|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
5 نتیجه برای ویژگی
الهه شریعت رضوی، یحیی مدرسی، فروغ شفیعی، فیروز آزردگان، سیدمحسن بنی هاشمی، دوره 5، شماره 1 - ( 2-1377 )
چکیده
توصیف دقیق ویژگی ها غیر زبانی (اطلاعات خانوادگی، تحصیلی، بهداشتی، ...) و مهارت های زبانی آسیب دیدگان شنوایی، دست اندرکاران آموزش و توان بخشی این افراد را در محدود یا برطرف کردن کاستی ها و ناتوانی های ایشان یاری می رساند. در تحقیق حاضر 75 دانش آموز کم شنوای دبستان های ناشنوایان تهران، با میانگین افت شنوایی 55 تا 70 دسی بل در گوش بهتر، مورد مطالعه قرار گرفتند. طیف سنی این افراد 8 تا 16 سال و میانگین سن ایشان 11.04 بود. 27 متغیر غیر زبانی از طریق تکمیل پرسشنامه و 32 متغیر دستور زبانی از راه گردآوری نمونه گفتار خودانگیخته آزمودنی ها، بررسی شد. میانگین طول گفته در این افراد 2.763 واژه برآورد شد. از مجموع گفته های آزمودنی ها، 29% از آنها گفته درست بود. همچنین تنها 16.3% از فعل های آنها صحیح صرف شده بود. از شایع ترین اشکالات سطح جمله و فعل، حذف نابجای عناصر دستوری، اشکال فعل از نظر زمان و عدم مطابقت فعل و فاعل بود. در این تحقیق بین برخی متغیرهای غیر زبانی مانند: پایه تحصیلی، سابقه تحصیل در مدرسه عادی و میزان کاربرد سمعک و تعداد گفته های درست آزمودنی ها رابطه معناداری بدست آمده است
سعید ساروق فراهانی ، قاسم محمدخانی، مهدیه حسنعلی فرد ، یوسف سلیم پور ، دوره 15، شماره 2 - ( 2-1385 )
چکیده
زمینه و هدف: بررسی گسیل های صوتی برانگیخته با محرک کلیک از آن جهت از اهمیت چشمگیری برخوردار است که ارتباط نزدیکی با ساز و کار حلزون دارد و عملکرد آن را منکعس می کند. با توجه به ساختار خاص این گسیل ها، برای بررسی آن نیازمند روشی هستیم که هم از لحاظ زمان و هم از لحاظ فرکانس قابل تجزیه و تحلیل باشد. در بین روش های مختلف موجود روش های تبدیل زمان- فرکانس برای تجزیه تحلیل این سیگنال ها بسیار مناسب هستند. در پژوهش حاضر، هدف این است که با استفاده از گسیل های صوتی برانگیخته با محرک کلیک و تبدیل اطلاعات حاصل از آن به اطلاعات زمان- فرکانس، به بررسی پاسخ فرکانسی حلزون در نوزادان پرداخته و با پاسخ فرکانسی حلزون بزرگسالان مقایسه شود. روش بررسی: این مطالعه به صورت مطالعه هم گروهی، اجرا شد. جمعیت مورد مطالعه شامل 23 نوزاد 1 تا 28 روزه هنجار و 31 بزرگسال 18 تا 25 ساله هنجار بودند. آزمون گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با ارایه محرک کلیک در هر دو گوش، اجرا شد. سپس این تحریکات ثبت شد و به صورت off-line در نرم افزار تبدیل زمان- فرکانس، مورد بررسی قرار گرفت. دامنه و میزان نسبت سیگنال به نویز در هر فرکانس با استفاده از این نرم افزار تعیین گردید. در نهایت نتایج دو گروه بررسی و مقایسه شد. یافته ها: درصد تکرارپذیری نسبت سیگنال به نویز و دامنه پاسخ در آزمون گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش در نوزادان 1 تا 28 روزه بیشتر از بزرگسالان 18 تا 25 ساله می باشد، ولی در دو گروه مورد بررسی بین جنس دختر و پسر و نیز بین گوش راست و چپ تفاوت بارزی وجود ندارد. نتیجه گیری: پاسخ فرکانسی حلزون نوزادان با بزرگسالان متفاوت است. در حلزون نوزادان، پاسخ فرکانس های بالا قوی تر از بزرگسالان می باشد.
مهدی شاکر اردکانی، زهرا سلیمانی، فرهاد ترابی نژاد، سیده مریم خدامی، دکتر محمود علیپور حیدری، دوره 16، شماره 2 - ( 3-1386 )
چکیده
زمینه و هدف: اندازهگیریهای عینی در کل و اندازهگیریهای آکوستیکی به طور خاص جنبۀ مهمی از ارزیابی لکنت طی چند دهۀ گذشته بودهاند. اگرچه این اندازهگیریها جایگزین قضاوتهای درکی نمیشوند اما به کمک آنها تشخیص دقیقتری صورت میگیرد و لزوم مداخلههای درمانی تأیید میشود. همچنین، میتوان از آنها برای بازخورد نتایج درمان به بیمار استفاده کرد.از این رو، این مطالعه بهمنظور اندازهگیری و مقایسه برخی از ویژگیهای آکوستیکی بین مردان غیرلکنتی و لکنتی بزرگسال انجام شد. روش بررسی: در این مطالعۀ موردـشاهدی، نمونههای مورد بررسی مردان غیرلکنتی و لکنتی بزرگسال بودند. برای جمعآوری نمونۀ صوت آزمودنیها، از گفتار روان آنها در خواندن 20 جمله از آزمون لبخوانی سارا، کشیده بیان کردن واکههای /a/ و /i/ و شمارش ریتمیک اعداد از یک تا 20 استفاده شد و تجزیه و تحلیل آنها با نرم افزار Dr. Speech صورت گرفت. یافتهها: فرکانس پایه و دامنه تغییرات آن در واکههای /a/ و /i/ ، شمارش اعداد از یک تا 20 و خواندن 20 جمله آزمون بین دو گروه لکنتی و غیرلکنتی تفاوت معنیداری نداشت. در مورد آشفتگی بسامد و آشفتگی شدت بین دو گروه نیز تفاوت معنیداری وجود نداشت. نتیجهگیری: نبود تفاوت معنیدار بین دو گروه ممکن است ناشی از مطالعه این خصوصیات در گفتار روان افراد لکنتی وغیرلکنتی باشد.
عباس دهستانی اردکانی، فرهاد ترابینژاد، زهرا آقارسولی، فرزاد ایزدی، محمدرضا کیهانی، دوره 19، شماره 2 - ( 3-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: لارنژیت ناشی از برگشت اسید معده در بیماران صوت، بسیار شایع است. امروزه برای درمان این اختلال از دارودرمانی استفاده میکنند که کارایی لازم را ندارد. هدف از این پژوهش، بررسی ویژگیهای صوتیـحنجرهای بیماران مبتلا به لارنژیت نابام قبل و بعد از درمان به روش صوتدرمانی یا دارودرمانی و بررسی کارایی هریک از این روشها است. روش بررسی: شانزده بیمار مبتلا به لارنژیت ناشی از برگشت اسید معده در این پژوهش گذشتهنگر و غیرمداخلهای بررسی شدند. برای پنج مورد صوتدرمانی کامل، برای دو نفر صوتدرمانی ناقص و برای نه نفر دارودرمانی انجام شد. وضعیت ادراکی صوت بیماران توسط آسیبشناس گفتار و زبان و شدت اختلال براساس ویژگیهای صوتی و حنجرهای در قبل و بعد از دزمان محاسبه شد. یافتهها: شدت اختلال 80 درصد از بیماران و وضعیت ادراکی صوت 100 درصد از آنها در صوتدرمانی کامل در وضعیت طبیعی قرار گرفت. شدت اختلال 44 درصد از بیماران و وضعیت ادراکی صوت 66 درصد از آنها در دارودرمانی در وضعیت طبیعی قرار گرفت. کاهش شدت اختلال بعد از درمان در صوتدرمانی کامل(p=0/039) و دارودرمانی(p=0/017) از لحاظ آماری معنیدار بود. نتیجهگیری: اغلب ویژگیهای صوتی و حنجرهای بعد از درمان در بیماران در وضعیت هنجار قرار گرفت. براساس دادههای آماری، صوتدرمانی کامل نیز مانند دارودرمانی در بهبود ویژگیهای صوتی و حنجرهای بیماران کارایی دارد.
زهرا سلیمانی، پروین نعمتی، اعظم برخوردار، احمدرضا باغستانی، دوره 22، شماره 4 - ( 10-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: آزمون نامیدن خودکار سریع ابزار مناسبی برای شناسایی بسیاری از کودکان با ناتوانی خواندن است. با توجه به اهمیت این آزمون، هدف این مطالعه تعیین نقطه برش آزمون و حساسیت و ویژگی آن در کودکان بهخوان و نارساخوان است. روش بررسی: هجده دانشآموز هفت تا هشت سال که در پایۀ دوم و سوم تحصیل میکردند در دو گروه شامل کودکان مبتلا به نارساخوانی رشدی با میانگین سنی ۱۰۰ ماه و هجده دانشآموز در گروه کودکان بهنجار با میانگین سنی ۱۰۷ ماه براساس نمونهگیری غیرتصادفی از مراکز اختلال یادگیری و مدارس منطقۀ ۶ شهر تهران انتخاب شدند. این آزمون شامل چهار بخش اشیا ء، رنگها، اعداد و حروف است. در هر خردهآزمون پنج مورد بهطور تصادفی روی کارتها تکرار شدهاند، بهگونهای که افراد باید روی هر کارت ۵۰ مورد را بهطور سریع نام ببرند. یافتهها: نقطۀ برش آزمون با بررسی سطح زیر منحنی راک و حساسیت و ویژگی آزمون تعیین شد. میزان سطح زیر منحنی برای هر یک از خردهآزمونها بهتفکیک عبارتند از نامیدن حروف (۸۴/۰)، نامیدن رنگها (۸۹/۰)، نامیدن اعداد (۹۷/۰)، نامیدن تصاویر (۸۸/۰) و کل آزمون (۹۶/۰). در کل آزمونها میزان حساسیت یک و ویژگی ۷۹/۰ است. بالاترین میزان حساسیت و ویژگی مربوط به خردهآزمون نامیدن اعداد است که بهترتیب عبارت از ۱ و ۹۰/۰ بود. نتیجهگیری: در این پژوهش با استفاده از یافتهها مشخص شد آزمون سرعت نامیدن قدرت تشخیص کودکان نارساخوان از بهنجار را دارا است.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|