|||  عنوان نشریه: شنوایی شناسی | ناشر: دانشگاه علوم پزشکی تهران | |||  Website: http://aud.tums.ac.ir | Email: aud@tums.ac.ir
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: تماس با ما :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد قالب جدید پایگاه چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations20711155
h-index2013
i10-index6226

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
4 نتیجه برای استرس

مهین غروی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

300 عدد تخم مرغ را در سه نوبت از مجتمع مرغداری اصفهان طیور تهیه کردیم. تخم مرغ‏ها نطفه‏دار و وزن متوسط آن‏ها در نوبت اول 2±61 گرم و در نوبت دوم 5/ 0±60 گرم و در نوبت سوم 5/0±5/59 گرم بود که 6 ساعت پس از تخم‏گذاری به‏دست آمده بود. در این کار تحقیقی اثرات کلرور منیزیم را روی جنین جوجه 6 هفته پس از خروج از تخم در جلوگیری از تأثیر استرس صدا بررسی کردیم. بدین ترتیب که کلرور منیزیم را در نوبت اول با غلظت 5/2 در 100 میلی‏لیتر تهیه و 100 عدد تخم مرغ را نیز به چهار گروه تقسیم کردیم. گروه آزمایشی 1، 25 عدد تخم مرغ بود که در ناحیه کیسه هوایی (air.Sac) تخم مرغ‏ها با مته گرد، سوراخی به قطر 1 میلی‏متر ایجاد و 1/0 میلی‏متر از محلول کلرور منیزیم را تزریق نموده و سپس با پارافین جامد که آن را ذوب کرده بودیم سوراخ تخم مرغ‏ها را مسدود کردیم. در گروه آزمایشی 2، در روز چهارم جنینی همین کار را انجام دادیم و در دو گروه کنترل 1 و 2، به همان حجم (1/0 میلی‏لیتر) سرم فیزیولوژی تزریق نموده و تمامی تخم مرغ‏ها را داخل دستگاه جوجه کشی (از شرکت سام‏نو خریداری شده بود) که از قبل آن را آماده کرده و درجه حرارت دستگاه را روی 5/37 درجه به مدت 24 ساعت ثابت نگه داشته بودیم قرار دادیم و در روز 21 و 22 که تمامی جوجه‏ها از تخم خارج شدند (البته هر گروه 3 تا 4 عدد تلفات داشتند) آن‏ها را در قفس‏های مخصوص نگهداری و به مدت 6 هفته پرورش دادیم و سپس اثرات صدا را با شدت‏های متفاوت بررسی و میزان غلظت گلوکز و کرتیزول سرم و فشار خون را قبل و بعد از تأثیر صدا به‏دست آوردیم. در نوبت دوم در گروه‏های 3 و 4 آزمایشی و دو گروه کنترل 3 و 4 و در نوبت سوم در گروه‏های آزمایشی 5 و 6 و گروه‏های کنترل 5 و 6 (هر گروه 25 عدد تخم مرغ) به ترتیب بالا عمل شد. منتها در گروه‏های ذکر شده در بالا غلظت کلرور منیزیم در گروه 3 و 4 آزمایشی به میزان 4 میلی‏گرم در 100 میلی‏لیتر و در گروه 5 و 6 آزمایشی 5 میلی‏گرم 100 میلی‏لیتر تهیه و به تخم مرغ‏ها تزریق شد. البته با ارائه صدا در شدت‏های متفاوت، پس از 6 هفته خروج از تخم در زمان 6 هفتگی مورد آزمایش قرار گرفتند. جوجه‏هایی که در زمان جنینی کلرور منیزیم دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل مقاومت بیشتری داشتند. مقدار گلوکز و کرتیزول سرم و فشار خون آن‏ها نسبت به گروه‏های کنترل کاهش قابل ملاحظه داشت و از نظر آماری معنی‏دار بود.ضمناً تخم مرغ‏هایی که در اولین روز جنینی کلرور منیزیم دریافت کرده بودند در مقابل صدا نسبت به گروه‏هایی که روز چهارم جنینی کلرور منیزیم گرفته بودند، دارای فشار خون پایین‏تر و میزان گلوکز و کرتیزول آن‏ها هم نسبت به گروه‏های ذکر شده (روز چهارم جنینی کلرور منیزیم دریافت کرده بودند) کمتر بود. ضمناً دزهای 4 و 5 میلی‏گرم در 100 میلی‏لیتر منیزیم اثرات مشابهی داشتند


مهناز علی‏اکبری دهکردی، علی‏اصغر کاکوجویباری، طیبه محتشمی، سرور یکتاخواه،
دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: استرس با رضایت از زندگی و بیماری‏های جسمانی مرتبط است. یکی از عوامل استرس، تولد کودک مبتلا به ناتوانی است. کودکانی که از نظر ذهنی یا جسمی ناتوان هستند، به‏خصوص کودک ناشنوا یا کم‏شنوا استرس خاصی را بر والدین به‏ویژه مادر تحمیل می‏کنند. هدف این پژوهش مقایسه میزان استرس در مادران دارای کودک کم‏شنوا با سایر مادران دارای کودک کم‏توان ذهنی، کم‏بینا و عادی می‏باشد.
روش بررسی: در این پژوهش مقایسه‏ای 120 مادر در چهار گروه دارای فرزند کم‏توان ذهنی، کم‏بینا، کم‏شنوا و عادی، و به‏روش تصادفی خوشه‏ای در شهرستان کرج انتخاب شدند. جهت تعیین میزان استرس از پرسش‏نامه رویدادها و تغییرات زندگی M‏c Cubbin  و همکاران به‏عنوان ابزار پژوهش استفاده گردید.
یافته‏ها: نتایج بیانگر آن بود که میزان استرس مادران دارای کودک کم‏شنوا با دیگر مادران کودکان استثنایی و کودکان عادی، در کل و در خرده‏مقیاس‏های فشارهای درون‏خانوادگی، مالی و تجاری، ناشی از تغییر شغل، بیماری و پرستاری و کم و زیاد شدن اعضای خانواده دارای تفاوت معنی‏داری بود(p<0/05). در دیگر خرده‏مقیاس‏ها تفاوت معنی‏داری بین گروه‏ها دیده نشد.
نتیجه‏گیری: از آنجایی که ناشنوایی یک معلولیت پنهان است، کودک کم‏شنوا مجموعه‏ای از مشکلات آموزشی و اجتماعی را با خود به‏همراه دارد که برای والدین به‏ویژه مادر استرس زیادی ایجاد می‏کند. برای کاهش استرس مادران راهکارهایی چون مشاوره‏های خانوادگی، آموزش مهارت‏های مقابله‏ای مناسب در برابر استرس، حمایت اجتماعی کافی، ایجاد کلاس‏های آموزشی مخصوص والدین ضروری انگاشته می­شود.


کریم قراشی، پرویز سرندی، ابوالفضل فرید،
دوره 22، شماره 1 - ( 1-1392 )
چکیده

زمینه و هدف: استرس منبع بسیاری از مشکلات موجود در سر راه زندگی ما انسان‏ها است و هر لحظه زندگی افراد را مورد تهدید قرار می‏دهد. حضور کودک کم‏شنوا در خانواده علاوه بر ایجاد استرس، زندگی زناشویی پدران و مادران را تحت تأثیر قرار می‏دهد. هدف این پژوهش مقایسۀ استرس و رضایتمندی زناشویی در والدین کودکان کم‏شنوا و کودکان عادی است.
روش بررسی: این مطالعه به روش علی‏ـ‏مقایسه‏ای انجام شد. 80 نفر از پدران و مادران کودکان کم‏شنوا و 80 نفر از پدران و مادران کودکان عادی مراکز توانبخشی و مهدکودک‏های سطح شهر تبریز به روش نمونه‏گیری در دسترس و تصادفی خوشه‏ای انتخاب شدند. آزمودنی‏ها به پرسش‏نامه‏های منبع استرس Friedrich و رضایت زناشویی Enrich پاسخ دادند.
یافته‏ها: والدین کودکان کم‏شنوا استرس بیشتری نسبت به والدین کودکان عادی تحمل می‏کنند(p<0/001). همچنین رضایتمندی زناشویی والدین کودکان کم‏شنوا نسبت به والدین کودکان عادی پایین‏تر است(p<0/001).
نتیجه‏گیری: حضور کودک کم‏شنوا برای پدران و مادران استرس‏زا و تهدید‏کننده رضایت زناشویی بوده و لزوم توجه و برنامه‏ریزی برای کاهش استرس والدین کودکان معلول را می‏طلبد.


بهمن اکبری، زهره تیموری، شهنام ابوالقاسمی، حمیدرضا خورشیدیان،
دوره 22، شماره 1 - ( 1-1392 )
چکیده

زمینه و هدف: اکثر افراد مشکلات و عوامل استرس‎زایی چون بیکاری، بیماری و غیره را در زندگی تجربه می‎کنند اما اینکه افراد مختلف چگونه با این شرایط استرس‎زا مقابله می‎کنند از فردی به فرد دیگر متفاوت است. طبق پژوهش‏های صورت گرفته استفاده از راهبردهای مقابله‎ای مؤثر در کاهش استرس و تنش افراد تأثیر به‎سزایی دارد. اثربخشی روش مقابله با استرس در دانش‎آموزان کم‎شنوا هدف پژوهش حاضر بود.
روش بررسی: این پژوهش از نوع نیمه‏تجربی با طرح پیش‎آزمون‏ـ‏پس‎آزمون با گروه شاهد است. 40 دانش‎آموز کم‌شنوای در حد40 تا 120 دسی‏بل در مدارس ویژۀ شهر ساری مقاطع راهنمایی و دبیرستان، در سال تحصیلی 90-89 به روش نمونه‎گیری داوطلبانه در دسترس با گمارش تصادفی در گروه‏ها انتخاب شدند و به‏صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره، مورد و شاهد، قرار گرفتند. ابزار اندازه‎گیری آزمون سلامت عمومی 28 سؤالی Goldberg بود. گروه مورد به‏مدت هشت جلسه دو ساعته تحت آموزش روش‏های مقابله با استرس مبتنی بر فنون شناختی‏ـ‏رفتاری قرار گرفتند. برای آنالیز داده‏ها از شاخص‏های آماری میانگین، انحراف معیار و تحلیل آنالیز واریانس دوطرفه استفاده شد.
یافته‏‏ها: بین امتیازهای پیش‏آزمون‏ـ‏پس‏آزمون در خرده‏مقیاس علائم جسمانی، اضطراب و بی‏خوابی، کارکرد اجتماعی و افسردگی تفاوت معنی‏داری دیده شد(p<0/05). به‌طوری که سلامت عمومی گروه مورد پس از خاتمۀ جلسات درمانی، بیشتر از گروه شاهد بود.
نتیجه‎گیری: راهبردهای مقابلۀ استرس مبتنی بر نظریۀ شناختی‏ـ‏رفتاری باعث افزایش سلامت عمومی افراد آسیب‏دیدۀ‏ شنوایی می‎شد بنابراین لازم است آموزش کنترل استرس به‎‏عنوان یک مداخلۀ مناسب گسترش یابد.



صفحه 1 از 1     

شنوایی شناسی - دانشگاه علوم پزشکی تهران Bimonthly Audiology - Tehran University of Medical Sciences
Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4657