|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
6 نتیجه برای کمشنوایی
لیلا جلیلوند کریمی، دوره 1، شماره 1 - ( 1-1371 )
چکیده
در دهۀ اخیر فلسفه پیشین حامی روش تقویت انتخابیAmplification Selective مجدداً مطرح شد، با این هدف که دریافت گفتار تقویتشده Speech reception از طریق سمعک را برای افراد حسی عصبی بهترین حد ممکن را ارتقاء دهند. از هنگام اولین گزارشات توسط Berger در ایالات متحده و Byrne & Tonisson در استرالیا معادلات ریاضی متعددی در تأیید این مطلب ذکر شده تا به متخصصین تنظیم سمعک Hearing aid Fitter امکان دهد که میانگین طیف گفتاری بلند مدتLongterm average Speech reception از طریق سمعک را به گونهای تنظیم کند که بین راحتترین سطح شنوایی بیمار (M.C.L) و سطح ناراحت بلندی (L.D.L) قرار گیرد.بهطور کلی روشهای تجویز سمعک بهنحوی طراحی شدهاند که بتوان بهترین بهره و پاسخ فرکانسی سمعک را به راحتی از طریق دادههای ادیومتریک یعنی سطوح «آستانه شنوایی» راحتترین سطح شنوایی و «سطح ناراحتی بلندی» پیشبینی کرد.
عبدالله موسوی، مهین صدایی، دوره 4، شماره 1 - ( 2-1375 )
چکیده
در پژوهش حاضر شنوایی 400 گوش دانش آموز پسر و دختر مورد غربال گری قرار گرفته است. هدف از بررسی: 1) وجود احتمالی کم شنوایی در این سن. 2) آیا جنس تاثیری بر کم شنوایی دارد یا خیر؟ نتایج این بررسی چنین گزارش می شود: 8.5% گوش های مورد معاینه اتوسکپی دارای جرم فشرده و 11.6% از گوش ها دچار انواع اختلالات پرده تمپان بودند. اشکالات پرده تمپان (p=0/09) و نیز درصد شیوع کم شنوایی در غربال گری (p=0/03) در دختران بیشتر از پسران بوده است.
قاسم محمدخانی، دوره 4، شماره 1 - ( 2-1375 )
چکیده
به منظور بررسی عملکرد ملانین گوش داخلی، کم شنوایی موقت ناشی از صدا (TTS) در افراد چشم آبی یا قهوه ای مورد مطالعه قرار گرفت. 68 نوجوان ذکور دارای شنوایی طبیعی در این مطالعه شرکت داشتند. آستانه شنوایی قبل و بعد از قرار گرفتن در معرض نویز توسط ادیومتر کامپیوتری در محدوده فرکانسی 8-0.8 کیلو هرتز بدست آمد. در این مطالعه نویزی با پهنای فرکانسی 1665 تا 2335 هرتز و فرکانس مرکزی 2 کیلو هرتز در شدت 105dbspl بمدت 10 دقیقه مورد استفاده قرار گرفت اختلاف معنی داری (قابل توجهی). بین متوسط TTS افراد در محدوده فرکانسی 8-2 کیلوهرتز مشاهده شد، بطوریکه افراد چشم قهوه ای کمترین TTS و افراد چشم آبی بیشترین TTS را داشتند.
مهناز نیاپرست، عبدالله موسوی، دوره 6، شماره 1 - ( 5-1377 )
چکیده
پژوهش سنجشی توصیفی حاضر با هدف کلی تعیین فراوانی اختلالات شنوایی در دانش آموزان دبستانی انجام شده است. این بررسی به شیوه تصادفی در شهر بهبهان روی 1000 دانش آموز دبستانی (500 دختر و 500 پسر)، در سال تحصیلی 76-1375 صورت گرفت و در آن از معاینه اتوسکپی، آزمایش های شنوایی سنجی صوت خالص و شنوایی سنجی امپدانس استفاده شد. علاوه برآن با ارائه پرسشنامه به والدین و مصاحبه با دانش آموزان و آموزگاران آنان اطلاعاتی در زمینه نسبت فامیلی والدین، سابقه خانوادگی نقص شنوایی و آگاهی از ابتلا به کم شنوایی گردآوری شد. یافته های حاصل به کمک جداول و نمودارهای فراوانی تبیین گردیده و ارتباط سن و جنس نمونه ها با ابتلا به کم شنوایی به کمک آزمون آماری X² و نیز میزان افت شنوایی گوش راست و چپ مبتلایان با آزمون آماری T مقایسه شد. نتایج نشان داد که 6.6 درصد از دانش آموزان مورد بررسی دچار افت شنوایی در یک (2.3 درصد) یا هر دو گوش (4.3 درصد) بودند. نوع کم شنوایی در 4.8 درصد از مبتلایان، انتقالی و در 1.6 درصد حسی-عصبی بود. در 0.2 درصد نیز نوع کم شنوایی در دو گوش یکسان نبود که در یک مورد از آنان کم شنوایی آمیخته در گوش راست مشاهده گردید. کم شنوایی عمدتا در حد مختصر بود و تفاوت آماری معنی داری بین سن و جنس با ابتلا به کم شنوایی مشاهده نشد. با توجه به نتایج معاینات و آزمایش های انجام شده 18.4 درصد از نمونه ها نیازمند اقدامات درمانی و 0.7 درصد به خدمات توان بخشی نیاز داشتند. درصد آگاهی والدین، آموزگاران و خود دانش آموزان مبتلا نسبت به مسئله کم شنوایی به ترتیب 21.2، 22.7 و 15.2 بود.
گیتا موللی، دوره 8، شماره 1 - ( 2-1379 )
چکیده
کم شنوایی حتی زمانی که محدود به یک گوش باشد، برای ارتباط و یادگیری معلولیت به حساب می آید. گرچه طبق تجربیات بالینی این موضوع درست به نظر نمیرسد، اما هیچگونه اطلاعات عینی جهت ارزیابی یا حتی ارجاع وجود ندارد تا مشخص نماید چه نوع کمشنوایی میتواند معلولیت حقیقی برای موفقیتهای تحصیلی محسوب شود. یافتههایی که در اینجا ارائه شده بهطور ضمنی وجود معلولیتی بالقوه در زمینههای تحصیلی را در نتیجه کمشنوایی یکطرفه نشان میدهد، اگرچه آن را اثبات نمیکند. این مطالعه آیندهنگر، آزمونهای غربالگری ادیولوژی و اتولوژی را مدتی بیش از 9 سال در یکی از دانشگاههای معتبر مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
فرنوش جاراللهی، یحیی مدرسی، زهرا آقارسولی، سلیمه جعفری، دوره 22، شماره 1 - ( 1-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: کاربردشناسی زبان مطالعۀ کنشهای گفتاری و جنبههای اجتماعی تعاملات ارتباطی در بافت زبان است. بهدلیل نقش مهم شنوایی در رشد مهارتهای زبانی، کودکان کمشنوا در تمام سطوح زبان از جمله کاربردشناسی با مشکلاتی مواجهند. تکلیفی که بهخوبی این تفاوت را آشکار میسازد بازگویی داستان است. با توجه به اهمیت این مهارتها در زندگی روزمرۀ این کودکان و فقدان پژوهشی منسجم در زبان فارسی، مطالعۀ حاضر با هدف توصیف مقدماتی این تواناییهای کودکان کمشنوا در قالب بازگویی داستان انجام شد.
روش بررسی: این مطالعۀ موردی توصیفی روی پنج کودک کمشنوای شش ساله و دو کودک شنوای همسن انجام شد. مهارتهای کاربردشناسی آنها با استفاده از آزمون بازگویی داستان در اتاقی ساکت اجرا، سپس داستانگویی کودک ضبط، تحلیل و امتیازدهی شد.
یافتهها: بین امتیاز آزمودنی با کمشنوایی شدید و گروه هنجار تفاوتی وجود نداشت، از طرفی بین امتیاز آزمودنی با کمشنوایی عمیق و کاشت حلزون در حفظ موضوع و توالی وقایع با گروه شنوا اختلاف دیده شد. امتیاز آزمودنی با کمشنوایی عمیق و کاربر سمعک در همۀ موارد بهجز اطلاعات اصلی با گروه شنوا اختلاف زیادی داشت. از طرفی، همۀ آزمودنیها از حروف ربط بهطور مناسب استفاده میکردند.
نتیجهگیری: کودکان کمشنوا در بهکارگیری مهارتهای کاربردشناسی ضعیفتر از کودکان شنوا عمل میکنند. از طرفی، بین افراد کمشنوا نیز تفاوت وجود دارد که حاکی از تنوع این تواناییها در کودکان کمشنوا است و این تفاوت در تواناییهای زبانی براساس میزان کمشنوایی، نوع پروتز، استفادۀ مفید از باقیماندۀ شنوایی، زمان و کیفیت آموزشهای توانبخشی شنوایی و سایر عوامل، را خاطر نشان میسازد.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|