|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
5 نتیجه برای نصیری
پروین نصیری، دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده
در روند صنعتی شدن جوامع انسانها در معرض عوامل مختلفی قرار گرفتهاند که عمدتاً تهدیدی برای سلامت روحی و جسمی بشر به حساب میآیند. نویز حاصل از ارتعاش در محیط کار یکی از مهمترین فاکتورهای آسیبرسان در ایجاد افت شنوایی در کارگران است.اخیراً، مطالعات متعددی به بررسی آلودگی صوتی و صنعتی پرداختهاند و محیط را از طریق دزیمتری مورد بررسی قرار دادهاند. در مقالۀ حاضر، ما در ابتدا نگاهی به نتایج این مطالعات داشته و به بحث در زمینه جزئیات کنترل نویز و مدیریت آن خواهیم پرداخت.
رستم ساسانی، پروین نصیری، دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده
همزمان با پیشرفت تمدن، انسان به تدریج راههای بیشتر و بهتری را جهت استفاده از ماشینآلاتی که میتواند کارهای او را با سهولت بیشتر انجام دهند، پیدا نمود. ولی این امر موجب گردیده که در محیط کار در معرض صداهای بیشتری قرار گیرد. وسایل و ماشینآلات با توجه به نوع آن هر کدام به تنهایی یا در مجموع با ایجاد صدا، افراد را در معرض کمشنوایی ناشی از حرفه (بهطور موقت یا دائم) قرار میدهند. دندان پزشکان نیز از جمله افرادی هستند که به میزان زیادی در معرض مشکلات ناشی از نویز قرار دارند. در مطالعۀ حاضر ما قصد آن را داشتهایم سطح نویز را در مطب دندان پزشکان اندازهگیری کنیم و آستانههای شنوایی آنها را تعیین کرده به بررسی دلایل افت شنوایی آنان بپردازیم و نهایتاً نقش میزان تجربۀ کاری را در افت شنوایی آنها مورد بررسی قرار دهیم.دندان پزشکان به دو گروه بر مبنای تجربۀ کاری تقسیم شدند و افراد به صورت تصادفی انتخاب شدند. سطوح صدا در سطح کلینیکی اندازهگیری شد و برای ارزیابی خطر موجود برای دندان پزشکان ارزیابی در بخش پری کلینیک نیز صورت پذیرفت.یافتههای موجود نشان میدهد تمامی دندان پزشکان صرف نظر از سن و جنس از افت شنوایی در فرکانس Hz6000 رنج میبردند و این افت شنوایی در گوش راست بدتر از چپ بود.از آنجا که انرژی صوتی دستگاههای دریل پر سرعت و توربین هوا در فرکانسهای بالا متمرکز است، میتواند به افت شنوایی عمدهای در فرکانسهای بالا منتهی گردد.
امیرحسین ایزددوستدار، پروین نصیری، مجید عباس پور، دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده
در پاییز و زمستان 1374 میزان صدای محیطی ناشی از ترافیک وسائط نقلیه و اثرات ذهنی آن در مسیر مورد تحقیق ( از ابتدای بزرگراه در خیابان ولیعصر تا میدان امام خمینی)، بررسی شد. در 11 ایستگاه تعیین شده تعداد 143 نمونه برای دقت 95% و انحراف معیار 39/0 دسی بل برداشت شد. شاخص های مورد سنجش عبارت از Leq و تعداد وسائط نقلیه بودند. در چند ایستگاه انتخابی برای بررسی اثرات ذهنی اقدام به ترسیم منحنی های همتراز صدا تیز شد. در پایان، همبستگی بین پاسخ افراد مصاحبه شونده و تراز معادل فشار صورت مورد بررسی قرار گرفت.
احمد گشانی، مهین صدایی، پروین نصیری، شهره جلایی، دوره 14، شماره 1 - ( 6-1384 )
چکیده
هدف: مطالعه و بررسی شدت و محتوای طیفی گروهی از اسباب بازیها به عنوان منبع آلودگی صوتی مواد و روش ها: پژوهش مقطعی حاضر روی 184 اسباب بازی انجام گردیده است. این اسباب بازیها به طور تصادفی از فروشگاههای اسباب بازی در مناطق مختلف شهر انتخاب شده و در 10 گروه دستهبندی گردید. اندازهگیری نویز آنها در فاصله 2 ، 25 و 50 سانتی متری از سر با استفاده از dBA صورت گرفت. پرصداترین اسباببازی هر گروه جهت آنالیز فرکانسی بصورت اکتاوباندی انتخاب گردید. یافته ها: بیشترین شدت نویز در فاصله 2 سانتی متری مربوط به تفنگهای اسباب بازی با میانگین dBA 112 و محدوده dBA 127-100 بوده و کمترین شدت مربوط به جغجغه ها با میانگین dBA 84 و محدوده dBA 95-74 بوده است. سطح نویز هنگام افزایش فاصله از 2 به 25 سانتی متری نسبت به 25 به 50 سانتی متر، غیر از 2 مورد به طور معنی داری کاهش می یافت. آنالیز فرکانسی نویزها حاکی از وجود انرژی در محدوده مؤثر شنوایی بود. در بسیاری از اسباب بازی ها انرژی در محدوده فرکانس های میانی و زیر تمرکز داشت. نتیجه گیری: سطح نویز ناشی از اسباب بازیها قابل توجه بوده و در بسیاری از موارد فراتر از dBA 90 بوده است. محتوای طیفی اسباب بازیها حاکی از تمرکز در فرکانسهای میانی و بالا در بسیاری از موارد بود. بنابراین اسباب بازیها به عنوان یک منبع آسیب شنوایی مطرح هستند و لازم است مورد توجه قرار گیرند.
امیر اشکان نصیریپور، علی ابرازه، بهرام دلگشائی، دوره 15، شماره 1 - ( 1-1385 )
چکیده
زمینه و هدف: در سالهای اخیر توجه مدیران خدمات بهداشتی و درمانی به سه مقولۀ ارتقاء کیفیت خدمات، دسترسی و تامین منابع مالی سازمانهای ذیربط، اهمیت مراقبت های مدیریت شده را بیش از پیش نمایان ساخته است. هدف از این بررسی مطالعه ی وضعیت اجرائی دستورالعمل مراقبت مدیریت شده ارزیابی قبل از اعمال جراحی در بیماران مبتلا به بیماریهای گوش، گلو و بینی در بیمارستان بازرگانان در سال 1384میباشد. روش بررسی: پژوهش حاضر به صورت توصیفی روی 140 پرونده انجام شده است. داده های پژوهش با استفاده از چک لیست جمعآوری شده است به منظور تحلیل دادهها و بررسی آماری از شاخصها و روشهای آمار توصیفی استفاده شده است. یافتهها: از 140 پروندهی بیماران بستری در بخش جراحی گوش، گلو و بینی در 136پرونده (97 درصد) معیارهای انجمن بیهوشی آمریکا ثبت شده است. ثبت علائم حیاتی بیماران در 98 درصد پروندهها که معادل137 پرونده از کل پروندهها میباشد انجام شده است. 5/99 درصد از پروندهها که بالغ بر 138 پرونده میباشد تاریخچه بیماری داشته اند. در 6/99 درصد از پروندههای بستری (معادل 139 پرونده) شمارش گلبولهای خونی انجام شده است. 7/69 درصد از پروندههای بستری بالای 60 سال معادل 8 پرونده رادیوگرافی قفسه صدری انجام شده است. در 100 درصد از پروندههای بستری بالای 40 سال که شامل 15 پرونده میباشد دارای نوار قلب بوده است. در 28 درصد از پروندهها که معادل 39پرونده میباشد دارای مشاوره قلب و داخلی بوده است. نتیجهگیری: کاربرد دستورالعمل مراقبتهای مدیریتشده بر ارزیابی قبل از اعمال جراحی گوش و گلو بینی می تواند نقش سازندهای در کاهش عوارض ناشی از اعمال جراحی و بهبود اجرای دستورالعملهای مراقبتهای مدیریت شده ایفا نماید.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|