ابراهیم پیراسته، سعید ساروق فراهانی، قاسم محمدخانی، محسن منادی، شهره جلائی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۸۶ )
زمینه و هدف: بلوغ کامل پتانسیلهای برانگیخته میانرس شنوایی در مقایسه با پاسخهای شنوایی ساقه مغز، در زمان طولانیتری رخ میدهد. این امر ثبت این امواج را در برخی از کودکان دچار مشکل میسازد. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی تأثیر سن بر میزان کشف و ثبت این امواج در بزرگسالان و کودکان انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعۀ مقطعی، ۱۵ کودک ۱۲-۷ سال و ۳۱ بزرگسال در محدودۀ سنی ۵۰ -۲۰ ساله با شنوایی محیطی هنجار مورد بررسی قرار گرفتند. دامنه و زمان نهفتگی پتانسیلها با استفاده از پروتکلهای موجود ثبت و مقایسه شد. بهعلاوه برای بررسی دقیقتر تأثیر سن براین امواج، کودکان نیز به دو زیر گروه بزرگتر و کوچکتر از۱۰ سال تقسیم شدند.
یافتهها: میانگین زمان نهفتگی موج Na در بزرگسالان(۸۶/۲۰میلیثانیه) کمتر از کودکان (۸۴/۲۲میلیثانیه) بود(p=۰/۰۰۲۵). برعکس میانگین زمان نهفتگی موجNb در بزرگسالان (۹۳/۴۴میلیثانیه) بیشتر از کودکان (۰۲/۴۲ میلیثانیه) بود (p=۰/۰۰۰۱). بهعلاوه هیچ تفاوت معنیداری بین دامنه و زمان نهفتگی امواج پتانسیلهای بین دو زیر گروه کودکان وجود نداشت، فقط میزان تغییرپذیری نتایج در گروه کمتر از ۱۰ سال بیشتر بود.
نتیجهگیری: پتانسیلهای برانگیخته میانرس شنوایی در افراد بزرگتر از ۷ سال از ثبات مطلوبی برخوردارند. لیکن بین ویژگیهای این امواج در کودکان و بزرگسالان تفاوت وجود دارد، بهطوریکه بلوغ کامل این امواج تا فراتر از دهه اول زندگی ادامه پیدا میکند، ازآنجائی که این پتانسیلها در تمام کودکان مورد مطالعه ثبت گردید، استفاده از این آزمون برای بررسی کودکان توصیه می شود.