|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
7 نتیجه برای نوع مطالعه: مروری
نیوشا نام آوریان، اصغر رضا سلطانی، محبوبه رکابی زاده، دوره 8، شماره 3 - ( 4-1393 )
چکیده
زمینه و هدف: ژنوواروم و ژنووالگوم از شایع ترین تغییر شکل های مفصل زانو در کودکان و بزرگسالان می باشند. در این تغییر شکل ها ممکن است به علت تغییر محور مکانیکی اندام تحتانی، تغییراتی در نحوه ی عملکرد عضلات زانو ایجاد شود. هدف از این مطالعه فراهم کردن اطلاعات پایه ای در مورد نحوه ی عملکرد عضلات زانو در بیماران مبتلا به ژنوواروم و ژنووالگوم است.
روش بررسی: این مطالعه باجستجو در منابع موجود از سال 1990 میلادی به بعد و از طریق جستجو در سایت های PubMed و Science Direct و Google Scholar و سایر منابع اینترنتی معتبر و نیز کتاب های موجود در کتابخانه، با جستجوی کلمات کلیدی knee muscles ، genu varum ، genu valgum ، bow leg ، knock knee ، knee frontal angle انجام شد.
یافتهها: از بین102مقاله و 10 کتاب حاصل از جستجوی اولیه تنها 30 مقاله و 5 کتاب به موضوع این مطالعه ی مروری ارتباط داشتند ولی در بین این منابع تنها 10 مقاله و 2 کتاب به طور خاص در مورد تغییراتی که در عضلات اطراف زانو در این تغییر شکل ها ایجاد می شود، صحبت کرده بودند.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهند که در افراد مبتلا به تغییر شکل های ژنوواروم و ژنووالگوم تغییراتی در ساختار و عملکرد عضلات اطراف زانو ایجاد می شود. با توجه به این که اکثر مطالعات تغییرات ساختاری و عملکردی عضله کوادریسپس را مورد بررسی قرار داده اند و مطالعات کمی بر روی باقی عضلات انجام شده نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه احساس می شود.
کلید واژهها: ژنوواروم، ژنووالگوم، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، عضلات اطراف زانو
نویده شاکری، حمیده فعال فرد، سید امین پیران، حمید طهماسیان، مجتبی تجدد، شهره جلائی، دوره 8، شماره 3 - ( 4-1393 )
چکیده
زمینه و هدف : هدف این پژوهش جمعآوری و بررسی آزمونهای غربالگری زبانپریشی به زبانفارسی جهت استفاده آسیب شناسان گفتار و زبان است.
روش بررسی: جستجو در بانک اطلاعاتی اطلاعات جامع پزشکی ( MEDLIN )، و 5 م نبع اطلاعاتی معتبر PubMed ، Google Scholar Science Direct ، Web of Science و ASHA همچنین در پایگاههای فارسی زبان، پایگاه اطلاعات علمی( SID )، بانک اطلاعات نشریات کشور( Magiran ) و IRAN MEDEX از سال 1949 تا 2012 با کلید واژههای مرتبط انجام گرفت و آزمونهای غربالگری جمع آوری شد که به صورت دستهبندی شده در این مطالعه ارایه گردیده است. در این مطالعه آزمونها از جهت زمان ساخت و زیر آزمونهای مورد بررسی و اعتبار و پایایی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
یافته ها: در این مطالعه 14 آزمون غربالگری شناسایی شد که در این میان آزمون اسکریلینگ ( Screeling )بیشترین تعداد خرده آزمون 72 آیتم را دارد و آزمون غربالگری فرانسوی زبانپریشی ( FAST Screening Test: Aphasia Frenchay ) کمترین تعداد خرده آزمون 4 آیتم را به خود اختصاص میدهد و اولین آزمونی میباشد که حیطه درک و نوشتار را علاوه بر بیان و خواندن بررسی کرد. همچنین در بین این آزمونها، 10آزمون دارای حداقل یک نوع روایی و 8 آزمون پایا گزارش شده بودند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت اختلال زبانپریشی و عدم وجود منبعی کامل در زبانفارسی جهت دسترسی سریع و آسان در شناسایی و یافتن آزمونهای غربالگری در این اختلال، نتایج این مطالعه میتواند در آشنا کردن درمانگران گفتار و زبان با آزمونهای موجود کمک کننده باشد و استفاده از این آزمونها در مراحل مختلف توانبخشی توصیه میگردد.
کلید واژهها: غربالگری، سکته مغزی، زبانپریشی، مقاله مروری
محبوبه رکابی زاده، اصغر رضا سلطانی، نیوشا نام آوریان، دوره 8، شماره 4 - ( 7-1393 )
چکیده
مقدمه و هدف: طول فاسیکل های عضله و زاویه pennation را میتوان بصورت غیر تهاجمی با استفاده از روش هایی مثل اولتراسونوگرافی مطالعه نمود. هدف از این مطالعه معرفی طول فاسیکل و زاویه pennation به منظور تخمین قدرت عضلات اسکلتی با استفاده از اولتراسونوگرافی می باشد.
متدولوژی: اطلاعات این مطالعه با مراجعه به Pubmed و رفرانس های معتبر از طریق اینترنت و نیز Full Text های موجود در کتابخانه بر روی 15 مقاله و 30 چکیده در دسترس جمع آوری شدهاند. در جستجو کلمات کلیدی مانند: عضله، Fascicle (فاسیکل)، Pennation angle (زاویه Pennation )، نیرو و اولتراسونوگرافی استفاده شد.
یافته ها: اطلاعات دقیق در رابطه با زاویه pennation به منظور پیش بینی نیروی عضله دارای اهمیت است. یافتهها چنین پیشنهاد می کنند که تغییرات در زاویه pennation فیبرهای عضله رابطه مثبتی با طول فاسیکلهای عضله حین انقباض دارد، در حالیکه ضخامت عضله (فاصلهی بین آپونوروزها) ممکن است ثابت بماند.
نتیجه گیری: اولتراسونوگرافی Real-time (همزمان) یک روش غیر تهاجمی است که تغییرات معماری عضله را هم در حالت استراحت و هم در حین انقباض استاتیک و دینامیک بررسی میکند. این روش یک وسیله اندازهگیری معتبر به منظور تخمین نیروی عضله از طریق اندازه گیری پارامترهای معماری عضله مثل زاویه pennation و طول فاسیکل میباشد.
کلید واژهها: عضله، Fascicle ، Pennation angle ، نیرو، اولتراسونوگرافی
فرشته شکراله زاده ، علی میرزاجانی، دوره 9، شماره 2 - ( 2-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: بینایی، نقش مهم و به سزایی در پایداری تعادل و حفظ توازن بدن دارد، به طوریکه اختلال در آن سبب اختلالاتی در تعادل می گردد. با توجه به دریافت اولین ادراکات مغز ی توسط چشم جهت برقراری تعادل، شناخت اختلالات بینایی و راههای تصحیح و درمان آن دارای اهمیت بالایی می باشد. این مقاله اهمیت سیستم بینایی در حفظ تعادل و اختلالات بینایی موثر بر آن را مرور می کند. روش بررسی: در این مطالعه به بررسی مقالاتی با موضوعیت بینایی وتعادل از سال 1989 تا 2012 پرداخته می شود.. جست و جو با کلمات کلیدی مرتبط با سیستم بینایی و تعادل در Pubmed, Science direct, Scopus, Iran doc, Scholar Google, Iran Medex, Magiran, صورت گرفت. نتیجه گیری: اصلاح اختلالات بینایی و بهبود بینایی سبب تسریع روند درمان بیماران با اختلالات تعادلی می گردد.
کلید واژهها : بینایی، تعادل، اختلال بینایی
محمدرضا صفری، محمدحسن مدرس سبزواری، مهرداد عنبریان، سیدفرهاد طباطبایی، دوره 9، شماره 6 - ( 12-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: یک اندام مصنوعی با کارایی خوب در توانایی افراد قطع عضو (برای انجام فعالیتها) نقش مثبتی دارد. بر اساس جستجوی میدانی و همچنین شواهد تجربی پنجههای Dynamic-Response و SACH Solid-Ankle-Cushion Heel: جزء رایجترین پنجههای مصرفی است. در نتیجه هدف از این مقاله مروری، بررسی و مقایسه مطالعات بیومکانیکی موجود مربوط به دویدن با پنجه SACH و Dynamic-Response با توجه به پارامترهای اصلی تجزیه و تحلیل دویدن است.
روش بررسی: جستجوی اینترنتی در پایگاههای اطلاعاتی Ovid، Pubmed و ScienceDirect بدون محدودیت زمانی انجام شد. عنوان و خلاصه مقالات بر اساس ملاکهای انتخابی بررسی شدند. کیفیت مقالات با ابزار Downs and Black ارزیابی شد. کلید واژههای Amputee، Dynamic-Response ، energy-storing، SACH ، و Running برای جستجو انتخاب گردید.
یافتهها: بر طبق کلمات کلیدی جستجو شده 722 مقاله یافت و 4 مقاله با توجه به ملاکهای انتخابی، برگزیده شد. تعداد مطالعات یافت شده برای تشخیص برتری بیومکانیکی میان پنجه SACH و پنجه Dynamic-Response کافی نیست.
نتیجهگیری: برتری بیومکانیکی میان پنجه SACH و پنجه Dynamic-Response هنگام دویدن واضح نیست. به علاوه متغیرهای وابسته متفاوت میان مطالعات، نتیجهگیری جامع را سختتر کرده است. بنابراین مطالعات بیشتر با شرایط آزمودنیهای مشابه، ابزارهای اندازهگیری مشابه و متغیرهای وابسته مشابه توصیه میشود.
کلید واژه: قطع عضو ترانستیبیال، پنجه SACH، پنجه Dynamic-Response، بیومکانیک، دویدن
قاسم صادقی بجستانی، علی شیخانی، سیدمحمدرضا هاشمی گلپایگانی، فرح اشرف زاده، پریا حبرانی، دوره 9، شماره 6 - ( 12-1394 )
چکیده
اختلالات طیف درخودماندگی ذهنی (Autism Spectrum Disorder: ASD) یک تکنیک غیرتهاجمی است که امکان اندازه گیری بسیار دقیقی از عملکرد و اتصالات مغز را فراهم می سازد. این بررسی یافته هایی کلیدی از کاربردهای QEEGروش بررسی: به ارزیابی فعالیت خود به خودی مغز و سیگنال های مغزی تحت تاثیر محرک های تجربی کنترل شده می پردازد. با وجود نتایج متناقض، تجزیه و تحلیل مقالات نشان دهنده آن است که مشخصه های QEEGیافته ها: ممکن است به تشخیص مناطقی که تغییر عملکرد مغز و ناهنجاری های اتصال در آن ها رخ می دهد، کمک کند. استفاده از تکنیک های پیشرفته برای افزایش ویژگی ها و محلی سازی فضایی می تواند به یافتن الگوهای مشخص از حالت های غیرطبیعی QEEGنتیجه گیری: ابعاد چندگانه ای مانند می گردد و یک اختلال در تعادل در سیستم تحریک / مهارِ سیستم عصبی –<span lang="FA" style="font-family:;" new="" b="" mitra";="" roman";="" "times="" roman";"=""> و به تعبیر دیگر نرم افزاری - است که میتواند منجر به اختلالات سخت افزاری متعدد و متنوعی گردد. با توجه به پیچیدگی تعاملات مغزی در مطالعه الکتروانسفالوگراف، استفاده از ابزار کلنگر مبتنی بر دینامیک آشوبناکِ الکتروانسفالوگراف میتواند راهی مناسب برای مطالعه تغییرات دینامیک آن، به منظور تشخیص و حتی دنبال نمودن روند درمان باشد.
کلید واژهها: تشخیص اختلالات طیف درخودماندگی ذهنی، الکتروانسفالوگرافی کمی، تابع شباهت همدوسی، عدم تقارن، تکنیک های غیرخطی، کل نگری
مهدیه توکلی، شهره جلائی، زیبا دلخواه، حسن پونکی، دوره 9، شماره 6 - ( 12-1394 )
چکیده
سابقه و هدف: توانبخشی اختلال بلع موضوع بحث برانگیزی برای آسیب شناسان گفتار و زبان است. ارزیابی اختلال بلع شامل غربالگری اولیه، معاینه بالینی و در نهایت آزمون ابزاری جهت حصول اطمینان می باشد. برخلاف اهمیت و مزایای آزمون های بالینی، تشخیص درست و تصمیم گیری در درمان اختلال بلع بسیار وابسته به آزمون های ابزاری است. این آزمون ها میتوانند ارزیابی پویایی را از ساختارها و فیزیولوژی بلع طبیعی وآسیب دیده فراهم کنند. در مطالعه حاضر قصد داریم مروری بر آزمون های ابزاری بلع با در نظر گرفتن موارد کاربرد، محدودیت و مزایای منحصر به فرد آنها داشته باشیم.
روش بررسی: اطلاعات مورد نیاز ازطریق پایگاه های اطلاعاتیGoogle scholar, Science direct, Medline, Scopus, Pubmed و بانکهای اطلاعاتی ایرانی ، سایتهای مرتبط و کتابهای تخصصی بلع دربازه ی زمانی 1956تا2012 به دست آمد. براساس کلید واژه ها 150 مقاله به دست آمده که90 مقاله ی آن بر اساس اصول مورد نظر انتخاب شدند.
یافته ها: از این طریق 14 آزمون ابزاری گرد آوری شد که تنها یک آزمون کاربرد غربالگری داشته و سایر موارد جهت تشخیص و یا ارزیابی درمانی در اختلال بلع استفاده می شوند. همچنین از بین این یافته ها 3 آزمون اختصاصا در بزرگسالان و بقیه در همه گروه های سنی شامل کودکان و بزرگسالان استفاده می شوند.
نتیجهگیری: این مطالعه حاکی از آن است که آزمونهای ابزاری (Video fluoroscopy swallowing study: VFSS), (Fiberoptic Endoscopic evaluation of swallowing: FEES) دارای استانداردی طلایی جهت ارزیابی و درمان اختلال بلع هستند، لذا بیشتر مورد توجه محققان و متخصصین میباشند. علی رغم وجود محدودیتهایی، مطالعه ما این امکان را فراهم میسازد تا متخصصان بتوانند ابزارهای مناسبی را جهت بررسی اختلال بلع انتخاب کنند.
کلیدواژه ها: اختلال بلع، ارزیابی، غربالگری، آزمون ابزاری.
|
|
|
|
|
|