|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای Dba
فریدون شیخ مومنی، دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده
جهت بررسی میزان صدای ناشی از کارکرد ترانسفورماتورهای یک پست KV 20/63 که در منطقه مسکونی واقع شده است، اندازه گیری صدا در محوطه داخل پست (36 نقطه)، محوطه خارج پست (29 مکان) و در مکانهای مسکونی اطراف پست (30 مکان) انجام شد. نتایج نشان داد که میزان صدای ناشی از کارکرد ترانس t1 در حدود dBA 1/59 با انحراف معیار dB(A)89/6 و برای ترانس 2t dB(A) 86/6=S و [ ( A ) dB 89/59 = X ] می باشد. میزان صدا در شرق پست dB(A) 52/2=S و [ ( A ) dB 1/54 = X ] غرب ، dB(A) 76/1=S و [ ( A ) dB 95/54 = X ] و جنوب پست dB(A) 07/1=S و [ ( A ) dB 71/49 = X ] اندازه گیری شد و آزمونهای آماری انجام شده در هیچ یک از جهات، اختلاف معنی داری در میزان صدا نشان نداد.نتایج اندازه گیری صدا در در واحدهای مسکونی نشان داد که میزان صدای 100% مکانهای اندازه گیری از حد مجاز ارائه شده برای شب [(A)dB40 ] بیشتر است و در مقایسه با استاندارد روز [ (A)dB50] برای واحدهای مسکونی شرق و غرب پست به ترتیب 5/47% و 50% بدست آمد.
مجید عباس پور، فائزه میرحیدری، دوره 7، شماره 1 - ( 2-1378 )
چکیده
یکی از متداولترین و مهمترین منابع آلودگی صدا در محیط زیست شهری صدای ناشی از وسایط نقلیه نظیر ترافیک شهری، فرودگاه و سیستم راه آهن شهری (مترو) است. تردد وسایط نقلیه در خیابانها و بزرگراه ها اثرات روانی نا مطلوبی بر مردمی می گذارد که در اطراف این نواحی زندگی و کار می کنند. رشد و توسعه واحدهای صنعتی و مراکز تجاری خود عامل دیگریست که انسان را در معرض صداهای ناخواسته قرار می دهد. با توجه به رشد فزاینده جمعیت و افزایش ترددها در شهر بزرگی چون تهران نیاز به تاسیس و بهره برداری از راه آهن شهری بیش از پیش احساس می شود ولی قبل از بکارگیری این سیستم حمل و نقل لازم است توجهی خاص به آلودگی زیست محیطی ناشی از آن بویژه انتشار صدای ناشی از بهره برداری این سیستم مبذول داشت با وجودی که ظرفیت جابه جایی مسافر در دو خط مترو روزانه بالغ بر دو میلیون نفر برآورد شده است ولی نباید از نظر دور داشت که نظیر هر شاخه ای از تکنولوژی عواقبی نیز به همراه خواهد داشت. صدای ایجاد شده از راه آهن شهری که ناشی از بکارگیری ماشینهای مختلف برقی، لکوموتیوها، حرکت چرخها روی ریل، سیگنال های خطر، تجهیزات تعمیر و نگهداری و بالاخره تجهیزات ساختمانی می باشد، خود عامل دیگریست که صدا را در زندگی شهرنشینی خواه ناخواه افزایش می دهد. در این مطالعه سر و صدای ناشی از حرکت قطارها در مسیر متروی تهران - کرج - مهر شهر پیش بینی شده و اثرات آن بر نواحی اطراف مسیر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. عمده ترین منابع صدا در واگنهای برقی نیروی محرکه شامل موتور، جعبه دنده و سیستم خنک کننده موتور و نیز حرکت چرخها روی ریل می باشد. منبع مهم دیگر صدا بخصوص در مورد قطارهای در حال توقف ، سیستم تهویه هوای فشرده یا سیستم تهویه مطبوع آنهاست. صدای آیرودینامیکی حاصل از حرکت قطار در سرعتهای بالا خود عامل مهم صدای ناهنجار محسوب می شود. صدای ناشی از حرکت چرخها روی ریل شکل هندسی واگنها، شعاع انحنای ریل و ترمزها هر یک سهم بسزایی در ایجاد صدا دارند.
جعفر محمدی، مریم لطفی، مهدی سهرابی، رسول حمایت طلب، دوره 22، شماره 2 - ( 4-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: یکونیم درصد از کودکان استثنایی مبتلا به اختلال شنوایی هستند و این خود عاملی است که روند آموزش و یادگیری را تحت تأثیر قرار میدهد. هدف در این مطالعه بررسی اثر بازخورد آگاهی از نتیجه با بسامد مختلف بر یادگیری حرکتی کودکان دچار اختلال شنوایی بود. روش بررسی: در این مطالعه 24 نفر از پسران و دختران 7 تا 14 ساله (محدودۀ سنی 56/10 با انحراف معیار 53/2) با اختلال شنوایی براساس امتیازهای بهدست آمده در پیشآزمون بهطور تصادفی در سه گروه هشت نفری همسان قرار گرفتند و بهمدت هشت جلسه به شیوۀ مورد نظر، بازخورد صفر، 50 و 100 درصد تمرین کردند. آزمونهای اکتساب، یادداری و انتقال اجرا شد و تحلیل دادهها از روشهای تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی و همچنین تحلیل واریانس دوطرفه با اندازهگیری مکرر انجام گرفت. یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که تمام گروهها در طی جلسات تمرینی و در مراحل مختلف پیشرفت داشتهاند. با این حال نتایج بین سه گروه تمرینی حاکی از اختلاف معنیدار در مراحل اکتساب(p=0/008)، یادداری(p=0/001) و انتقال(p=0/035) بود. به این معنی که در مرحلۀ اکتساب گروه تمرینی بازخورد 100درصد و در مراحل یادداری و انتقال گروه تمرینی بازخورد 50 درصد عملکرد بهتری داشتند. نتیجهگیری: براساس نتایج تحقیق، بازخورد بیش از حد باعث بهبود عملکرد در مرحلۀ اکتساب و ایجاد اختلال در مرحلۀ یادداری میشود و بازخورد 50 درصد میتواند باعث بهبود یادگیری یک مهارت حرکتی شود که اصول مربوط به بازخورد در این کودکان نیز مورد تأیید قرار میگیرد.
|
|
|
|
| This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly. |
|
|
|