دوره 8، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 53-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، msmardani@yahoo.com
2- پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان
3- استادیار گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی لرستان
4- مربی گروه آماردانشگاه علوم پزشکی لرستان
چکیده:   (14468 مشاهده)
مقدمه و هدف: ماکروزومی عبارتی است که برای نوزادان با وزن هنگام تولد 4000 گرم یا بیشتر، به‌کار می‌رود. احتمال مرگ‌و‌میر در مبتلایان به ماکروزومی افزایش می‌یابد. شکستگی ترقوه، صدمه به شبکه بازویی و هایپوگلایسمی در نوزاد از مهم‌ترین عوارض جانبی ماکروزومی‌اند. هدف این مطالعه بررسی فراوانی و عوامل خطر ماکروزومی در بیمارستان عسلی خرم‌آباد است.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی،داده‌ها از طریق پرسش‌نامه جمع‌آوری شد و با استفاده از نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: از 500 نوزاد زنده متولد‌شده، 59 نوزاد ماکروزوم بودند (8/11 درصد). %5/69 نوزادان پسر و%5/30دختر بودند. افزایش سن مادر، چاقی مادر(30 (BMI، افزایش وزن 18 کیلوگرم و بیشتر از آن طی دوران بارداری، سابقۀدیابت شیرین، سابقۀتولد نوزاد ماکروزوم، بارداری طول کشیده ومولتی پاریتی (5 پاریتی)، با بروز ماکروزومی ارتباطی معنادار داشتند.
 نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع نسبتاً بالای ماکروزمی در شهر خرم‌آباد، پیشگیری از بارداری بالای 35 سال، پیشگیری از چاقی پیشاز بارداری، افزایش وزن مناسب در دوران بارداری، کنترل گلوکز خون در دورانبارداری در مادران دیابتی، برای پیشگیری از ماکروزومی ضروری‌اند.
واژه‌های کلیدی: ماکروزومی، شاخص تودۀبدنی، دیابت
متن کامل [PDF 1547 kb]   (2939 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/5/30 | پذیرش: 1391/7/1 | انتشار: 1392/5/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.