|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
5 نتیجه برای ادیومتری تن خالص
سعید ساروق فراهانی، ژاله صمدی، دوره 11، شماره 1 - ( 2-1381 )
چکیده
کیست ارکنوئید: این کیست یک ناهنجاری مادرزادی در مجاورت فضای تحت ارکنوئید است. غشاء آن از سلولهای ارکنوئید و کلافهای کلاژن چند لایه شکل گرفته که حاوی مایع مغزی نخاعی می باشد. اگرچه ممکن است تقریباً در هر جای از محور عصبی دیده شود. معمول ترین محل، شیار سیلوین و حفره جمجمه ای میانی است. مادر زادی بودن کیست های ارکنوئید بر پایه بروز معمول آن در کودکی پیشنهاد شده است.
پریسا میرحاج، قاسم محمدخانی، مهین صدائی، سقراط فقیه زاده، دوره 14، شماره 2 - ( 11-1384 )
چکیده
زمینه و هدف: حساسیت شنوایی برای نوازندگان از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا موسیقی بلند می تواند سبب کاهش شنوایی شود. هدف از این مطالعه تأثیر موسیقی بر نتایج ادیومتری تن خالص و آزمونهای گسیلهای صوتی گذرای گوش و گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش در نوازندگان سازهای زهی بوده است. روش بررسی : این مطالعه مورد ـ شاهد روی 15 نوازنده سازهای زهی یعنی30 گوش با سابقه نوازندگی بیشتر از 10 سال و 15 فرد با شنوایی هنجار (30 گوش) در کلینیک شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. جامعه مورد بررسی از جنس مذکر و در محدوده سنی30-20 سال بودند. نمونه ها تحت اتوسکپی، ادیومتری ایمیتانس و ادیومتری تن خالص در محدوده فرکانسی 16000-250 هرتز قرار گرفتند. سپس آزمون گسیلهای صوتی گذرای گوش و گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش در هر دو گروه مورد - شاهد انجام شد. یافته ها: در ادیومتری تن خالص، تفاوت معنی داری بین دوگروه درآستانه های فرکانسها ی مورد آزمایش مشاهده نشد. درآزمون گسیلهای صوتی گذرای گوش، تفاوت معنی داری بین دوگروه درپاسخ کلی ودامنه های گسیلهای صوتی گذرای گوش در فرکانسها ی مورد آزمایش دیده شد. در آزمون گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش ، تفاوت معنیداری بین دو گروه در دامنه گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش بر حسب زوج فرکانسها ی f 1 و f 2 مشاهده نشد. نتیجه گیری : نوازندگی میتواند گسیلهای صوتی گذرای گوش را تحت تأثیر قرار دهد در حالیکه بر نتایج ادیومتری تن خالص و آزمون گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش تأثیری ندارد. بنابراین آزمون گسیلهای صوتی گذرای گوش میتواند در برنامه های حفاظت شنوایی و برای ردیابی ضایعه حلزونی متعاقب مواجهه با نویز ناشی از نوازندگی مفید واقع شود.
صادق جعفرزاده، بهرام جلایی، محمد کمالی، دوره 17، شماره 1 - ( 8-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: پاسخهای پایدار شنوایی آزمون نوینی در مجموعه آزمونهای شنوایی است. معمولاً برای انجام این آزمون، از فرکانس مدولاسیون 80 هرتز استفاده میشود. در این پژوهش، آزمون پاسخهای پایدار شنوایی در فرکانس مدولاسیون 40 و 80 هرتز، در افراد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصل از آستانهیابی در آنها مقایسه شد. روش بررسی: آزمون پاسخهای پایدار شنوایی و آستانههای تن خالص روی 30 فرد بزرگسال و در مجموع 60 گوش انجام شد و نتاج آنها در سه گروه شنوایی هنجار، کمشنوایی حسی ـ عصبی ملایم و متوسط طبقهبندی شد. یافتهها: در هر سه گروه، آستانههای پاسخهای پایدار شنوایی40 هرتز به آستانه رفتاری نزدیکتر بود(p<0/05) و با افزایش میزان کمشنوایی، تفاوت بین آستانه رفتاری و پاسخهای پایدار شنوایی کمتر میشد. میزان همبستگی نیز در پاسخهای پایدار شنوایی 40 هرتز بیشتر بود(p<0/05). نتیجهگیری: در افراد بزرگسال در حالت بیداری، آستانههای فرکانس مدولاسیون 40 هرتز به آستانه رفتاری نزدیکتر است و آستانهگیری در این فرکانس مدولاسیون نتایج بهتری نسبت به 80 هرتز را در پی دارد.
سارا عفیفیان، معصومه روزبهانی، محمد ابراهیم مهدوی، بهرام جلایی، سهیلا خداکریم، دوره 22، شماره 4 - ( 10-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: پاسخ پایدار شنوایی روشی نوین برای تخمین آستانۀ شنوایی بهویژه در جمعیت سختآزمون است. اطلاعات کمی در خصوص آستانۀ پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی به ویژه در افراد کم شنوا وجود دارد. هدف پژوهش حاضر، تعیین و مقایسۀ پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی در افراد با شنوایی هنجار و مبتلا به کاهش شنوایی حسی بود. روش بررسی: مطالعۀ مقطعی حاضر روی ۱۰ فرد با شنوایی هنجار و ۱۰ فرد مبتلا به کاهش شنوایی حسی در محدودۀ سنی ۳۰-۱۵ سال، انجام شد. پاسخ پایدار شنوایی و ادیومتری تن خالص در پاسخ به محرک راه استخوانی در فرکانس های ۵۰۰ و ۲۰۰۰ هرتز در هر دو گروه ثبت شد. یافتهها: در هر دو گروه بین آستانۀ ادیومتری تن خالص و پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی اختلاف معنیدار آماری وجود نداشت. تفاوت بین آستانۀ رفتاری و پاسخ پایدار شنوایی هم در افراد با شنوایی هنجار، هم در مبتلایان به کاهش شنوایی حسی، در فرکانس ۵۰۰ هرتز بیشتر از ۲۰۰۰ هرتز بود و این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود (به ترتیب ۰۳۳/۰=p و ۰۱۷/۰=p). مقایسۀ تفاوت بین ادیومتری تن خالص و پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی بین دو گروه اختلاف معنیدار آماری نشان داد(۰۰۱/۰=p). نتیجهگیری: در هر دو گروه مورد مطالعه، اختلاف بین آستانۀ پاسخ پایدار شنوایی و ادیومتری راه استخوانی از نظر آماری معنیدار نبود پاسخ پایدار شنوایی راه استخوانی با افزایش افت شنوایی و افزایش فرکانس، به آستانۀ رفتاری نزدیکتر می شود.
مجتبی توکلی، حسین طالبی، سحر شمیل شوشتری، ندا مظاهری تهرانی، سقراط فقیهزاده، دوره 23، شماره 4 - ( 7-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: بیماری دیابت، به واسطه اختلال در سوخت و ساز گلوکز خون، سبب بروز نارساییهای قابل توجهی در دستگاههای مختلف بدن همچون شنوایی و تعادل میشود. بیماران مبتلا به دیابت، از علائمی نظیر وزوز و گیجی شکایت دارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیرات احتمالی دیابت نوع I و II را بر دستگاه شنوایی و تعادل انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، پاسخهای شنوایی و تعادل دو گروه ۱۵ نفره مبتلا به دیابت شیرین نوع I و II در محدودۀ سنی ۵۰-۴۰ سال بهترتیب با میانگین سنی و انحراف معیار ۸۰/۴۳ و ۲۴۶/۴، ۱۳/۴۸ و ۹۷۳/۲، و ۱۰ فرد هنجار ۵۰-۴۰ ساله با میانگین سنی و انحراف معیار ۳۰/۴۵ و ۴۴۸/۴، با استفاده از آزمون ادیومتری تن خالص و پاسخهای عضلانی برانگیختۀ دهلیزی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. یافتهها: نتایج آزمون ادیومتری تن خالص در هر دو گروه مبتلا به دیابت نوع I و II در محدودۀ هنجار بهدست آمد. در مقابل، مقایسۀ دامنۀ پاسخهای عضلانی برانگیخته از دهلیز میان گروه هنجار و بیماران مبتلا به دیابت، نشاندهندۀ اختلافات آماری معنیدار بود(p<۰/۰۵). نتیجهگیری: میتوان گفت که در بیماران مبتلا به دیابت نوع I و II ، علیرغم بهدست آمدن پاسخهای هنجار دستگاه شنوایی، پاسخهای دستگاه دهلیزی در وضعیت هنجاری نبوده و نشاندهندۀ درگیری اندامهای انتهایی دستگاه دهلیزی و مسیر مرکزی مربوط به آن هستند.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|