|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
5 نتیجه برای کلیک
سعید فراهانی، پریسا میرحاج، دوره 10، شماره 1 - ( 2-1380 )
چکیده
پارامترهای OAEs علاوه بر فرکانس وسطح محرک و وضعیت ساختارهای صدور ارتعاشات درگوش داخلی به خصوصیات و ویژگیهای راههای انتقال صوت نیز بستگی دارد. در نتیجه غیر طبیعی بودن OAEs همیشه نشان دهنده غیر طبیعی بودن حلزون نیست. گوش میانی ارتعاشات را در دو راستا منتقل می کند: انتقال رو به جلو (از کانال گوش به حلزون) و انتقال به عقب یا برگشت صوت (از حلزون به مجرای گوش). بیماریهای گوش میانی هر دو انتقال را تحت تاثیر قرار می دهند.در این مقاله هدف بررسی اثرات آنی تغییرات فشار تمپان بر OAE برانگیخته شده با کلیک در افراد سالم می باشد. تغییرات فشار محیطی در یک اتاق فشار بر روی افرادی که از نظر شنوایی و گوش میانی سالم بودند اعمال شد. فشار تدریجاً در گامهای dapa 100 برای افزایش و کاهش فشار تمپان تغییر یافت و از توازن فشار گوش میانی در حین آزمایش اجتناب شد. فشار نسبی بالا و پایین (dapa 320) حفره تمپان از طریق تمپانومتری پیگیری و CEOAE ها در هر گام از تغییر فشار ثبت گردید که در ثبت CEOAE در طی فشار تدریجی بالا و پایین، دامنه کمتر و زمان نهفتگی های کوتاهتری بدست آمد که اغلب در باند فرکانسی 750 تا 3000 هرتز چشمگیر بود.
سیده مانوش سبحانی ، عبدالرضا شیبانی زاده ، فاطمه حسینی ، دوره 15، شماره 2 - ( 2-1385 )
چکیده
زمینه و هدف: شکایت معمول کودکان مبتلا به اختلال یادگیری مشکل در درک گفتار در حضور نویز زمینه است. مطالعات انجام شده روی حیوانات و انسان ها نشان داده است که دسته زیتونی حلزونی داخلی در شنوایی در حضور نویز زمینه نقش دارد. عملکرد این اعصاب می تواند به وسیله اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک در پاسخ به نویز سفید دگرسویی ارزیابی شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با استفاده از محرک کلیک در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری و دانش آموزان هنجار اجرا شد. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع تحلیلی مداخله ای است. گروه های مورد مطالعه شامل 20 دانش آموز پسر مبتلا به اختلال یادگیری و 20 دانش آموز پسر هنجار بودند. اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک به وسیله مقایسه سطوح گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با دو وضعیت با و بدون ارایه نویز سفید دگرسویی با شدت 65 دسی بل سطح فشار صوتی ارزیابی شد. یافته ها: در حالت بدون ارایه نویز، تفاوت معنی داری در دامنه گسیل های صوتی بین دو گروه مشاهده نشد در حالیکه با ارایه نویز، تفاوت معنی داری در دامنه گسیل ها در دو گروه وجود داشت. بین اثر مهار گسیل ها در دانش آموزان هنجار و مبتلا به اختلال یادگیری تفاوت معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: کاهش بارز اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری بیانگر کاهش در فعالیت دسته زیتونی حلزونی داخلی و مسیر وابران در این دانش آموزان می باشد، که توانایی آنها را برای شنیدن در حضور نویز زمینه تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به این یافته ها بهتر است از اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک در مجموعه آزمون های ارزیابی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری استفاده کرد.
نیما رضازاده، معصومه روزبهانی، مهدی اکبری، محمد کمالی، مهین صدایی، دوره 16، شماره 2 - ( 3-1386 )
چکیده
زمینه و هدف: پتانسیلهای عضلانی برانگیخته از دهلیز یکی از ابزارهای جدید برای بررسی عملکرد دهلیزی میباشد. این پاسخ پس از ارائه تحریک صوتی با شدت بالا از سطح عضلۀ جناغی ـ چنبری ـ ماستوئیدی ثبت شده و از ساکول منشأ میگیرد. هدف از این مطالعه، مقایسه پاسخهای عضلانی برانگیخته از دهلیز با استفاده از کلیک و تنبرست 500 هرتز در افراد هنجار میباشد. روش بررسی: در این مطالعۀ مقطعی 30 فرد هنجار (15 مرد، 15 زن) با طیف سنی 30-18 سال شرکت کردند. از آنها خواسته شد روی صندلی نشسته و بهمنظور انقباض عضلۀ جناغی ـ چنبری ـ ماستوئیدی هر طرف، سر خود را 30 درجه به جلو خم کرده و به سمت مخالف آن عضله بچرخانند. پاسخ با استفاده از کلیک و تنبرست 500 هرتز ثبت گردید. زمان نهفتگی امواج 13p و 23n، دامنۀ قله به قعر، نسبت دامنهای و آستانۀ پاسخها با هر محرک تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: پاسخها در تمامی افراد با تنبرست ثبت شد ولی با کلیک در یکی از نمونهها پاسخی بهدست نیامد. زمان نهفتگی امواج با تنبرست، طولانیتر و دامنۀ امواج بزرگتر بود(p<0/05). همچنین آستانۀ پاسخ به تنبرست کمتر از کلیک بهدست آمد (p<0/05). هیچ تفاوت معنیداری بین پاسخ دو گوش و دو جنس مشاهده نشد. نتیجهگیری: محرکهای مختلف بر پارامترهای پاسخهای عضلانی برانگیخته از دهلیز تأثیر دارند. از این رو، به دست آوردن مقادیر هنجار جهت ارزیابیهای بالینی الزامی است. با توجه به مقادیر به دست آمده در مطالعۀ حاضر، پیشنهاد میشود از تنبرست 500 هرتز در مقایسه با کلیک برای ارزیابیهای بالینی استفاده گردد.
مینو کریمی، محمد ابراهیم مهدوی زفرقندی، هما زرینکوب، مژده صفوی، سید مهدی طباطبایی، دوره 23، شماره 3 - ( 5-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: مشخص نیست که در صورت ثبت الکتروکوکلئوگرافی با الکترود خارج صماخی و تحریک گوش با محرک چیرپ امکان ثبت و مشخصات پتانسیل تجمعی بهعنوان جزء لازم برای محاسبه نسبت پتانسیل تجمعی به پتانسیل عمل چگونه متأثر میشود. این مطالعه با هدف مقایسۀ مشخصات این دو پتانسیل در پاسخ به محرکهای کلیک و چیرپ در افراد با شنوایی هنجار انجام شد. روش بررسی: مطالعۀ حاضر با ثبت پتانسیل تجمعی و عمل در پاسخ به کلیک و چیرپ در سطح شدت ۹۰ دسیبل nHL روی گوش راست ۱۶ نفر شامل هشت مرد و هشت زن با میانگین سنی ۷/۲۶ و انحراف معیار ۵/۲ سال و آستانه شنوایی هنجار کوچکتر یا مساوی ۱۵ دسیبل در فرکانسهای ۸۰۰۰-۲۵۰ هرتز انجام شد. دامنه، زمان نهفتگی، دیرش و سطح زیر منحنی پتانسیلها و نسبت دامنه و میزان نسبت دو پتانسیل اندازهگیری و مقایسه شد. یافتهها: از بین مشخصات اندازهگیری شده، میانگین دامنۀ پتانسیل عمل در پاسخ به چیرپ ۴۱/۰ میکروولت با انحراف معیار ۲۶/۰ بهطور معنیداری از میانگین دامنۀ آن در پاسخ به کلیک (۶/۰ میکروولت و انحراف معیار ۲۹/۰) کمتر بود(p<۰/۰۰۵). همچنین پتانسیل تجمعی با چیرپ در ۷/۶۸ درصد موارد دیده شد در حالی که با کلیک در ۱۰۰ درصد موارد قابل ثبت بود. نتیجهگیری: بهکارگیری چیرپ در سطح شدت بالا به جای کلیک در الکتروکوکلئوگرافی افراد با شنوایی هنجار مزیتی به همراه ندارد. ضمن این که چیرپ دامنۀ پتانسیل عمل را در مقایسه با کلیک کاهش میدهد. کوچک بودن دامنۀ پتانسیل تجمعی بهعنوان یکی از مشکلات الکتروکوکلئوگرافی با الکترود خارج صماخی با ارائۀ چیرپ قابل برطرف شدن نیست.
ویدا خورسند ثابت، محمدابراهیم مهدوی زفرقندی، مژده صفوی، مرضیه شریفیان، سید مهدی طباطبائی، دوره 23، شماره 4 - ( 7-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: محرک چیرپ با هدف تحریک مناطق رأسیتر حلزون ساخته شده است. کمبود اطلاعات بالینی در مورد مشخصات زمان نهفتگی و دامنۀ پاسخهای برانگیخته شنوایی ساقه مغز با محرک چیرپ در سطوح شدتی مختلف و اختلاف نظر در مورد پیدایش موجهای ابتدایی از دلایل انجام این مطالعه بود. روش بررسی: مطالعه حاضر با ثبت پاسخ شنوایی ساقه مغز به کلیک و چیرپ از گوش راست 15 نفر از افراد 30-20 ساله با شنوایی هنجار که بهطور غیراحتمالی انتخاب شدند، انجام شد. فراوانی پیدایش موجهای I و III ، آستانه، دامنه و زمان نهفتگی موج V در سطوح شدتی 80-20 دسیبل nHL در پاسخ به کلیک و چیرپ مقایسه شد. یافتهها: در مقایسه با کلیک، در سطح شدت 80 دسیبل nHL فراوانی ثبت موج I و III در پاسخ به محرک چیرپ بهطور معنیداری کمتر (بهترتیب p=0/012 و p=0/016) بود. زمان نهفتگی موج V در شدت 20 و 40 دسیبل nHL طولانیتر (بهترتیب p=0/012 و p=0/001) ولی در سطح شدت 80 دسیبل nHL بهطور معنیداری کوتاهتر بود(p=0/0001) . دامنۀ موج V در پاسخ به چیرپ در سطوح شدت 20، 40 و 60 دسیبل nHL بهطور معنیداری بیشتر (به ترتیب p=0/0001 ، p=0/0001 و p=0/013 ) و میانگین آستانۀ چیرپ حدود 5 دسیبل از آستانۀ این پاسخها با کلیک پایینتر(p=0/014) بود. نتیجهگیری: در مقایسه با کلیک، چیرپ بهجز در شدت بالا، باعث ایجاد موج V با دامنۀ بزرگتر و آستانۀ پایینتر میشود و احتمال مشاهدۀ امواج ابتداییتر پاسخها را کاهش میدهد.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|