|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
12 نتیجه برای کرد
فرزاد موبدشاهی، دوره 1، شماره 1 - ( 1-1371 )
چکیده
مبحث حاضر به بررسی تکامل آزمونهای شنوایی از ابتدا تا به امروز می پردازد. بر طبق نظر اُلسن:(1)« آگاهی از تاریخچه آزمونهای شنوایی یک موضوع پیش پا افتاده نیست بلکه، یک ادیولوژیست باید نسبت به آن آگاهی کامل داشته و خود را در جریان پیشرفت آن قرار دهد، تا بدین وسیله معلومات و مهارت کافی برای کاربرد و استفاده از تکنولوژی پیشرفته امروز را به دست آورد. »قدیمی ترین تاریخچه ای که در این مبحث عنوان می گردد مربوط به اوائل قرن شانزدهم می باشد ولی باید توجه داشت که قبل از این تاریخ نیز در زمینه صوت، شنوایی و موضوعات وابسته به آن مطالعاتی صورت گرفته است که نباید ذکر نقش محققین مربوطه را نادیده انگاشت.
مهناز احمدی، دوره 2، شماره 1 - ( 1-1372 )
چکیده
تاثیر عملکرد شنوایی در کسب مهارتهای ارتباطی، به ویژه گفتار و زبان، بر همه آشکار است، به همین خاطر، بیشتر کوششها در ادیومتری رفتاری، بر روی بهبود و اصلاح روشهای ارزیابی نوزادان متمرکز گشته است. به عنوان نمونه ای از این روشها، می توان از متد پیشنهادی داوتز و نورترن (Downs & Northern) و Crib - O- Gram نام برد. طی سالهای متمادی، پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در اندازه گیری حساسیت شنوایی اطفال صورت گرفته است" روشهایی چون ادیومتری مشاهده رفتاری VROCA, TROCA, VRA, (BOA) و ادیومتری بازی گونه از آن جمله می باشند" در مورد کاربرد تکنیک BOA در کودکان عقب مانده ذهنی نیز تحقیقاتی صورت گرفته است، که موفقیت این متد را در تخمین حساسیت شنوایی این افراد به اثبات می رساند" سایر روشها، که جهت تقویت پاسخهای طفل، از پاداش استفاده می کنند نیز توسط پژوهشهای مربوطه مورد تاکید قرار گرفته اند"همچنین بررسی روند تکامل شنیداری در اطفال، از طریق مقایسه نتایجی که از تحقیقات مربوط به تمایز فرکانس و شدت (توسط آزمون Luescher) ، تغییرات حاصل در فرکانس رزوتانس گوش خارجی و همچنین سطوح LDL (Loudness Discomfortable Level) کسب شده ، صورت می گیرد.
علی قربانی، فرهاد ترابینژاد، لیلا ارمندی، دوره 14، شماره 2 - ( 11-1384 )
چکیده
زمینه و هدف: صوت انسان مانند سایر رفتارهای او قابل مشاهده و اندازهگیری است. بررسیها نشان دادهاند که جنبههای مختلف صوت در زنان و مردان و احتمالاً در زبانهای مختلف تفاوت دارد. از نظر بالینی، آگاهی از صوت طبیعی برای تشخیص اختلالات صوت مفید است. هدف از این مطالعه اندازهگیری و مقایسه فرکانس پایه صوت در زنان ومردان در زبانهای مختلف میباشد. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی توصیفی - تحلیلی و غیر مداخلهای نمونههای مورد بررسی مردان و زنان جوان ایرانی فارس ، کرد و ترک بودهاند. برای جمعآوری نمونه صوت آزمودنیها ، از خواندن جمله هایی به زبان فارسی استفاده شد و تجزیه و تحلیل آنها با نرم افزار Dr.Speech صورت گرفت. یافته ها: میانگین فرکانس پایه در زنان 46 ± 168 هرتز و در مردان 48 ±120 هرتز بود که تفاوت معنیداری داشت اما مقایسه فرکانس پایه صوت برحسب زبان مادری اختلاف معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: در فرکانس پایه زنان و مردان تفاوت معنی داری مشاهده میشود که به نظر میرسد این تفاوت متأثر از زبان مادری آنها نباشد.
مریم مخلصین ، محمدرحیم شاه بداغی، بهروز محمودی بختیاری ، پیتر هاول ، سقراط فقیه زاده ، دوره 15، شماره 1 - ( 1-1385 )
چکیده
زمینه و هدف: از آنجا که علت شناسی لکنت نخستین و اساسی ترین قدم در راه درمان این اختلال محسوب می شود و نیز به علت تحقیقات اندک انجام گرفته در راستای تعیین ارتباط لکنت با ساختارهای زبانشناختی در زبان فارسی ، مطالعه حاضر با هدف مقایسه ی نوع کلمات ناروان در زبان فارسی در کودکان و بزرگسالان مبتلا به لکنت تلاشی است در راستای پاسخگویی به برخی از ابهامات بی شماری که هنوز پیرامون لکنت وجود دارد. روش بررسی: جامعهی مورد بررسی در این تحقیق 50 فرد مبتلا به لکنت مراجعه کننده به مراکز درمانی و آموزشی خصوصی و دولتی شهر کرج در قالب 5 گروه سنی 10 نفره 6-3 ساله، 9-7 ساله، 12-10 ساله، 16-13 ساله و 17 سال به بالا می باشد. کوچکترین فرد این جامعه 3 سال و بزرگترین فرد 32 سال سن داشت و 42 نفر از این افراد مذکر بودند. ابتلای این افراد به لکنت توسط 2 آسیب شناس گفتار و زبان تأیید گردید و از هر فرد دست کم 5 دقیقه گفتار خودانگیخته ضبط گردید. بافتهای مختلفی که کلمات عملکردی و معنایی در کنار هم قرار می گرفتند مانند کلمه عملکردی-معنایی و کلمه عملکردی ـ عملکردی ـ برنامه معنایی تعیین گردید و درصد ناروانیهای موجود در آنها بر حسب نوع کلمات مشخص شد. سپس این داده ها توسط آزمونهای کروسکال والیس و منویتنی مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها : نتایج نشان میدهند که نوع کلمات لکنت شده در بافت کلمهی عملکردی-عملکردی-معنایی در کودکان زیر 13 سال اغلب کلمه عملکردی اول است، در حالیکه با افزایش سن از میزان ناروانی روی کلمه عملکردی اول کاسته می شود و لکنت روی کلمه معنایی و دومین کلمه عملکردی افزایش می یابد. نوع کلمات با لکنت بیان شده در بافت کلمه عملکردی-معنایی نیز در کودکان زیر 13 سال غالباً کلمات عملکردی است، در حالیکه با افزایش سن از میزان لکنت روی این کلمات کاسته شده و بر ناروانی روی کلمات معنایی افزوده میشود. یافته ها همچنین حاکی از وجود اختلاف معنی دار بین گروه سنی پنجم و سایر گروههای سنی در درصد لکنت روی کلمه عملکردی دوم در بافت کلمه عملکردی-عملکردی-معنایی است. همچنین نوع کلمه با لکنت بیان شده در بافت کلمه عملکردی ـ معنایی در هر دو گروه کلمات عملکردی و معنایی تفاوت معنی داری را بین گروه سنی اول با سایر گروهها نشان میدهد. نتیجهگیری: میتوان چنین نتیجه گرفت که افراد فارسی زبان مبتلا به لکنت، درگروههای سنی مختلف، الگوهای ناروانی متفاوتی را نشان میدهند کودکان مبتلا به لکنت غالباً روی کلمات عملکردی دچار ناروانی هستند و با افزایش سن تغییری در ناروانیها در جهت افزایش لکنت روی کلمات معنایی پدید می آید. از آنجا که بروز همزمان لکنت هم روی کلمه عملکردی و هم معنایی در بافتهای کلمه عملکردی ـ معنایی و کلمه عملکردی ـ عملکردی ـ معنایی در همه گروههای سنی نادر است ، این مورد تأییدی است بر این نظر که ناروانی روی کلمهی عملکردی در کودکان مبتلا به لکنت به منظور کسب زمان کافی جهت تکمیل برنامه ریزی زبانی کلمه معنایی متعاقب آن صورت می گیرد. این یافته ها بر اساس فرضیه EXPLAN به دست آمده است وبا مدل EXPLANکه این یافته ها را توجیه می کند، با نتایج بدست آمده در زبان انگلیسی ، اسپانیایی و آلمانی همسویی دارد.
محمدرحیم شاهبداغی، افسانه عرشی، محمود علیپور حیدری، دوره 17، شماره 1 - ( 8-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: تنفس انرژی اولیه برای تولید گفتار را فراهم مینماید. با توجه بهاینکه هیچ شاخصی برای مقایسه میزان حداکثر مدت زمان آواسازی در افراد هنجار و مبتلا به اختلالات گفتاری در ایران وجود نداشت از اینرو این پژوهش با هدف استاندارد کردن این میزان در دانشآموزان مقطع راهنمایی شهر تهران انجام شد. روش بررسی: در این بررسی مقطعی ـ تحلیلی 576 دانشآموز پایه های اول تا سوم راهنمایی از مناطق مختلف تهران انتخاب گردیدند. هر دانشآموز ابتدا یک دم معمولی انجام میداد سپس واکۀ/a/ را با حداکثر توان خود تاحدی که احساس انقباض در ناحیه گردن و حنجره نداشته باشد بهصورت کشیده تولید میکرد. این آزمایش برای سه بار متوالی انجام میگرفت و بیشترین زمان به عنوان حداکثر مدت زمان آواسازی تأیید میشد. یافتهها: تجزیه و تحلیل دادهها نشان میدهد که میانگین حداکثر مدت زمان آواسازی به ترتیب پایه، در دخترها 3/15، 65/15و 16/17 ثانیه، در پسرها 41/15،7/16و01/17 ثانیه و بدون در نظر گرفتن جنسیت 36/15،17/16و08/17 ثانیه بود. اختلاف میانگین در بین پایه اول و سوم معنیدار بود(p<0/003). نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که با افزایش سن میزان حداکثر مدت زمان آواسازی در بین افراد مورد مطالعه افزایش یافته است. همچنین این میزان در پسرها در پایۀ اول و دوم بیشتر از دخترها و در دخترها در پایه سوم بیشتر از پسرها میباشد.
یاسمن نجبا، نعمتاله روحبخش، محمدعلی عقابیان، شهره جلایی، سینا هوشمند، دوره 20، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: فنون تصویربرداری عصبی در پردازش شنیداری و دیداری گفتار از رویکردهای جدید علوم اعصاب در مطالعات ساختاریِ سازوکارهای عالیِ درگیر در این فرآیند بهشمار میرود. این مطالعه بهمنظور بررسی فعالیت مغزی در هنگام درک محرکهای گفتاری دیداری و شنیداری در افراد هنجار فارسیزبان توسط تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی صورت گرفت. روش بررسی: تصاویر حاصل از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی فعالیت مغزی 19 زن 30-20 ساله با ارائۀ محرک بینایی /ka/ و محرک شنوایی /pa/ بهروش طراحی بلوک در قالب دو سری تصاویر T1-weighted و عملکردی، ثبت گردید. سپس نتایج با استفاده از نرمافزار FSL تجزیه تحلیل شد و نتایج گروهی با یکدیگر مقایسه گردید. یافتهها: در پاسخ به محرک دیداری، بخشهای میانی و نیز سطوح قشری فعال گردید، اما در پاسخ به محرک شنیداری بیشتر فعالیتها در عمق دیده شد. در این راستا، منطقه مارجینال فوقانی قدامی چپ و قسمتهایی از سیستم حرکتی گفتار شامل قشر اینسولار و سینگولیت با محرک دیداری، و منطقه مارجینال فوقانی خلفی چپ و شکنج گیجگاهی فوقانی راست با محرک شنیداری فعال شدند. بهعلاوه در این بررسی در تعداد 15 نفر از افراد اثر McGurk در سطح رفتاری نیز به اثبات رسید. نتیجهگیری: فعال شدن منطقهای واحد، شکنج مارجینال فوقانی چپ، در پاسخ به هر دو محرک دیداری و شنیداری، فرضیۀ وجود منطقۀ مشترک پردازش واجشناختی ورودی حواس را مطرح مینماید. شدت فعالیت با محرک شنیداری بیشتر میباشد، و همچنین مناطق با محرک دیداری گستردگی و تعدد بیشتری دارند که نشان از ناآشنایی مغز افراد هنجار در درک محرکهای دیداری گفتاری است.
مهنّا جوانبخت، نریمان رهبر، محمد کمالی، دوره 20، شماره 2 - ( 7-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: با اثبات قابلیت سازماندهی مجدد دستگاههای حسی بزرگسالان بهدنبال تغییرات محیطی و توجه به اینکه سمعک با تحریک دستگاه شنوایی دچار محرومیت حسی، موجب تغییر در محرکهای دریافتی میگردد، به نظر میرسد که سمعک قادر به ایجاد تغییراتی در تواناییهای دستگاه شنوایی از جمله حد افتراق شدت باشد. کاربرد سمعک موجب رخداد اصلاحات درکی و فیزیولوژیک میگردد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیرات ناشی از کاربرد سمعک بر عملکرد تمایز شدتی انجام شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مقطعیـتحلیلی بود. گروه مورد مطالعه شامل 30 نفر شامل 15 زن و 15 مرد، کاربر تکگوشی سمعک، با کمشنوایی حسی عصبی متوسط یا متوسط شدید متقارن در دو گوش، در محدودۀ سنی 65-45 سال با میانگین 73/57 و انحراف معیار 12/8 سال بودند. حد افتراق شدت در دو فرکانس 500 و 2000 هرتز و دو سطح شدتی 10 و 40 دسیبل SL در گوشهای کاربر سمعک و گوشهای فاقد سمعک ارزیابی و مقایسه گردید. یافتهها: نتایج مطالعه نشانگر برتری امتیازها در سطوح شدتی و فرکانسی بالا بوده و امتیازهای حد افتراق شدت در گوشهای کاربر سمعک نسبت به گوشهای فاقد سمعک بهطور معنیداری کمتر، بهعبارتی بهتر بود(p<0/05)، ولی در فرکانس 500 هرتز و سطح شدتی 10 دسیبل SL تفاوت معنیداری بین دو گروه دیده نشد(p=0/132). نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشاندهندۀ تأثیر کاربرد سمعک بر عملکرد تمایز شدتی بوده و با تأیید رخداد اصلاحات درکی، امکان رخداد ساختپذیری عملکردی بهدنبال کاربرد سمعک را مطرح میسازد که جهت تأیید، نیاز به انجام مطالعات بیشتری است.
پروین راجی، دوره 21، شماره 4 - ( 9-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: تمامی فعالیتهای روزمره زندگی نیاز به کنترل تعادل در حالت سکون و جابهجایی دارند. طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری در شکلگیری ابزارهای ارزیابی عملکردی تعادل دیده میشود. آزمونهای عملکردی تعادل بر حفظ تعادل ایستا، تعادل در هنگام انتقال وزن یا حرکات ارادی (تعادل پویا)، پاسخهای تعادلی هنگام بههم خوردن تعادل، و تحرک عملکردی تأکید دارند. این آزمونها، استاندارد و در دسترس هستند که عملکرد را مورد ارزیابی قرار میدهند و نیاز به کمترین ابزار دارند و یا بدون تجهیزات انجام میشوند و زمان کمی برای اجرا نیاز دارند. تعادل عملکردی برای انجام بسیاری از فعالیتهای ایستا و پویا که در زندگی روزمره دیده میشود پیشنیاز محسوب میشود و لازمه آن تعامل مناسب بین سیستمهای حسی و حرکتی است. با توجه به نقش حیاتی تعادل در زندگی روزمره و کاربرد فراوان آزمونهای عملکردی تعادل در تشخیص و ارزیابی بیماران، مروری بر این آزمونهای عملکردی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه بانکهای اطلاعاتی موجود و در دسترس نظر Google Sholar، Pubmed، Science Direct، Scopus، Magiran، Iran Medex، Iran Doc جستجو شد و آزمونهایی معرفی شدند که علاوه بر بررسی روایی و پایایی آنها در مطالعات مختلف، توسط محققان ایرانی بیشترین مورد استفاده را داشتند.
نتیجهگیری: به نظر میرسد آزمون Berg بیش از بقیۀ آزمونها توسط محققان داخل و خارج مورد بررسی قرار گرفته است و در سالمندی و اکثر بیماریهای نورولوژیک از روایی و پایایی بالایی برخوردارند.
سید محسن اصغری نکاح، سمیه بهمنآبادی، صدیقه کاظمی، دوره 22، شماره 3 - ( 7-1392 )
چکیده
زمینه و هدف : آموزش و توانبخشی مناسب برای کودکان کمشنوا، مستلزم سنجش نیازها است، هدف پژوهش حاضر بررسی نیازهای آموزشیـتوانبخشی کودکان آسیبدیدۀ شنوایی از منظر والدین بهعنوان یکی از منابع اطلاعاتی بود. روش بررسی: روش این پژوهش توصیفیـپیمایشی بود. دادهها توسط پرسشنامه محققساخته و با مشارکت ۶۴ نفر از والدین کودکان کمشنوای مراکز آموزشی خراسان رضوی گردآوری شد. یافتهها: نتایج نشان داد از نظر والدین اجرای برنامۀ متناسب با ویژگیهای فرزندان، تمایل به مشارکت بیشتر در برنامه و استفاده از آموزش شنیداری/کلامی بهعنوان یکی از روشهای مناسب مهمترین نیازهای آموزشی، توانبخشی و مراجع آگاهیدهنده به خانوادهها، مراکز استثنایی و تبلیغات بوده و عدم برخورداری از امکانات مناسب، لجبازی فرزندان و عدم همکاری آنها مهمترین مانع اجرای برنامهها در مرکز و منزل و نیز برقراری ارتباط کلامی و گفتار خوب، اولویت اول انتظارات والدین از برنامۀ آموزشی توانبخشی بود. توسط آزمون کای دو از بین تمامی نظرات والدین دربارۀ نیازهای آموزشی و توانبخشی پاسخی که بهطور معنیداری با بقیه تفاوت داشت، مشخص شد(p<۰/۰۵). بین پیشنهادات والدین دربارۀ رفع مشکلات آموزشی کودکان کمشنوا تفاوت معنیداری مشاهده نشد همچنین جنس کودک و سطح تحصیلات والدین تأثیر معنیداری بر نظرات آنها نداشت(p>۰/۰۵). نتیجهگیری: لازم است نیازهای والدین در قالب کارگاههای آموزشی و مشاورهای بیشتر مدنظر قرار گیرد. تصریح میشود اغلب این کودکان با روش شنیداریـکلامی آموزش دیدهاند و نتایج این مطالعه به این معنی نیست که روشهای آموزشی و توانبخشی دیگر، فاقد ویژگیهای مورد بررسی هستند.
سارا سرداری، سید جلال ثامنی، زهرا جعفری، حمید حقانی، سعید سالک، دوره 22، شماره 3 - ( 7-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: بهترین روش ارزیابی شنوایی، ادیومتری رفتاری است. در افرادی که قادر به همکاری در ارزیابی رفتاری نیستند، آستانههای شنوایی براساس پاسخهای برانگیخته شنوایی تخمین زده میشود. از آنجا که تصمیمگیریها و اقدامات توانبخشی براساس آستانههای رفتاری انجام میشود باید میزان تفاوت آستانه پاسخهای برانگیخته با آستانههای رفتاری مشخص شود. هدف این بررسی تعیین میزان تفاوت بهره کارکردی و بهره پاسخ پایدار شنوایی، تفاوت آستانه پاسخ پایدار شنوایی با سمعک و بدون سمعک در بزرگسالان کمشنوا بود. روش بررسی: این مطالعه به روش نیمهتجربیـمقایسهای در ۲۶ فرد ۱۴ تا ۵۵ ساله با کمشنوایی متوسط تا شدید انجام شد. ابتدا آزمونهای رفتاری و پاسخ پایدار شنوایی بدون سمعک و سپس با سمعک انجام شد. در پایان بهره کارکردی و بهره پاسخ پایدار شنوایی و همچنین آستانههای رفتاری و پاسخ پایدار شنوایی با آزمون t زوجی و همبستگی مقایسه شدند. یافتهها: میانگین تفاوت رفتاریـپاسخ پایدار شنوایی در آستانهگیری بدون سمعک ۱۹/۶، با سمعک ۳۳/۴ و تفاوت بهره کارکردی و بهره پاسخ پایدار شنوایی ۴۳/۲ دسیبل بود. بین بهره کارکردی و بهره پاسخ پایدار در هیچیک از فرکانسها تفاوت معنیدار وجود نداشت(p>۰/۰۵). نتیجهگیری: تفاوت بهره کارکردی و بهره پاسخ پایدار شنوایی کمتر از تفاوت آستانه رفتاری و آستانه پاسخ پایدار شنوایی است و در فرکانسهای مختلف، تغییرپذیری کمتری دارد. بنابراین شاید بهتر باشد به جای استفاده از آستانههای پاسخ پایدار برای تنظیم سمعک افراد سختآزمون، از بهره پاسخ پایدار استفاده شود.
کوثر اسفنده، علی قربانی، هاشم فرهنگدوست، محمد علی نظری، شهره جلایی، دوره 23، شماره 1 - ( 1-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: توجه نقش علّی در پردازش گفتار و زبان دارد و مطالعات در زمینۀ ارتباط توجه با تحول و رشد گفتار و زبان محدود است. به این خاطر هدف این مطالعه، بررسی تفاوت بین کارکرد توجه انتقالی در کودکان مبتلا به لکنت دوران رشد و همتایان غیرلکنتی بود. روش بررسی: در این مطالعه کارکرد توجه انتقالی ۳۰ کودک لکنتی و ۳۰ کودک غیرلکنتی شامل ۲۱ پسر، ۹ دختر با استفاده از آزمون مرتب کردن کارتهای ویسکانسین بررسی شد. دادههای بهدست آمده از طریق آزمونهای منویتنی و t مستقل تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: تحلیل بین دو گروه تفاوتهای معنیداری را در همه شاخصهای مربوط به آزمون ویسکانسین نشان داد. در گروه کودکان لکنتی تعداد طبقات تکمیل شده، بهشکل معنیداری نسبت به گروه غیرلکنتی کمتر بود(p<۰/۰۵). ولی خطاهای درجاماندگی، پاسخهای نادرست، کل کوششها، مدت زمان اجرای آزمون و تعداد تلاش برای تکمیل الگوی اول نسبت به گروه غیرلکنتی بیشتر بود و تفاوت دادهها در همه شاخصها در گروه لکنتی و کودکان غیرلکنتی معنیدار بود(p<۰/۰۵). نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد کودکان لکنتی و غیرلکنتی از نظر کارکرد توجه انتقالی با هم تفاوت دارند و کودکان لکنتی عملکرد ضعیفتری در انتقال توجه داشتند. و این یافتهها همسو با چارچوبهای نظری رشد لکنت است که بر نقش ممکن فرایندهای توجه در لکنت رشدی اشاره میکند.
سونا مطلوبی، علی محمدزاده، زهرا جعفری، علیرضا اکبرزاده باغبان، دوره 23، شماره 5 - ( 9-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: موسیقی در تمامی فرهنگ ها وجود دارد و اکثر محققان به دنبال این موضوع هستند که چگونه موسیقی بر جنبههای مختلف رشد شناختی از جمله درک، حافظه و مهارتهای زبانی تأثیر میگذارد. تحقیقات انجام شده در حیطۀ علوم اعصاب در زمینۀ موسیقی طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است. در مطالعۀ حاضر تأثیر موسیقی زمینه خنثی و موسیقی زمینه مثبت در قیاس با وضعیت سکوت، بر عملکرد حافظۀ شنواییـکلامی افراد هنجار مورد مطالعه قرار گرفت. روش بررسی: این مطالعه تحلیلیـمقایسهای روی ۴۰ دانشجوی دختر و پسر با شنوایی و گفتار هنجار در محدودۀ سنی ۱۸ تا ۲۶ سال از بین نمونههای در دسترس انجام شد. پس از انجام ارزیابیهای شنوایی و گفتاری، بهمنظور بررسی تأثیر موسیقی زمینه بر حافظۀ کاری، آزمون حافظۀ شنواییـکلامی ری در سه موقعیت سکوت، موسیقی برانگیزانندۀ احساس مثبت و موسیقی خنثی اجرا شد. یافتهها: میانگین امتیاز آزمون حافظۀ شنواییـکلامی در موقعیت سکوت نسبت به دو موقعیت همراه با موسیقی برانگیزانندۀ احساس مثبت(p=۰/۰۰۳) و موسیقی خنثی(p=۰/۰۱)، بهمیزان معنیداری بالاتر بود. جنس بر نتایج آزمون تأثیری نداشت. نتیجهگیری: به نظر میرسد همراهی موسیقی رقابتی (موسیقی مثبت و خنثی) و سوگیری بخشی از توجه شنوایی به آن، بر عملکرد حافظۀ کاری کلامی تأثیر منفی دارد که احتمالاً بهدلیل تداخل موسیقی با پردازش اطلاعات کلامی در مغز است.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|