|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای وزوز ذهنی
زهرا قاسم احمد، سعید فراهانی، سعید محمودیان، سقراط فقیه زاده، دوره 17، شماره 2 - ( 12-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: وزوز اختلالی است که علیرغم شیوع گسترده آن هنوز اطلاع دقیقی از منشأ آن در دست نیست. هدف از این مطالعه اندازهگیری و مقایسه میانگین آستانه پاسخهای پایدار شنوایی در دو مدولاسیون 20 و 40 هرتز در بیماران دچار وزوز ذهنی ایدیوپاتیک و افراد هنجار است تا به بررسی جایگاه وزوز در این بیماران پرداخته شود. روش بررسی: این مطالعه تحلیلی و به شیوه مورد ـ شاهد روی 19 فرد دچار وزوز ذهنی ایدیوپاتیک و 24 فرد هنجار در محدوده سنی 40-18 ساله انجام شد. کلیه بیماران از نظر نداشتن هر نوع بیماری زمینهساز وزوز و سلامت سیستم شنوایی بررسی شدند و سپس با مدولاسیونهای20 و40 هرتز تحت آزمون پاسخهای پایدار شنوایی قرار گرفتند. افراد گروه مورد، از بیماران مبتلا به وزوز مراجعهکننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم انتخاب شدند. یافتهها: میانگین آستانه پاسخهای پایدار شنوایی در مدولاسیون 40 هرتز در دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنیدار داشت(p<0/05) ولی در مدولاسیون 20 هرتز معنیدار نبود. این شرایط در هر دو حالت میانگینگیری دو گوش و تفکیک گوشها صادق بود. نتیجهگیری: بهنظر میرسد منشأ پاسخهای 40 هرتز‘ قشر اولیه شنوایی و نواحی مغز میانی و زیرقشری‘ در این بیماران درگیر باشد؛ یا حداقل منشأ وزوز این افراد به نوعی با عملکرد غیرطبیعی در نواحی فوق مرتبط است. هر چند در زمینه پاسخهای 20 هرتز هنوز بررسیهای بیشتری مورد نیاز است.
شیرین مقتدری، سید محمود میرزمانی، هادی بهرامی، دوره 21، شماره 4 - ( 9-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: وزوز گوش بیماری آزاردهندهای است که میتواند باعث مشکلات عمدهای از جمله بیخوابی، اختلال در تمرکز و کاهش کیفیت زندگی شود. این مطالعه به منظور بررسی اثر بخشی هیپنوتیزمدرمانی در درمان وزوزگوش ذهنی انجام شده است. روش بررسی: این مطالعه یک تحقیق آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه شاهد بود. تعداد افراد در هر گروه 10 نفر و شامل افرادی بود که از وزوزگوش ذهنی رنج میبردند. هر دو گروه از نظر میزان شدت وزوز گوش و محدودۀ سنی همسان بودند. افراد در هر دو گروه پرسشنامه کلینیکی وزوز گوش را در دو مرحله پیشآزمونـپسآزمون تکمیل کرده و شدت وزوز گوش آنها به صورت خودگزارشی از یک تا ده ثبت میشد. افراد گروه مورد برای 10 جلسه تحت هیپنوتیزمدرمانی قرار گرفتند. روی گروه شاهد هیچ گونه درمان روانشناختی انجام نشد. یافتهها با استفاده از آزمونهای t مستقل و وابسته مقایسه شدند. یافتهها: بین امتیازهای پیشآزمونـپسآزمون و همچنین بین امتیازهای پس آزمون دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنیداری وجود داشت(p=0/001). نتیجهگیری: نتایج نشان داد که هیپنوتیزمدرمانی توانسته است بهطور مؤثری از شدت وزوزگوش بیماران در گروه مورد بکاهد بهعبارتی مؤید اثربخش بودن هیپنوتیزمدرمانی در درمان وزوزگوش ذهنی بود.
هلناز مکریان، عبدالرضا شیبانیزاده، سعید فراهانی، شهره جلایی، هما آریننهاد، دوره 22، شماره 4 - ( 10-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: اطلاعات موجود در مورد علتشناسی وزوز ذهنی راضیکننده نیست. یکی از فرضیات در مورد علت ایجاد وزوز در افراد با شنوایی هنجار که طی دهۀ اخیر مورد توجه فراوانی قرار گرفته است اختلال در سیستم وابران شنوایی بهویژه مسیر زیتونی حلزونی میانی است، هدف از این مطالعه بررسی احتمال درگیری سیستم وابران شنوایی در افراد مبتلا به وزوز مزمن که شنوایی هنجار داشتند و بررسی رایطۀ شدت وزوز با میزان مهار بود. روش بررسی: این پژوهش روی ۲۰ فرد بزرگسال مبتلا به وزوز و دارای شنوایی هنجار در محدودۀ سنی ۲۰ تا ۴۵ سال و ۲۰ فرد هنجار با شرایط سنی و جنسیتی مشابه در کلینیک شنواییشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. برای هر فرد آزمون گسیل صوتی گذرا در غیاب و در حضور نویز سفید با شدت ۵۵ و ۶۵ دسیبل انجام شد. یافتهها: تفاوت معنیداری بین میانگین دامنۀ گسیل صوتی مهار شده در گوش افراد هنجار و مبتلا به وزوز وجود داشت(۰۰۱/۰=p) اما بین شدت وزوز و میزان مهار گسیل صوتی گذرا در هر دو حالت ارائۀ نویز دگرسویی(۳/۰=p) و در غیاب آن(۶/۰=p) همبستگی وجود نداشت. نتیجهگیری: طبق نتایج پژوهش حاضر دامنۀ گسیل صوتی گذرا با ارائۀ نویز دگرسویی در گروه هنجار به میزان قابل توجهی کاهش یافت در حالیکه در افراد مبتلا به وزوز این کاهش بسیار کمتر بود.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|