|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای حیرانی
کوثر دانیار، علی حیرانی، عبدالحسین پرنو، دوره 9، شماره 1 - ( 1-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: فلج مغزی یک بیماری حسی حرکتی است که کنترل پوسچر و حرکت را تحت تأثیر قرار میدهد. کودکان مبتلا به فلج مغزی با اختلالاتی در عملکرد بدن مثل اسپاستیسیته، کاهش قدرت عضلانی و کنترل انتخابی حرکت روبهرو هستند که ممکن است فعالیتهای عملکردی و مشارکت در زندگی روزمره را محدود سازند. هدف از این مطالعه تأثیر 8 هفته برنامه تمرینی مقاومتی پیـشرونده بر وضعیت جسـمانی و حرکتی کودکان فلج مغـزی همـیپلژی میباشد. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع نیمهتجربی با رویکرد مداخلهای بر روی 16 کودک فلج مغزی همیپلژی 12-4 سال در سطح 1و2 طبـقهبندی (Gross Motor Function Classification System: GMFCS) مراجعه کننده به مراکز کاردرمانی شهر ایلام انجام شد. پروتکل تمرین شامل عملکرد حرکتی درشت 16 جلسه 1 ساعته تمرینات مقاومتی پیشرونده در گروههای عضلانی هدف گروه آزمایش (8 نفر) بود. قدرت عضلانی اندام فوقانی و عملکرد حرکتی درشت (Gross Motor Function: GMF) در قبل و بعد از مداخله ارزیابی شدند. یافتهها: قدرت گروههای عضلانی دست برتر به صورت معنیداری بعد از مداخله بهبود یافت، همچنین در فعالیتهای ایستادن، راهرفتن، دویدن و پریدن نیز افزایش نمره مشاهده شد (05/0 p< ). در میزان قدرت دست مبتلا نتیجه معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که انجام تمرینات مقاومتی پیشرونده باعث بهبود عملکرد حرکتی درشت و افزایش قدرت ایزومتریک دست برتر میشود. کلید واژهها: فلج مغزی نیمه بدن، وضعیت جسمانی، عملکرد حرکتی، تمرین مقاومتی پیشرونده.
مسلم رحمانی، علی حیرانی، کامران یزدانبخش، دوره 9، شماره 3 - ( 4-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: با افزایش سن، در عملکرد فیزیکی و شناختی نظیر تعادل و زمان واکنش اختلالاتی رخ میدهد و بنا بر برخی مطالعات، فعالیت منظم جسمانی در طول عمر موجب به تاخیر انداختن این اختلالات میشود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر بهبود تعادل و زمان واکنش سالمندان مرد غیر فعال شهر کرمانشاه بود.
روش بررسی : در این پژوهش، 40 نفر مرد سالمند غیر فعال با میانگین سنی (54/6 ± 15/72) از مراکز سالمندان شهر کرمانشاه انتخاب و به صورت کاملا تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. جهت ارزیابی تعادل و زمان واکنش شرکت کنندگان از آزمونهای تعادل ایستای لک لک، مدت زمان برخاستن و رفتن و دستگاه زمان واکنش استفاده شد. گروه تجربی به مدت 8 هفته برنامه تمرینی پیلاتس نظیر حرکات کششی در تمامی مفاصل عضلانی، تمرین تعادلی پا، ایستادن روی یک پا ، تنفس عمیق را انجام دادند. پس از حصول اطمینان از طبیعی بودن توزیع داده ها با استفاده از آزمون کلموگرف- اسمیرنوف، جهت تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون t مستقل استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاضر نشان داد در قیاس با گروه کنترل، شرکت در تمرینات پیلاتس موجب بهبود معناداری (در سطح 05/0) در عملکرد تعادل و زمان واکنش شد .
نتیجهگیری : بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، تمرینات پیلاتس میتواند باعث بهبودی در تعادل و زمان واکنش سالمندان شود. بنابراین برای بهبود عملکردهای شناختی و حرکتی سالمندان، میتوان شرکت در فعالیتهای جسمانی نظیر تمرینات پیلاتس را توصیه نمود.
کلید واژهها: تمرینات پیلاتس، سالمندان، تعادل ایستا، تعادل پویا، زمان واکنش
سهیلا شهبازی، مسلم رحمانی، علی حیرانی، دوره 9، شماره 7 - ( ویژه نامه شماره سه فصل زمستان 1394 )
چکیده
حرکتی بر تعادل و زمان واکنش کودکان اختلال هماهنگی رشد حرکتی Developmental Coordination Disorder: DCD. ) عبارتی است که انجمن روانپزشکی آمریکا برای توصیف کودکانی که در اجرای برخی از مهارتهای حرکتی با مشکل مواجه بوده و از شایستگی حرکتی لازم جهت مقابله با نیازهای حرکتی زندگی روزمره خود رنج میبرند پیشنهاد کرده است. حرکتی عبارت است از تحریکات حسی کنترل شده به صورت فعالیتهای خودفرمان و معنیدار که بر نقش نیازهای بیولوژیک جهت انگیزش رفتار تاکید اساسی داردروش بررسی:از بین کودکان DCDبرای بررسی تفاوت بین گروهها و اثر تمرین از آزمون تحلیل واریانس با اندازههای تکراری با طرح 2×2 وابسته و tیافتهها:نتیجهگیری:. همچنین کلید واژهها:.
|
|
|
|
|
|