ویدا خورسند ثابت، محمدابراهیم مهدوی زفرقندی، مژده صفوی، مرضیه شریفیان، سید مهدی طباطبائی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۳ )
زمینه و هدف: محرک چیرپ با هدف تحریک مناطق رأسیتر حلزون ساخته شده است. کمبود اطلاعات بالینی در مورد مشخصات زمان نهفتگی و دامنۀ پاسخهای برانگیخته شنوایی ساقه مغز با محرک چیرپ در سطوح شدتی مختلف و اختلاف نظر در مورد پیدایش موجهای ابتدایی از دلایل انجام این مطالعه بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر با ثبت پاسخ شنوایی ساقه مغز به کلیک و چیرپ از گوش راست ۱۵ نفر از افراد ۳۰-۲۰ ساله با شنوایی هنجار که بهطور غیراحتمالی انتخاب شدند، انجام شد. فراوانی پیدایش موجهای I و III ، آستانه، دامنه و زمان نهفتگی موج V در سطوح شدتی ۸۰-۲۰ دسیبل nHL در پاسخ به کلیک و چیرپ مقایسه شد.
یافتهها: در مقایسه با کلیک، در سطح شدت ۸۰ دسیبل nHL فراوانی ثبت موج I و III در پاسخ به محرک چیرپ بهطور معنیداری کمتر (بهترتیب p=۰/۰۱۲ و p=۰/۰۱۶) بود. زمان نهفتگی موج V در شدت ۲۰ و ۴۰ دسیبل nHL طولانیتر (بهترتیب p=۰/۰۱۲ و p=۰/۰۰۱) ولی در سطح شدت ۸۰ دسیبل nHL بهطور معنیداری کوتاهتر بود(p=۰/۰۰۰۱) . دامنۀ موج V در پاسخ به چیرپ در سطوح شدت ۲۰، ۴۰ و ۶۰ دسیبل nHL بهطور معنیداری بیشتر (به ترتیب p=۰/۰۰۰۱ ، p=۰/۰۰۰۱ و p=۰/۰۱۳ ) و میانگین آستانۀ چیرپ حدود ۵ دسیبل از آستانۀ این پاسخها با کلیک پایینتر(p=۰/۰۱۴) بود.
نتیجهگیری: در مقایسه با کلیک، چیرپ بهجز در شدت بالا، باعث ایجاد موج V با دامنۀ بزرگتر و آستانۀ پایینتر میشود و احتمال مشاهدۀ امواج ابتداییتر پاسخها را کاهش میدهد.