زمینه و هدف: رشد و تصور از بدن به موازات رشد حسی حرکتی است. ارزیابی مناسب رشدی در کشورهای غربی انجام شده ولی اغلب آنها برای نژادهای مختلف طراحی نشده و یا اگر هم شده، اطلاعات کافی در دسترس نیست لذا بر آن شدیم که به یکی از مقولههای مهم رشدی بدن یعنی شناخت اعضای بدن بپردازیم.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی برروی ۹۰ کودک(۴۶ دختر،۴۴پسر) درمنطقه شرق تهران انجام شد.کودکان مورد ارزیابی۴- ۱ساله بودند. پس از پر کردن پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک توسط مربیان مهد کودک، بخش دوم که شامل نام اجزا بدن خود و عروسک به منظور تعیین تعداد اجزا اشاره شده برای کسب نمره نهایی بود تکمیل گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که اختلاف معناداری(P<۰,۰۰۰۱) بین سه گروه سنی وجود دارد. همچنین هیچ اختلاف معناداری(P>۰.۰۵) ما بین دو گروه جنسی (پسرها و دخترها) در میانگین نمرات شناسایی بدن خود و عروسک در تمامی گروههای سنی وجود نداشت. و در نهایت هیچ اختلاف معناداری(P=۰.۱۲) ما بین شناسایی بدن خود و بدن عروسک وجود ندارد.
نتیجه گیری: کودکانی که در شناسایی قسمتهای بدن خود ناتوان هستند ممکن است شانس بیشتری برای تاخیر در زبان، شناخت و رشد شمای بدن داشته باشند و بایستی ارزیابی و غربالگری بشوند.