مهین صدایی، فرشته فرزیان پور، منصوره عادل قهرمان، قاسم محمدخانی، جمیله فتاحی، سعید ساروق فراهانی، نعمت اله روح بخش، مهناز احمدی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۶ )
زمینه و هدف: ارزشیابی بهطور عمده سنجش شایستگی است. ارتقاء کیفی آموزش، پژوهش، بهداشت و نیز درمان توانبخشی از مهمترین وظایف مسئولان گروهها است. بهبود سطح آموزشی دانشجویان شنواییشناسی از نظر علمی و عملی، هدف غایی این رشته که خدمترسانی به جامعه از بعد شنوایی و تعادل است را تأمین میکند. هدف از این بررسی، ارزیابی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای گروه شنواییشناسی و شناسایی راههای مرتفع ساختن ضعفها و تهدیدها است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی روی نمونههای مورد ارزیابی یعنی دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، اعضاء هیأت علمی و مدیر گروه (در ۹ حوزه تحت عنوان ساختار سازمانی مدیریت، برنامههای آموزشی، فرآیند تدریس و یادگیری، دانشجویان، فضاها و تجهیزات آموزشی، دانشآموختگان، هیئت علمی، پژوهش و درمان) انجام شده است. اطلاعات حوزههای مورد ارزیابی توسط پرسشنامه جمعآوری گردید. نتایج بر حسب درصد بیان گردید.
یافتهها: در این مطالعه گروه بالاترین امتیاز (۵۴/۴ از ۵) را در حوزه درمان و کمترین امتیاز (۳۹/۳) را در حوزه فضاها و امکانات آموزشی کسب نمود. امتیازات کسب شده در حوزههای ۹گانه به ترتیب: ساختار سازمانی و مدیریت ۳۶/۴ (۳۱/۸۷ درصد)، دورههای آموزشی و برنامه درسی ۱۷/۴ (۵۸/۸۳ درصد)، فرایند تدریس و یادگیری ۰۱/۴ (۲۶/۸۰ درصد)، دانشجویان ۴۳/۳ (۶/۶۸درصد)، فضاها و تجهیزات از سه دیدگاه دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و هیأت علمی ۶۰/۳ (۱۱/۷۲درصد)، دانشآموختگان۶۰/۳ (۰۳/۷۲ درصد)، هیأت علمی ۰۳/۴ (۶/۸۰ درصد)، پژوهش ۵۲/۳ (۴/۷۰ درصد) و درمان و کیفیت آن ۵۴/۴ (۸/۹۰ درصد) بود. به این ترتیب عامل اصلی که گروه میباشد از ۹ حوزه مورد ارزشیابی ۸۹/۳ از ۵ (۸۸/۷۷ درصد) را بدست آورد.
نتیجهگیری: در این بررسی گروه شنواییشناسی در وضعیت مطلوب قرار دارد. در صورت توجه به نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدهای گروه به نظر میرسد بتوان این وضعیت را به بسیار مطلوب تبدیل نمود.