|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
6 نتیجه برای نعمتی
گیتا موللّی، شهروز نعمتی، دوره 18، شماره 1 - ( 7-1388 )
چکیده
زمینه و هدف: علیرغم انبوه مقالات موجود پیرامون کودکان کمشنوا، مقالات معدودی بهطور خاص به والدین و مشکلات فراروی آنان در پرورش کودکان کمشنوا پرداختهاند. در فرایند رشد، اولین تعامل کودک با والدینش صورت میگیرد. در برنامههای مداخلات زودرس کیفیت تعامل و پرورش کودکان کمشنوا نقش مؤثری را در پیشرفت بعدی کودک کمشنوا ایفا میکند. هـدف این مقالـه بررسی جنبـههای مختلف پرورش فرزنـدان کمشنـوا از دیـدگاهًهای مختلف است.
روش بررسی: در این مقاله به جنبههای مختلف پرورش فرزندان کمشنوا از دیدگاه مطالعات انجام یافته از بانکهای اطلاعاتی Medline، Proquest و Scopus و نیز کتابهای معتبر از سال 1984 تا 2009 پرداخته میشود. نقشهای نیمه تخصصی والدین برای فرزندانشان فشاری مضاعف بر آنها وارد میکند و دیگر جنبههای به همان اندازه پر اهمیت نقش آنها را ـ بهعنوان یک پدر و یک مادرـ در پرورش فرزندانشان بهشدت متأثر میکند. پرورش کودک کمشنوا با توجه به مسائل بسیاری از جمله نوع و میزان کمشنوایی، سن کودک و ویژگیهای شخصیتی والدین، اثرات متفاوتی بر آنها بر جا میگذارد.
نتیجهگیری: پرورش کودک کمشنوا هم مشابه و هم متفاوت با پرورش هر فرزند دیگری است. هر جا تفاوتی هست، چالشی نیز هست. از اینرو حمایت، پشتیبانی و مشاورههای کارشناسان و دیگر والدین در این راستا مورد نیاز و بسیار ارزشمند است.
گیتا موللی، سید مجید میرخانی، شهروز نعمتی، مریم مللی، دوره 20، شماره 2 - ( 7-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: شغل نقش مهم و ارزشمندی در امنیت روانی، فردی، اجتماعی و اقتصادی انسان دارد. وضعیت شغلی ناشنوایان میتواند در ایجاد بهداشت فردی و اجتماعی این گروه مفید باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت اشتغال به کار ناشنوایان عضو کانون ناشنوایان انجام شد. روش بررسی: پژوهش حاضر روی اعضای کانون ناشنوایان شهر تهران با استفاده از پرسشنامه محققساخته در سه قسمت مجزا شامل دادههای اولیه، ارزیابی وضعیت اشتغال و ارزیابی نگرش ناشنوایان مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی استفاده شد. یافتهها: نتایج در سه بخش مجزا حاکی از آن است که بخش عمدهای از جامعه کانون ناشنوایان را جوانان تشکیل میدهند که 68 نفر از آنها زن (5/52%) و 53 نفر از آنها مرد (5/47%) بودند؛ 2/56 درصد افراد بیکار و 8/43 درصد شاغل بودند و دارای مشکلاتی اعم از عدم ارائه تسهیلات مرتبط با معلولیت (5/14%)، مشکل در برقراری ارتباط در محیط کار (4/9%)، دستمزد کمتر از سایرین (افراد عادی) بهدلیل معلولیت (4/12%)، دوری مسافت (4/15)، تناسب محیط کار با ناشنوایی (4/11%)، رفتار نامناسب همکاران (2/13%)، رفتار نامناسب مدیر (5/12%) و تبعیض بهعلت معلولیت (2/11%) بودهاند؛ نگرش ناشنوایان در تمام موارد مثبت و 90 درصد آنها شغل را یکی از ضروریات زندگی و در مقابل 10 درصد آن را غیرضروری دانستهاند. نتیجهگیری: تعداد بسیار زیادی از ناشنوایان بیکار بودند، و لازم است در سیاستهای موجود برای تسهیل اشتغال به کار این گروه بزرگ از معلولین تجدید نظری صورت گیرد.
شهروز نعمتی، غلامعلی افروز، علی عسگری، باقر غباری بناب، دوره 21، شماره 2 - ( 4-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: وجود کودک سالم و بدون معلولیت نقش بهسزایی در سلامت روانی خانواده ایفا میکند و هزینههای خانواده و جامعه را کاهش میدهد. از آنجا که ازدواجهای خویشاوندی بستر مناسبی برای بروز ژنهای نهفته و مغلوب بوده و منجر به انواع معلولیتها از جمله ناشنوایی میشود، هدف مطالعۀ حاضر بررسی شیوع ازدواجهای خویشاوندی در والدین کودکان ناشنوا و عادی و رابطه آن با ناشنوایی بود. روش بررسی: در این پژوهش 467 نفر دارای کودک عادی بهصورت نمونهگیری خوشهای از مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و 423 کودک استثنایی بهصورت غیرتصادفی انتخاب شدند. از این تعداد 130 نفر ناشنوا بودند که در شهرستان اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند. از آمار توصیفی برای اندازهگیری شیوع ازدواج فامیلی و تست کای دو برای مقایسۀ شیوع ازدواج فامیلی بین والدین کودکان شنوا و ناشنوا استفاده شد. یافتهها: دادههای توصیفی نشان داد که 80 نفر از 130 (54/61 درصد) از والدین افراد ناشنوا ازدواج خویشاوندی داشتند. تحلیل دادهها نشان داد که میزان شیوع ناشنوایی در کودکانی که والدین آنها ازدواج خویشاوندی داشتهاند نسبت به گروه والدین کودکان عادی، بیشتر بوده و این تفاوت در سطح p<0/001 معنیدار بود. نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدست آمده احتمالاً ازدواجهای خویشاوندی نقش مهمی در بروز ژنهای نهفته و مغلوب دارند و منجر به بروز انواع معلولیت از جمله ناشنوایی میشوند. آگاهی زوجها از پیامدهای ازدواج خویشاوندی و انجام مشاورههای ژنتیکی ضروری است.
گيتا موللی، مهدی عبدالهزادهرافی، شهروز نعمتی، دوره 22، شماره 2 - ( 4-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: تولد و پرورش کودکان کمشنوا، غالباً مشکلات و احساسات روانشناختی ویژهای را برای والدین بهویژه مادران که وقت بیشتری را صرف پرورش فرزندان خود میکنند به بار میآورد. هدف مطالعۀ حاضر، مقایسۀ سلامت عمومی مادران کودکان کمشنوا و مادران کودکان شنواست. روش بررسی: این مطالعه که از نوع توصیفی تحلیلی بود روی 88 مادر (44 مادر کودک کمشنوا و 44 مادر کودک شنوا) تهرانی که بهصورت تصادفی خوشهای انتخاب شدند، صورت گرفت. بهمنظور بررسی وضعیت سلامت عمومی از پرسشنامه 28 سؤالی سلامت عمومی استفاده شد. دادههای گردآوری شده با استفاده از آزمون آماری t مستقل تحلیل شد. یافتهها: تحلیل دادهها نشان داد سلامت عمومی مادران کودکان کمشنوا پایینتر از مادران کودکان شنواست(p=0/01) . همچنین، میانگین امتیازهای علائم اضطراب(p=0/01)، علائم افسردگی(p=0/01)، علائم جسمانی(p=0/02) و کارکرد اجتماعی(p=0/01) مادران کودکان کمشنوا بالاتر از مادران کودکان شنواست. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت وجود کودک کمشنوا بر سلامت عمومی مادر اثرگذار است. این یافته لزوم توجه هر چه بیشتر متخصصان امر و ایجاد زمینههای حمایت روانشناختی و اجتماعی مادران کودکان شنوا را بیش از پیش روشن میسازد .
زهرا سلیمانی، پروین نعمتی، اعظم برخوردار، احمدرضا باغستانی، دوره 22، شماره 4 - ( 10-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: آزمون نامیدن خودکار سریع ابزار مناسبی برای شناسایی بسیاری از کودکان با ناتوانی خواندن است. با توجه به اهمیت این آزمون، هدف این مطالعه تعیین نقطه برش آزمون و حساسیت و ویژگی آن در کودکان بهخوان و نارساخوان است. روش بررسی: هجده دانشآموز هفت تا هشت سال که در پایۀ دوم و سوم تحصیل میکردند در دو گروه شامل کودکان مبتلا به نارساخوانی رشدی با میانگین سنی ۱۰۰ ماه و هجده دانشآموز در گروه کودکان بهنجار با میانگین سنی ۱۰۷ ماه براساس نمونهگیری غیرتصادفی از مراکز اختلال یادگیری و مدارس منطقۀ ۶ شهر تهران انتخاب شدند. این آزمون شامل چهار بخش اشیا ء، رنگها، اعداد و حروف است. در هر خردهآزمون پنج مورد بهطور تصادفی روی کارتها تکرار شدهاند، بهگونهای که افراد باید روی هر کارت ۵۰ مورد را بهطور سریع نام ببرند. یافتهها: نقطۀ برش آزمون با بررسی سطح زیر منحنی راک و حساسیت و ویژگی آزمون تعیین شد. میزان سطح زیر منحنی برای هر یک از خردهآزمونها بهتفکیک عبارتند از نامیدن حروف (۸۴/۰)، نامیدن رنگها (۸۹/۰)، نامیدن اعداد (۹۷/۰)، نامیدن تصاویر (۸۸/۰) و کل آزمون (۹۶/۰). در کل آزمونها میزان حساسیت یک و ویژگی ۷۹/۰ است. بالاترین میزان حساسیت و ویژگی مربوط به خردهآزمون نامیدن اعداد است که بهترتیب عبارت از ۱ و ۹۰/۰ بود. نتیجهگیری: در این پژوهش با استفاده از یافتهها مشخص شد آزمون سرعت نامیدن قدرت تشخیص کودکان نارساخوان از بهنجار را دارا است.
شادمان نعمتی، عبدالرحیم کوشا، علی فقیه حبیبی، رسول پناهی، معصومه پستادست، دوره 23، شماره 2 - ( 3-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: در حالی که در اکثر مبتلایان به وزوز می توان درجاتی از آسیب شنوایی را مشاهده کرد، درصد کمی از مراجعهکنندگان به درمانگاه های گوش، گلو و بینی و مراکز ارزیابی شنوایی را نیز افرادی تشکیل می دهند که با وجود آستانه های شنوایی هنجار از ابتلا به وزوز گوش شکایت می کنند. مطالعۀ حاضر بهمنظور درک بهتر از دلایل احتمالی بروز پدیدۀ وزوز و با هدف بررسی تغییرات احتمالی در عملکرد ساختارهای شنوایی ساقۀ مغز در افراد دچار وزوز مزمن و برخوردار از آستانه های شنوایی هنجار انجام شد. روش بررسی: روش بررسی این پژوهش بهصورت مقطعیـمقایسهای بود و در مجموع ۵۲ گوش، ۲۶ گوش با وزوز و ۲۶ گوش بدون وزوز، مورد بررسی قرار گرفتند. مؤلفههای پاسخ برانگیختۀ ساقۀ مغز از جمله زمان نهفتگی و دامنۀ امواج در دو گروه تعیین شد. یافتهها: اختلاف میانگین زمان نهفتگی مطلق امواج I ، III و V بین دو گروه کمتر از ۱/۰ میلیثانیه بود که از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت. همچنین در مقادیر زمان نهفتگی بینقله ای امواج I-III ، III-V و I-V در دو گروه اختلاف معنیداری مشاهده نشد. تنها نسبت دامنۀ V/I در گروه مبتلا به وزوز به طور معنیداری بزرگتر بود(p=۰/۰۴). نتیجهگیری: به نظر می رسد تغییراتی که در دامنۀ امواج به ویژه امواج انتهایی تر، ایجاد میشوند میتواند بهعنوان نشانه ای از تغییرات پلاستیک فعالیت نورونها و نقش احتمالی آن در ایجاد وزوز در افراد با شنوایی هنجار در نظر گرفته شود.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|