری میزان نمادهای گفتاری قابل شنیدن با مقدار صفر تا یک است. AI شاخص کارآمدی برای ارزیابی معلولیت شنوایی و اندازه گیری سودمندی بالقوه استفاده از سمعک بوده، مطالعات مختلف حاکی از توانایی آن در پیش بینی میزان مشکل درک گفتار افراد کم شنوا است. بررسی حاضر که روی 40 فرد دارای شنوای طبیعی و 40 فرد کم شنوای حسی-عصبی با میانگین افت شنوایی 40 تا 70 دسی بل HL در محدوده سنی 25 تا 65 سال در دو جنس صورت گرفت، در نظر دارد توانایی AI را برای پیش بینی عملکرد تشخیص گفتار بدون سمعک و با سمعک، در سکوت مورد مطالعه قرار دهد. برای محاسبه AI از روش کلینیکی پاولوویک (1988) و برای آزمون تشخیص گفتار از فهرست های 25 تایی واژه های تک هجایی استاندارد استفاده شد. تنظیم و تطبیق سمعک به روش گوش واقعی، با اندازه گیری بهره الحاقی صورت گرفت. نتایج نشان داد، AI قادر است نتیجه آزمون تشخیص گفتار بدون سمعک و با سمعک را به خوبی پیش بینی کند (P<0.05) و مقادیر آن از سن و جنس متاثر نمی شود (P>0.05). همچنین تکرار اندازه گیری بهره الحاقی و آزمون تشخیص گفتار مبین اعتبار بالای امتیازات AI با سمعک و تشخیص گفتار بود (P>0.05)


کامران حیدری طاری، دکتر یونس لطفی، دکتر عبدالله موسوی، دکتر فیروز آزردگان، دکتر محمد کمالی،
دوره 9، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده

انتخاب سمعک درکودکان امری پیچیده بوده و نیازمند روش های ابجکتیو می باشد. Kiessling یک روش آبجکتیو را با استفاده از پاسخ های شنوایی ساقه مغز (ABR) مطرح نموده است. در مطالعه ای که از آذرماه 1376 تا خرداد 1377 روی 38 گوش از 27 فرد مذکر 8 تا 40 ساله دارای شنوایی طبیعی یا افت شنوایی حسی-عصبی حداکثر تا 70 دسی بل مراجعه کننده به کلینیک شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران صورت گرفت بهره ای را که روش Kiessling معین می نماید با روش های فرمولی R-NAL و POGO II و Lybarger که نیازمند همکاری بیمار می باشند، مقایسه گردید و همبستگی خوبی بین روش Kiessling و روش های ذکر شده در تعیین بهره در کم شنوایی ها در تمامی محدوده فرکانسی (Flat) و محدوده فرکانسی پایین (Low) مشاهده گردید و همبستگی ضعیفی در محدوده فرکانسی بالا (High) وجود داشت. بنابراین می توان روش Kiessling برای کودکان و افراد سخت آزمون و چند معلولیتی که توانایی همکاری برای روش های سابجکتیو را ندارند، بکار برد.


ناصر اکبرلو، دکتر محمد فرهادی، دکتر احمد دانشی، دکتر غلامرضا علیایی، دکتر سقراط فقیه زاده،
دوره 9، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده

بررسی پاسخ‏های برانگیخته شنوایی ساقه مغز ABR با تحریکات الکتریکی EABR در افراد ناشنوایی که کاشت حلزون شده اند، زمینه شناخت دقیقی را از پاسخ دهی سیستم عصبی شنوایی به تحریکات الکتریکی و کارآیی کاشت حلزون فراهم می کند. در این پژوهش نتایج EABR در 30 فرد کاشت حلزون شده با پروتز 22 کاناله نوکلئوس در مرکز کاشت حلزون موسسه توسعه دانش و پژوهش ایران مورد بررسی و با ABR افراد طبیعی مورد مقایسه قرار گرفته است. محدوده سنی افراد، 33-3 سال بود. نتایج عبارتند از: 1) پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز با تحریکات الکتریکی (EABR) در افراد کاشت حلزون شده قابل ایجاد و ثبت است. 2) زمان تاخیر مطلق امواج EABR یک تا یک و نیم میلی ثانیه کوتاه تر از زمان تاخیر مطلق امواج ABR است (P<0.05) و 3) زمان تاخیر مطلق موج V در EABR با شدت تحریک الکتریکی رابطه معکوس دارد (P<0.05) و 4) زمان تاخیر بین قله III-V در EABR تفاوت معنی داری با ABR ندارد (P>0.05).


قاسم محمدخانی،
دوره 10، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده

OAEs صداهای ایجاد شده در حلزون است که از کانال گوش خارجی دریافت می شود. وجود OAEs به عملکرد تقریباً طبیعی ارگان کورتی و سلامت گوش میانی بستگی دارد. صداهای ایجاد شده توسط حلزون بسیار ضعیف اما قابل شنیدن هستند. دامنه آنها ممکن است تا 30 dBSPL باشد. OAEs ممکن است بصورت خودبخودی ظاهر شود لیکن اغلب بدنبال تحریک صوتی ثبت می شوند و برای دریافت این پاسخها بجای الکترود از میکروفن استفاده می شود


افسانه دوستی، محترم نجفی، قاسم محمد خانی، سعید ساروق فراهانی، شهره جلایی،
دوره 11، شماره 1 - ( 2-1381 )
چکیده

در مطالعه روی 36 فرد دارای شنوایی هنجار در محدوده سنی 18 تا 25 سال برای بررسی تغییر موقت آستانه شنوایی از طریق انتشارات صوتی برانگیخته گذرا از گوش (TEOAEs) مشاهده گرید که نویز می تواند آستانه های تن خالص و دامنه های TEOAEs را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که حلزون گوش، در اثر نویز آسیب می بیند، در مقایسه دو آزمون ادیومتری تن خالص و آزمون TEOAEs، بنظر می رسد که آزمون TEOAE مناسب تر باشد. زیرا این آزمون عینی بوده و تحت تاثیر توجه و هوشیاری فرد آزمایش شونده قرار نمی گیرد و در افراد سخت آزمون نیز قابل ارزیابی است. همچنین، از دقت و سرعت بالایی برخوردار بوده و در یک محیط ساکت، بدون نیاز به اتاق اکوستیک، قابل اجرا می باشد.



صفحه 1 از 8    
اولین
قبلی
1
 

شنوایی شناسی - دانشگاه علوم پزشکی تهران Bimonthly Audiology - Tehran University of Medical Sciences
Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4657