زمینه و هدف: سوختگی و عوارض آن در حال حاضر بهعنوان یکی از مشکلات مهم اجتماعی و فرهنگی در جامعه مطرح میباشد. این پژوهش بهمنظور تعیین اپیدمیولوژی و پیامد سوختگی در بیماران دچار سوختگی در بیمارستان مطهری تهران انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی است که طی مدت یک سال بر روی 200 بیمار سوختگی از بخش اورژانس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری انجام شد. در هفته اول از زخم سوختگی پس از تمیز کردن محل با نرمال سالین با سواب استریل جمعآوری شد. نمونهها در بلاد آگار و مک کانکی آگار کشت داده شدند. پس از انکوباسیون در °C 37 بهمدت 48 ساعت، شناسایی با توجه به تستهای استاندارد معمولی بیوشیمیایی انجام شد. درمان بیماران سوختگی نیز بر اساس ترمیم و اپیتلیالیزه شدن سطح زخم سوختگی و نتایج حاصل از کشت میکروبی در پرسشنامه بیمار ثبت شد.
یافتهها: مایعات داغ با 57% و مایعات مشتعل شونده با 21% بیشترین موارد سوختگی را شامل میشدند. همچنین سن 21-30 سال در جنس مرد با 5/17% و در جنس زن با 7% بیشترین موارد سوختگی را در بر میگرفتند. باکتریهای گرم منفی با 7/85% مهمترین علل عامل میکروبی و در میان آنها، سودوموناس با 5/37% مهمترین عامل عفونت در سوختگی بود.
نتیجهگیری: بیشترین علت سوختگی در هر دو جنس مایعات داغ بود. مردان در معرض خطر بیشتری بودند و این ممکن است بهدلیل این واقعیت باشد که مردان بیشتر در معرض کارهای پرخطر از زنها هستند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |