|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
5 نتیجه برای کاشانی
سیده زهره ضیاء تبار احمدی، زهره آرانی کاشانی، بهروز محمودی بختیاری، محمدرضا کیهانی، دوره 18، شماره 1 - ( 7-1388 )
چکیده
زمینه و هدف: مهارتهای آگاهی واجشناختی نوعی توانایی منفرد و یکپارچه است که شامل 4 مهارت آگاهی از هجا، آگاهی از قافیه، مهارت تجانس و آگاهی از واج میشود. هدف پژوهش حاضر، بررسی رشد توانایی حذف هجا بهعنوان بخشی از مهارت آگاهی از هجا در کودکان 5 تا 6 ساله فارسی زبان است. روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی توصیفیـ تحلیلی میباشد. 30 کودک هنجار 5 تا 6 ساله فارسی زبان مهدکودکهای شهر تهران شامل 15 پسر و 15 دختر، انتخاب شدند. نمونهها همه یکزبانه و سالم بودند. ابزار پژوهش، 12 واژه بود. کودک باید هجای گفته شده را از واژه مربوطه حذف و باقیًمانده واژه را بیان مینمود. از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل استفاده شد. یافتهها: توانایی کودکان 5 تا 6 ساله در حذف هجای واژههای دو هجایی بیشتر از واژههای سه و چهار هجایی و در واژههای سه هجایی نیز بیشتر از چهار هجایی بود(p<0/000). همبستگی بین تکالیف دو، سه و چهار هجایی نیز معنیدار بود. همچنین، نوع بافت هجایی و موقعیت قرارگیری هجای حذفی با توانایی حذف هجا رابطه معنیداری داشت(p<0/05). نتیجهگیری: مهارت حذف هجا در کودکان 5 تا 6 ساله در مرحله رشد میباشد و توانایی کامل حذف هجا، پس از رمزگذاری مجدد واجشناختی و آموزش مهارت خواندن و نوشتن رشد و تکامل مییابد. همچنین، متغیرهایی مانند تعداد هجا، نوع بافت هجایی و موقعیت قرارگیری هجای حذفی میتواند بر توانایی حذف هجا در کودکان تأثیر بگذارد.
سیده زهره ضیاءتبار احمدی، زهره آرانی کاشانی، بهروز محمودی بختیاری، محمدرضا کیهانی، دوره 19، شماره 2 - ( 3-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: آگاهی از قافیه معیار مهمی برای مهارتهای پردازش گفتار، خواندن و نوشتن است. با توجه به اینکه در ایران آزمون مناسبی برای ارزیابی مهارت شنیداری در کودکان 5 تا 6 سال وجود ندارد، هدف اصلی این پژوهش ساخت و ارزشیابی تکالیف آگاهی از قافیه در کودکان 5 تا 6 ساله بود. روش بررسی: یکصد کودک بهنجار 5 تا 6 ساله مهدکودکهای شهر تهران مشتمل بر 50 دختر و 50 پسر بهطور تصادفی انتخاب شدند. ابزار بررسی شامل تکالیف آگاهی از قافیه، یعنی شناسایی قافیه و بیان کلمۀ همقافیه بود. بررسی روایی و پایایی با روش شاخص روایی محتوایی، تکرارپذیری نسبی و مطلق انجام شد. ضریب همبستگی تکالیف با روش همبستگی پیرسون و مقایسۀ میانگین نمرات کودکان در هر دو بخش با روش سطوح سادگی مشخص شد. مقایسۀ میانگین نمرۀ دختران و پسران با روش t مستقل انجام گرفت. یافتهها: تکالیف طراحی شده برای گروه سنی 5 تا 6 سال مناسب بود و دو بخش، روایی و پایایی مطلوبی داشتند. توانایی کودکان در بخش بیان کلمۀ همقافیه بیشتر از بخش شناسایی قافیه بود. ضریب همبستگی یا ارتباط هریک از بخشها با کل مهارت آگاهی از قافیه معنیدار بود(p<0/05). مهارت کودکان دختر و پسر در کل تکالیف تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشت(p>0/05). نتیجهگیری: تکالیف طراحی شده برای ارزیابی مهارت آگاهی از قافیه مناسب میباشند و دارای روایی محتوایی و پایایی مطلوبی هستند و رابطۀ معنیداری با کل مهارت آگاهی از قافیه دارند و بر یکدیگر تأثیر میگذارند. مهارتهای دو گروه دختر و پسر در این تکالیف مشابه میباشد.
نگین صالحی، مهدی اکبری، مسعود کاشانی، حمید حقانی، دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از آلایندههای شیمیایی که بههمراه نویز به وفور در صنعت یافت میشود، مونواکسیدکربن میباشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی آنتی اکسیدان ان استیل سیستئین بر عملکرد سلولهای مویی خارجی خرگوشهای در معرض همزمان نویز و مونواکسیدکربن انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه مداخلهای، 24 خرگوش نر انتخاب گردیده و پس از ارزیابی مقدماتی گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش، بهطور تصادفی در چهار گروه مجزا قرار گرفتند. گروهها شامل مواجهه با نویز و دریافت سرم نمکی، مواجهه با نویز و مونواکسیدکربن و دریافت سرم نمکی، مواجهه با نویز و دریافت ان استیل سیستئین، و مواجهه با نویز و مونواکسیدکربن و دریافت ان استیل سیستئین بودند. سپس در دو مرحله، دو ساعت و یک هفته پس از پایان مواجهه، مورد ارزیابی مجدد گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش قرار گرفتند. دادههای حاصل با استفاده از آزمونهای آماری t مستقل و t زوجی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافتهها: مواجهه با نویز، مواجهه همزمان با نویز و مونواکسیدکربن، و همچنین استفاده از ان استیل سیستئین در هر دو گروه تغییر معنیداری را در دامنه گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش ایجاد کرد (p<0/005). نتیجهگیری: نتایج این تحقیق حاکی از آن است که مواجهه همزمان با نویز و مونواکسیدکربن موجب تشدید کمشنوایی ناشی از نویز میگردد و بهکارگیری ان استیل سیستئین میتواند از کمشنوایی ناشی از نویز و تشدید آن توسط مونواکسیدکربن جلوگیری کند.
نیوشا بهفروز، زهره آرانی کاشانی، علی قربانی، فاطمه حسینی، دوره 21، شماره 2 - ( 4-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: بررسی و ارزیابی اختلال صوت شامل ارزیابی درکی، آکوستیکی، آئرودینامیکی و فیزیولوژیکی است. در سالهای اخیر علاوه بر روشهای ذکر شده، ارزیابی مبتنی بر نظر بیمار نیز بهعنوان یکی از اجزاء ضروری ارزیابی صوت در نظر گرفته میشود. هدف اصلی این پژوهش ساخت ابزاری بود که بتواند مشکلات جسمی، عملکردی و عاطفی بیماران صوت بزرگسال را مورد سنجش قرار دهد. روش بررسی: این مطالعه از نوع ساخت آزمون است. پرسشنامۀ سنجش نشانههای اختلال صوت پس از طی مراحل مختلف از جمله بررسی پرسشنامههای مشابه خارجی ساخته شد. روایی محتوایی این پرسشنامه براساس قضاوت هفت نفر از متخصصان گفتاردرمانگر بهدست آمد. این پرسشنامه روی 60 بیمار مبتلا به اختلال صوت باسواد (40 مرد و 20 زن) در محدودۀ سنی 18 تا 60 سال اجرا شد و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ و دونیمه کردن تعیین شد. یافتهها: شاخص روایی محتوایی برای کل پرسشنامه مطلوب و برابر 94/0 بود. ضریب آلفا برای بخشها و کل پرسشنامه بالاتر از 7/0 و ضریب دونیمه کردن 96/0 بهدست آمد. ضریب همبستگی بخشها با کل پرسشنامه معنیدار بود(p<0/01). نتیجهگیری: پرسشنامۀ سنجش نشانههای اختلال صوت در بزرگسالان از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بوده و منعکسکنندۀ مشکلات جسمی، عملکردی و عاطفی بیماران صوت است. اجرای پرسشنامه و امتیازدهی آن ساده بوده و به نظر میرسد که استفاده از این پرسشنامه در کنار سایر روشهای ارزیابی در انتخاب بهترین و مناسبترین شیوۀ درمان کمککننده و راهگشا باشد.
آزاده ایمانی، اکرم پوربخت، مهدی اکبری، مسعود مطلبی کاشانی، دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: آمادهسازی صوتی ارائه یک محرک بیخطر، با شدت متوسط است که مقاومت گوش را در برابر صدای شدید بعدی افزایش میدهد. ازاین رو در این مطالعه ضمن بررسی تأثیر آمادهسازی صوتی بر تغییر آستانه پاسخهای برانگیختۀ شنوایی ساقۀ مغز با محرک کلیک، به بررسی تأثیر فرکانس آمادهسازی بر حفاظت شنوایی در خوکچههای هندی نیز پرداخته شد. روش بررسی: پانزده خوکچه هندی بهصورت تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروههای آمادهسازی 6 ساعت در روز بهمدت 5 روز، بهترتیب در معرض 1 و 4 کیلوهرتز نویز اکتاو باند با شدت 85 دسیبل SPL قرار گرفته و در روز ششم در معرض نویز شدید، 4 کیلوهرتز و 105 دسیبل SPL، بهمدت چهار ساعت قرار گرفتند. گروه شاهد فقط در معرض نویز شدید، 4 کیلوهرتز و 105 دسیبل SPL، بهمدت چهار ساعت قرار گرفت. آستانهگیری با آزمون پاسخهای برانگیختۀ شنوایی ساقۀ مغز با محرک کلیک، یک ساعت پس از پایان مواجهه با نویز شدید و سپس هفت روز بعد انجام شد. یافتهها: پاسخهای برانگیختۀ شنوایی ساقۀ مغز، تغییرات کمتر آستانۀ گروههای آمادهسازی صوتی را نسبت به گروه شاهد نشان داد(001/0p≤). در مقایسۀ آستانههای کلیک در دو گروه آمادهسازی صوتی 1 و 4 کیلوهرتز، تغییر آستانه در گروه آمادهسازی 4 کیلوهرتز کمتر بود اما این تفاوت از لحاظ آماری معنیدار نبود. نتیجهگیری: نتایج الکتروفیزیولوژیک مطالعه حاضر تأکید کرد که آمادهسازی صوتی تأثیر حفاظتی در برابر نویز شدید ایجاد کرده و فرکانس آمادهسازی تأثیر معنیداری در تغییر آستانۀ پاسخهای برانگیختۀ شنوایی ساقۀ مغز با محرک کلیک ندارد.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|