|||  عنوان نشریه: شنوایی شناسی | ناشر: دانشگاه علوم پزشکی تهران | |||  Website: http://aud.tums.ac.ir | Email: aud@tums.ac.ir
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: تماس با ما :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد قالب جدید پایگاه چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations21531230
h-index2113
i10-index6629

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
18 نتیجه برای صدا

قاسم محمدخانی،
دوره 4، شماره 1 - ( 2-1375 )
چکیده

به منظور بررسی عملکرد ملانین گوش داخلی، کم شنوایی موقت ناشی از صدا (TTS) در افراد چشم آبی یا قهوه ای مورد مطالعه قرار گرفت. 68 نوجوان ذکور دارای شنوایی طبیعی در این مطالعه شرکت داشتند. آستانه شنوایی قبل و بعد از قرار گرفتن در معرض نویز توسط ادیومتر کامپیوتری در محدوده فرکانسی 8-0.8 کیلو هرتز بدست آمد. در این مطالعه نویزی با پهنای فرکانسی 1665 تا 2335 هرتز و فرکانس مرکزی 2 کیلو هرتز در شدت 105dbspl بمدت 10 دقیقه مورد استفاده قرار گرفت اختلاف معنی داری (قابل توجهی). بین متوسط TTS افراد در محدوده فرکانسی 8-2 کیلوهرتز مشاهده شد، بطوریکه افراد چشم قهوه ای کمترین TTS و افراد چشم آبی بیشترین TTS را داشتند.


مهندس هرندی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

شاید تحقیقا بتوان عنوان کرد که بررسی سر و صدا و مطالعاتی که در این زمینه انجام شده نسبت به عوامل فیزیکی دیگر محیط کار از ابعاد گسترده‏تری برخوردار است. با توجه به این مطالعات اثرات زیان بخش آن بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی مشخص شده است. به‏عنوان نمونه آمار سازمان بهداشت جهانی رابطه میزان کاهش شنوایی با میزان صدا و مدت زمان کار در جدول 1 نشان می‏دهد.همان طور که ملاحظه می‏شود همبستگی قابل ملاحظه‏ای بین آسیب شنوایی در ارتباط با میزان صدا و مدت کار وجود دارد.مهم‏ترین روش‏های کنترل صدا عبارت است از:1ـ جایگزینی وسایل کم سر و صدا به جای تجهیزات پر سر و صدا. 2 ـ اصلاح در منبع صدا در جهت کاهش صدا .3ـ ایزوله نمودن منبع صدا .4ـ نصب جاذب در محیط‏های پر صدا.5ـ افزایش فاصله بین منبع و افرادی که در معرض صدا قرار دارند


مهین غروی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

300 عدد تخم مرغ را در سه نوبت از مجتمع مرغداری اصفهان طیور تهیه کردیم. تخم مرغ‏ها نطفه‏دار و وزن متوسط آن‏ها در نوبت اول 2±61 گرم و در نوبت دوم 5/ 0±60 گرم و در نوبت سوم 5/0±5/59 گرم بود که 6 ساعت پس از تخم‏گذاری به‏دست آمده بود. در این کار تحقیقی اثرات کلرور منیزیم را روی جنین جوجه 6 هفته پس از خروج از تخم در جلوگیری از تأثیر استرس صدا بررسی کردیم. بدین ترتیب که کلرور منیزیم را در نوبت اول با غلظت 5/2 در 100 میلی‏لیتر تهیه و 100 عدد تخم مرغ را نیز به چهار گروه تقسیم کردیم. گروه آزمایشی 1، 25 عدد تخم مرغ بود که در ناحیه کیسه هوایی (air.Sac) تخم مرغ‏ها با مته گرد، سوراخی به قطر 1 میلی‏متر ایجاد و 1/0 میلی‏متر از محلول کلرور منیزیم را تزریق نموده و سپس با پارافین جامد که آن را ذوب کرده بودیم سوراخ تخم مرغ‏ها را مسدود کردیم. در گروه آزمایشی 2، در روز چهارم جنینی همین کار را انجام دادیم و در دو گروه کنترل 1 و 2، به همان حجم (1/0 میلی‏لیتر) سرم فیزیولوژی تزریق نموده و تمامی تخم مرغ‏ها را داخل دستگاه جوجه کشی (از شرکت سام‏نو خریداری شده بود) که از قبل آن را آماده کرده و درجه حرارت دستگاه را روی 5/37 درجه به مدت 24 ساعت ثابت نگه داشته بودیم قرار دادیم و در روز 21 و 22 که تمامی جوجه‏ها از تخم خارج شدند (البته هر گروه 3 تا 4 عدد تلفات داشتند) آن‏ها را در قفس‏های مخصوص نگهداری و به مدت 6 هفته پرورش دادیم و سپس اثرات صدا را با شدت‏های متفاوت بررسی و میزان غلظت گلوکز و کرتیزول سرم و فشار خون را قبل و بعد از تأثیر صدا به‏دست آوردیم. در نوبت دوم در گروه‏های 3 و 4 آزمایشی و دو گروه کنترل 3 و 4 و در نوبت سوم در گروه‏های آزمایشی 5 و 6 و گروه‏های کنترل 5 و 6 (هر گروه 25 عدد تخم مرغ) به ترتیب بالا عمل شد. منتها در گروه‏های ذکر شده در بالا غلظت کلرور منیزیم در گروه 3 و 4 آزمایشی به میزان 4 میلی‏گرم در 100 میلی‏لیتر و در گروه 5 و 6 آزمایشی 5 میلی‏گرم 100 میلی‏لیتر تهیه و به تخم مرغ‏ها تزریق شد. البته با ارائه صدا در شدت‏های متفاوت، پس از 6 هفته خروج از تخم در زمان 6 هفتگی مورد آزمایش قرار گرفتند. جوجه‏هایی که در زمان جنینی کلرور منیزیم دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل مقاومت بیشتری داشتند. مقدار گلوکز و کرتیزول سرم و فشار خون آن‏ها نسبت به گروه‏های کنترل کاهش قابل ملاحظه داشت و از نظر آماری معنی‏دار بود.ضمناً تخم مرغ‏هایی که در اولین روز جنینی کلرور منیزیم دریافت کرده بودند در مقابل صدا نسبت به گروه‏هایی که روز چهارم جنینی کلرور منیزیم گرفته بودند، دارای فشار خون پایین‏تر و میزان گلوکز و کرتیزول آن‏ها هم نسبت به گروه‏های ذکر شده (روز چهارم جنینی کلرور منیزیم دریافت کرده بودند) کمتر بود. ضمناً دزهای 4 و 5 میلی‏گرم در 100 میلی‏لیتر منیزیم اثرات مشابهی داشتند


پروین نصیری،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

در روند صنعتی شدن جوامع انسان‏ها در معرض عوامل مختلفی قرار گرفته‏اند که عمدتاً تهدیدی برای سلامت روحی و جسمی بشر به حساب می‏آیند. نویز حاصل از ارتعاش در محیط کار یکی از مهم‏ترین فاکتورهای آسیب‏رسان در ایجاد افت شنوایی در کارگران است.اخیراً، مطالعات متعددی به بررسی آلودگی صوتی و صنعتی پرداخته‏اند و محیط را از طریق دزیمتری مورد بررسی قرار داده‏اند. در مقالۀ حاضر، ما در ابتدا نگاهی به نتایج این مطالعات داشته و به بحث در زمینه جزئیات کنترل نویز و مدیریت آن خواهیم پرداخت.


ویدا عامری،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

زمینه و اهداف: در این مطالعه جهت ارزیابی اثرات سر و صدای محیط کار بر کیفیت شنوایی کارگران یک واحد صنعتی تولید کفش، بخش‏های مختلف از نظر شدت صدا بررسی شدند.
روش بررسی: شدت نویز در بخش‏های مختلف بر حسب دسی‏بل اندازه‏گیری شد. کارگران در هر بخش به‏صورت تصادفی انتخاب و مورد ارزیابی شنوایی قرار گرفتند.
نتایج: نتایج مطالعۀ حاضر حاکی از آن است که 23 درصد افراد نیاز به ارزیابی دقیق‏تر شنوایی داشته و 95 درصد افراد نیز می‏بایست توسط متخصص گوش و حلق و بینی مورد معاینه قرار گیرند. به‏علاوه 10 درصد کارگران نیز از افت شنوایی حسی‏ـ‏عصبی رنج می‏بردند که از این میان 2 درصد به آسیب شنوایی ناشی از نویز دچار بودند.
بحث و نتیجه‏گیری: از آنجا که کارگاه مذکور از برنامۀ حفاظت شنوایی خوبی پیروی می‏کند، ارتقاء این برنامه می‏تواند در کاهش آمار مبتلایان به کم‏شنوایی‏های ناشی از نویز به میزان زیادی تأثیرگذار باشد.


شاهرخ احتشام زاده،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

با صنعتی شدن جوامع بشری و تحولاتی که ورود ماشین در تکامل و پیشرفت صنعت به‏وجود آورد و همگام با توسعه و رشد روزافزون تکنولوژی در جهان، انسان امروزی در معرض تهدید و فشار آن چیزهایی قرار گرفت که خود به‏دست خود ساخته و ایجاد کرده است.از طرفی مسایل شهرنشینی، ناهماهنگی کار با طبیعت افراد و سایر شرایط نامناسب موقعیتی را ایجاد نموده که کارگران بعد از ورود به محیط کار عواملی که در جریان تبدیل مواد اولیه به فرآورده‏های نهایی ایجاد می‏شود، حساسیت بیشتری نشان دهد. بنابر این ضروری است این عوامل مخاطره‏آمیز که جزء لاینفک صنعت و تکنولوژی جدید می‏باشند همواره تحت کنترل قرار گیرند. این کار بدون تحقیق و مطالعه عمیق درباره عوامل ایجادکنننده مخاطرات وتأثیر آن‏ها بر انسان امکان‏پذیر نمی‏باشند.یکی از این عوامل که می‏تواند باعث بروز ناراحتی شود، اغتشاشات ناخوشایند اکوستیکی در محیط کار و زیست می‏باشد که اختلالات جسمی و روانی قابل ملاحظه‏ای را در پی دارد. اشخاصی که در کارگاه‏های مختلف صنعتی مانند کارخانه‏های صنایع فلزی سنگین، نساجی‏ها، کارگاه‏های موتور جت، کارخانه‏های ریخته‏گری، کشتی‏سازی و یا کارگرانی که با چکش‏های بادی، مته‏های برقی ماشین‏های برش و مشاغلی مانند نجاری، صافکاری و آهنگری کار می‏کنند بیش از دیگران در معرض صداهای صنعتی هستند.


احمدرضا ناظری،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

تجویز سمعک حیطه مهمی از دانش شنوایی‏شناسی را در بر می‏گیرد. در مقاله حاضر سعی ما بر آن است تا عملکرد و کارایی سمعک و مدیریت بیماران در محیط‏های نویزی مورد بررسی قرار گیرد و راه حل‏هایی در زمینه غلبه بر مسائل مرتبط با آن ارائه گردد. در عین حال نگاهی خواهیم داشت بر قابلیت‏هایی که در سمعک‏های امروزی جهت غلبه بر مشکل فوق لحاظ گردیده است.


فریدون شیخ مومنی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

جهت بررسی میزان صدای ناشی از کارکرد ترانسفورماتورهای یک پست KV 20/63 که در منطقه مسکونی واقع شده است، اندازه گیری صدا در محوطه داخل پست (36 نقطه)، محوطه خارج پست (29 مکان) و در مکانهای مسکونی اطراف پست (30 مکان) انجام شد. نتایج نشان داد که میزان صدای ناشی از کارکرد ترانس t1 در حدود dBA 1/59 با انحراف معیار dB(A)89/6 و برای ترانس 2t dB(A) 86/6=S و [ ( A ) dB 89/59 = X ] می باشد. میزان صدا در شرق پست dB(A) 52/2=S و [ ( A ) dB 1/54 = X ] غرب ، dB(A) 76/1=S و [ ( A ) dB 95/54 = X ] و جنوب پست dB(A) 07/1=S و [ ( A ) dB 71/49 = X ] اندازه گیری شد و آزمونهای آماری انجام شده در هیچ یک از جهات، اختلاف معنی داری در میزان صدا نشان نداد.نتایج اندازه گیری صدا در در واحدهای مسکونی نشان داد که میزان صدای 100% مکانهای اندازه گیری از حد مجاز ارائه شده برای شب [(A)dB40 ] بیشتر است و در مقایسه با استاندارد روز [ (A)dB50] برای واحدهای مسکونی شرق و غرب پست به ترتیب 5/47% و 50% بدست آمد.


منصوره عادل قهرمان،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

واژه لاتین tinnitus (وزوز) از کلمه tinnire به معنای زنگ زدن یا طنین داشتن گرفته شده و برای توصیف صدایی که در سر یا گوش‏های فرد مبتلا احساس می‏شود به‏کار می‏رود. گاه فرد در آغاز گمان می‏کند صدا دارای منبعی خارجی است اما به‏زودی در می‏یابد که چنین نیست.براساس پژوهش‏هایی که تاکنون در زمینه علت‏شناسی وزوز انجام شده است، به نظر می‏رسد کم‏شنوایی ناشی از نویز (Noise-Induced Hearing Loss, NIHL) احتمالاً شایع‏ترین علت وزوز است. ممکن است وزوز ناشی از نویز از ضربه صوتی شدید، وجود نویز دائمی در محل کار یا در طی فعالیت‏های تفریحی حادث شود. در مواردی که وزوز متعاقب ضربه صوتی روی می‏دهد، محل ضایعه بخش بالایی پیچ قاعده‏ای حلزون است (جدول 1). وزوز دائمی ناشی از نویز (Noise-Induced Permanent Tinnitus, NIPT) در جمعیت‏های مسن اغلب با پیرگوشی توأم است.با آن که میزان شیوع وزوز دائمی ناشی از نویز (NIPT) بالا بوده و امکان بررسی‏های اپیدمیولوژیک وجود دارد. اما متون موجود پژوهش‏های اندکی را در این زمینه نشان می‏دهند.
در این مقاله سعی بر این است میزان شیوع وزوز در کارگران کارخانه پارس مینو و نیز سایر پارامترهای وزوز مورد بررسی قرار گیرند.


محمد طاهری،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

امروزه، نویز ناخواسته تمام محیط‏های اطراف از محل کار گرفته تا محیط زندگی را فرا گرفته است و آرامش و سلامت انسان را مختل کرده است. علی‏رغم اهمیت تأثیر مستقیم صدا بر زندگی انسان، در کشور ما در حیطه مذکور تلاش زیادی صورت نگرفته است. لذا این مطالعه، بر اندازه‏گیری آلودگی صوتی موجود در محل کار اپراتورهای مخابرات متمرکز شده و در کنار آن به بررسی اثرات روانی و فیزیکی صدا بر سلامت کارکنان پرداخته است.


مهین صدایی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

اثرات نویز بر رشد جنین حیوانات مشاهده شده است. نویز متناوب نقایصی به صورت کوتولگی، ناهنجاریهای دیگر نیز ایجاد می نماید. تغییرات هورمونی مرتبط با نویز قابل ملاحظه بوده است. اثر صدا (نویز ) بر زنان شاغل در محیط های صنعتی به دو گونه است:1- بر جنین 2- بر دوران بارداری . اثر بر جنین می تواند دستگاه شنوایی و یا سایر بدن (غیر شنوایی) عامل تخریبی باشد. جنین در محیطی پویا رشد می کند و عوامل خارجی متعدد چون صدا و ارتعاش به طور مستقیم آن را تحت فشار قرار می دهد. اطلاع از چگونگی واکنش جنین نسبت به صداهای محیطی سبب جلب توجه پژوهشگران به مسایل پیش از تولد و نیز تاثیر مضر و احتمالی نویز شدید بر دستگاه شنوایی شده است. قرار گرفتن مادر باردار در معرض سر و صدا در طول دوران پیش از تولد می تواند در درک گفتار و تشخیص صدا توسط نوزاد دخالت داشته باشد. ممکن است این تجربه های اولیه صدا ( دوران جنینی) در زندگی آنی کودک مؤثر باشد. همان اندازه که حضور در نویز برای شنوایی بزرگسالان خطرآفرین است، می تواند برای شنوایی جنین نیز مخاطره آمیز باشد. شایان ذکر است صدا برای انتقال به جنین در فرکانسهای پایین (کمتر از 1000 هرتز) تا 10 دسی بل کاهش و تا فرکانسهای 5000 هرتز تا حدود 20 دسی بل هم افت می یابد. فشار صورتی رسیده به حلزون شنوایی جنین منجر به پاسخهای رفتاری چون پلک زدن حرکات بدن و اندامها و پاسخهای غیر رفتاری شنوایی از قبیل تغییر در میزان ضربان قلب و افزایش سطح گلوکز مغز می شود. وجود مایع در گوش خارجی و میانی جنین گوسفند سبب کاهش صداهای رسیده به حلزون می شود. در جنین این حیوان کاهش صدا در فرکانسهای پایین، نسبت به انسان، بیشتر است. امواج ABR جنین که به مدت 16 ساعت در معرض نویز دارای باند پهن (WBN) با شدت dBSPL 120 قرار گرفته بود، قبل و پس از نویز ثبت شد. آستانه و زمان نهفتگی امواج ABR بلافاصله پس از نویز افزایش یافت که از نظر آماری معنی دار بود. در طی 24 تا 96 ساعت، آستانه ها و زمان نهفتگی بهبود یافت. در ارزیابی شنوایی 75 کودک که در دوران جنینی آنها مادر در معرض نویز صنعتی قرار داشت، فقط 40 مورد شنوایی کاملاً طبیعی داشتند و 35 مورد دچار کاهش شنوایی تا حدود 20 تا 55 دسی بل در فرکانسهای بالا بودند (دانیل و همکاران 1988). در پژوهش دیگری 131 کودک که مادر آنها در بارداری در معرض نویز 65 تا 95 دسی بل بود، تحت ارزیابی شنوایی قرار گرفتند (لایند و همکاران 1989) نتایج چنین گزارش شد : کودکانی که مادر آنها در معرض نویز با شدت 95-85 دسی بل بودند 3 برابر بیشتر در خطر ابتلا به کم شنوایی در فرکانسهای بالا قرار داشته اند. بعلاوه ارتباط خوبی بین قرار گرفتن در معرض صداهایی با فرکانس پایی و خطر کم شنوایی در فرکانس 4 کیلوهرتز دیده شده است. مک دونالد و همکاران، ارتباط بین حضور در نویز و سقط جنین خود به خودی را مطرح می کنند. در حالی که برخی از محققین به وجود چنین ارتباطی اعتقاد ندارند. همچنین در گزارشات مختلف از پژوهشگران، صحبت از وجود ناهنجاریهای مادرزادی در کودکان با شرایط فوق (باردار در حضور نویز)، نقایص ساختمانی در جنین و تغییرات فشار خون مادران باردار و کمی وزن نوزاد متولد شده و غیر اشاره دارد. از نظر رشد و بررسی اختلالات کودکان و مسایل دیگری نظیر تغییرات خونی و ... تلاش بر انجام تحقیق روی زنان ساکن اطراف فرودگاه بود که به لحاظ شرایط اجتماعی، اقتصادی و غیره و عدم امکان حذف مداخله این موارد، پژوهش و بررسی اثرنویز بر تولید مثل روی حیوانات آزمایشگاهی صورت گرفت


سعید فراهانی،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده

متداول‏ترین عامل کم‏شنوایی در بزرگسالان، قرارگیری در برابر نویز، اثرات سن، تعامل نویز و اثرات سن و تعامل نویز با سایر متغیرها می‏باشد. خصوصیات فردی از جمله عواملی است که در میزان کم‏شنوایی ناشی از نویز مؤثر می‏‏باشد.در حیطه حفاظت شنوایی، شناخت متغیرهایی که مستقیماً بر دستگاه شنوایی مؤثر بوده و یا به‏عنوان عوامل مستعدکننده کم‏شنوایی در حضور نویز مطرح می‏باشند، بسیار حائز اهمیت است.در این مقاله 3 پارامتر اساسی ذیل مورد بررسی قرار گرفته است:‏‏پارامترهای فیزیکی-پارامترهای غیر شنوایی-‏پارامترهای شنوایی


احمدرضا ناظری،
دوره 9، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده

تلاش برای تکامل دستگاهی هوشیار که مشتمل بر مدل دو گوشی باشد، در جریان است. این تلاش ها برای جدا کردن سیگنال ها که در هر لحظه ممکن است متغیر باشند، از عوامل مداخله گر، انجام می گیرد. این کار با تکنیک های پردازش دیجیتالی سیگنال (DSP) صورت می گیرد.


احمد گشانی، مهین صدایی، پروین نصیری، شهره جلایی،
دوره 14، شماره 1 - ( 6-1384 )
چکیده

هدف: مطالعه و بررسی شدت و محتوای طیفی گروهی از اسباب بازیها به عنوان منبع آلودگی صوتی
مواد و روش ها: پژوهش مقطعی حاضر روی 184 اسباب بازی انجام گردیده است. این اسباب بازیها به طور تصادفی از فروشگاههای اسباب بازی در مناطق مختلف شهر انتخاب شده و در 10 گروه دسته‌بندی گردید. اندازه‌گیری نویز آنها در فاصله 2 ، 25 و 50 سانتی متری از سر با استفاده از dBA صورت گرفت. پرصداترین اسباب‌بازی هر گروه جهت آنالیز فرکانسی بصورت اکتاو‌باندی انتخاب گردید.
یافته ها: بیشترین شدت نویز در فاصله 2 سانتی متری مربوط به تفنگهای اسباب بازی با میانگین dBA 112 و محدوده dBA 127-100 بوده و کمترین شدت مربوط به جغجغه ها با میانگین dBA 84 و محدوده dBA 95-74 بوده است. سطح نویز هنگام افزایش فاصله از 2 به 25 سانتی متری نسبت به 25 به 50 سانتی متر، غیر از 2 مورد به طور معنی داری کاهش می یافت. آنالیز فرکانسی نویزها حاکی از وجود انرژی در محدوده مؤثر شنوایی بود. در بسیاری از اسباب بازی ها انرژی در محدوده فرکانس های میانی و زیر تمرکز داشت.
نتیجه گیری: سطح نویز ناشی از اسباب بازیها قابل توجه بوده و در بسیاری از موارد فراتر از dBA 90 بوده است. محتوای طیفی اسباب بازیها حاکی از تمرکز در فرکانسهای میانی و بالا در بسیاری از موارد بود. بنابراین اسباب بازیها به عنوان یک منبع آسیب شنوایی مطرح هستند و لازم است مورد توجه قرار گیرند.


فریبا یادگاری، طاهره سیما شیرازی، نیره مهدیپور شهریور،
دوره 19، شماره 1 - ( 1-1389 )
چکیده

زمینه و هدف: برای ردیابی اختلالات رشد درک شنیداری‏ـ‏کلامی، شناخت هنجارهای رشد درک کلامی ضروری است. بنابراین در تحقیق حاضر رشد درک شنیداری واژگان در کودکان فارسی زبان تهران بررسی شد.
روش بررسی: در این تحقیق مقطعی توصیفی‏ـ‏تحلیلی، ابتدا درک کلامی 4 کودک بهنجار 2 تا 5 ساله مشاهده شد و مجموعه‏ای از واژگان درک شده به‏دست آمد که به اسم، فعل و صفت طبقه‏بندی شد. سپس آزمایه درک شنیداری‏ـ‏کلامی در دو بخش مصداق‏ًهای عینی و مقولۀ معنایی واژه‏ها تهیه گردید. آزمایه روی 30 نفر از کودکان بهنجار 2 تا 5 سال در مهدکودک‏هایی از مناطق جنوب، شمال و مرکز تهران، که به‏ًصورت تصادفی انتخاب شده بودند، اجرا شد. میانگین پاسخ‏های صحیح آزمودنی‏ها محاسبه و تحلیل آماری گردید.
یافته‏ها: بین رشد درک شنیداری‏ـ‏کلامی و افزایش سن، همبستگی مثبت و بالایی وجود داشت(p=0/001، 804/0r=). درک مصداق‏های عینی و مقوله معنایی کودکان 3-2 ساله نسبت به دو گروه 4-3 و 5-4 ساله پایین‏تر بود که این تفاوت، معنی‏دار محسوب می‏شد(p<0/05). مقایسۀ مقوله‏های اسم، صفت و فعل در گروه‏های سنی تفاوت معنی‏دار نشان نداد(p>0/05)، اما بین درک مصداق‏های عینی و مقولۀ معنایی کلمات در تمام گروه‏ها تفاوت معنی‏دار دیده شد(p<0/05).
نتیجه‏گیری: در گروه‏های مختلف سنی کودکان طبیعی 2 تا 5 سال، تفاوت آشکاری بین رشد درک اسامی، صفات و افعال دیده نمی‏شود. رشد درک مقوله‏های معنایی کندتر از رشد درک مصداق‏های عینی کلمات است.


اکرم پوربخت،
دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: داروی ان استیل سیستئین، پیش‏ماده گلوتاتیون، آنتی‏اکسیدان داخل سلولی و خنثی‏کننده رادیکال‏های آزاد است که اثر حفاظتی آن بر ضد آسیب ناشی از صدا قبلاً گزارش شده است. در صنعت افراد زیادی در معرض هم‏زمان صدا و آلاینده‏های شیمیایی از جمله مونوکسیدکربن قرار دارند. از این رو در این مطالعه نقش حفاظتی ان استیل سیستئین در پیشگیری از آسیب ناشی از مواجهه هم‏زمان صدا و مونوکسیدکربن در حیوانات بررسی شد.
روش بررسی: تعداد 12 خرگوش برای 5 روز و هر روز 8 ساعت در معرض صدا با پهنای باند وسیع و شدت 100 دسی‏بل SPL و هم‏زمان در معرض گاز مونوکسیدکربن قرار گرفتند. گروه شاهد و آزمون یک ساعت قبل از مواجهه به‏ترتیب سرم نمکی و ان استیل سیستئین 325 میلی‏گرم هر کیلو وزن بدن دریافت کردند. اثر حفاظتی ان استیل سیستئین، 3 هفته بعد از مواجهه با بررسی بافت‏شناسی ارزیابی شد.
یافته‏ها: در گروه شاهد، مواجهه هم‏زمان صدا و مونوکسیدکربن آسیب قابل توجهی در سلول‏های مویی خارجی ایجاد کرده بود، اما سلول‏های مویی داخلی و سلول‏های ستونی تغییر شکل خاصی نشان نمی‏دادند. در گروه آزمون، ان استیل سیستئین توانست به‏طور قابل توجهی سلول‏های مویی خارجی را حفظ کند.
نتیجه‏گیری: نتایج این مطالعه نشان می‏دهد که داروی ان استیل سیستئین می‏تواند از آسیب سلول‏های مویی ناشی از مواجهه هم‏زمان با صدا و مونوکسیدکربن جلوگیری کند.


ابوالفضل صالحی، فرزاد ایزدی، لعیا غلامی تهرانی، مهدی رهگذر،
دوره 22، شماره 3 - ( 7-1392 )
چکیده

زمینه و هدف: عدم توازن بین زیرساخت‏های دخیل در آواسازی می‏تواند منجر به برهم خوردن توازن عضلانی سازوکار آواسازی و در نهایت اختلال صوتی شود. روش درمان دستی صداـ‏معیار با الگو گرفتن از درمان‏های دستی متعارف و استفاده از صداسازی در راهبری فرایند درمان، به لحاظ نظری یکی از کوتاه‏ترین روش‏ها در کاهش یا از بین بردن تنش عضلانی اختلالات صوتی است. این پژوهش ضمن معرفی روش، به تعیین میزان تأثیر آن در مواجهه با اختلالات پرکاری صوتی پرداخته است.

روش بررسی: بیست بزرگسال دچار پرکاری صوتی به شیوۀ مداخله‏ای قبل و بعد، تحت ۱۵ جلسه درمان دستی صداـ‏معیار قرار گرفتند. صدای بیماران از جنبه‏های آکوستیک، ادراکی شنیداری و استروبوسکوپی قبل و بعد از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل آماری داده‏ها با استفاده از آزمون‏های t زوجی و ویلکاکسون نشان‏دار صورت پذیرفت.

یافته‏ها: نتایج پژوهش تغییرات معنی‏داری را در بهبود پارامترهای آکوستیک پس از درمان نشان داد. تغییرات واکه /a/ شامل کاهش آشفتگی فرکانس(p=۰/۰۰۳) و آشفتگی شدت(p=۰/۰۰۱) و افزایش نسبت هارمونی به نویز(p=۰/۰۰۱) و تغییرات واکه /i/ شامل افزایش نسبت هارمونی به نویز(p=۰/۰۰۹) و کاهش آشفتگی فرکانس(p=۰/۰۲۰) بود. کاهش آشفتگی شدت واکه /i/ معنی‏دار نبود. تغییرات در پارامترهای ارزیابی‏های ادراکی(p=۰/۰۰۱) و استروبوسکوپی(p=۰/۰۰۱)، اختلاف معنی‏داری را در جهت بهبود آنها نشان داد.

نتیجه‏گیری: درمان دستی صداـ‏معیار به‏عنوان روشی جدید می‏تواند در درمان اختلالات پرکاری صوتی مورد استفاده قرار گیرد.


نویده شاکری، زهرا سلیمانی، طلیعه ظریفیان، محمد کمالی،
دوره 23، شماره 5 - ( 9-1393 )
چکیده

زمینه و هدف: رشد آگاهی واج‏شناختی در برخی کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار با مشکل همراه است، از این رو هدف این مطالعه بررسی ارتباط آگاهی واج‏شناختی و فرآیندهای واجی در کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار بود.

روش بررسی: این مطالعۀ مقطعی روی ۲۱ کودک پنج سالۀ مبتلا به اختلال صدای گفتار انجام شد. کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار از کلینیک‏های دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند. مهارت‏های زبانی، تولیدی، عملکرد حرکتی‏ـ‏دهانی و آگاهی واج‏شناختی این کودکان به‏ترتیب با استفاده از آزمون رشد زبان‏ـ۳، آزمون تشخیصی آوایی و واجی برای کودکان سه تا شش سالۀ فارسی‏زبان و آگاهی واج ‎ شناختی ارزیابی شد. داده‏ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن مورد تحلیل قرارگرفتند.

یافته‏ها: ضریب همبستگی فرآیندهای واجی غیرطبیعی با خرده‏آزمون‏های تجانس(p=۰/۰۰۵)، قافیه(p=۰/۰۰۹)، ترکیب(p=۰/۰۰۶)، شناسایی واج آغازین یکسان(p=۰/۰۰۷) و شناسایی واج پایانی یکسان(p=۰/۰۰۷) معنی‏دار بود. همچنین ارتباط معنی‏داری بین همبستگی فرآیندهای واجی غیرطبیعی در سطح واج با خرده‏آزمون‏های تجانس(p=۰/۰۰۱)، قافیه(p=۰/۰۰۸)، ترکیب(p=۰/۰۲۹)، شناسایی واج آغازین یکسان(p=۰/۰۰۷) و شناسایی واج پایانی یکسان(p=۰/۰۰۳) وجود داشت. سطح معنی‏داری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شده است.

نتیجه‏گیری: بین مهارت‏های آگاهی واج‏شناختی کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار با فرآیندهای واجی ارتباط وجود دارد به‏ویژه در کودکانی که از فرآیندهای واجی غیرطبیعی در سطح واج در گفتار خود بیشتر استفاده می‏کنند.



صفحه 1 از 1     

شنوایی شناسی - دانشگاه علوم پزشکی تهران Bimonthly Audiology - Tehran University of Medical Sciences
Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4657