جستجو در مقالات منتشر شده


56 نتیجه برای شمس

محمدقلی شمس، علی جلالی،
دوره 1، شماره 1 - ( 1-1321 )
چکیده

خلاصه مقاله ندارد.


محمد شروین، محمدقلی شمس،
دوره 1، شماره 3 - ( 1-1322 )
چکیده


شمس  ، محمود شروین،
دوره 1، شماره 4 - ( 1-1322 )
چکیده


محمدقلی شمس ، عباس حریری،
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1323 )
چکیده


پروفسور محمد قلی شمس و دکتر عباسقلی عبادی،
دوره 3، شماره 1 - ( 2-1324 )
چکیده


پروفسور شمس و دکتر محمود شروین ،
دوره 3، شماره 7 - ( 2-1325 )
چکیده


ابوتراب نفیسی، مهری شمس،
دوره 13، شماره 5 - ( 2-1334 )
چکیده


منوچهر اقبال، شمس الدین مفیدی، آژیر،
دوره 14، شماره 7 - ( 1-1336 )
چکیده


عبدالمحمود ضیاء شمساء، عطارد مجتبائی،
دوره 18، شماره 6 - ( 2-1339 )
چکیده

همان طوری که ذکر شد تجربیات بر روی این بیماری در نواحی مختلف توسط دانشمندان متعددی بر روی حیوانات انجام گرفته است و نتیجه این آزمایشات آن است که ضایعه مشابه با بیماری کران در نزد حیوانات نیز با کم و بیش اختلاف می تواند ایجاد شود و در ضمن پیدایش آن در انسان نیز به علل مختلف توجیه و تفسیر شده است.
درباره ایجاد آن شواهد بالینی وجود دارد که در بعضی مواقع نشان می دهد که دارای خاصیت ارثی و فامیلیال می باشد و در موارد دیگری شواهدی در دست است که امکان ضربه را رد نمی کند.
جستجو برای میکروب ها و یا ویروس مخصوص به نتیجه مثبتی نرسیده است بنابراین بیماری کران وضعیت خاصی از نظر آناتوموکلینیک دارد که از بقیه ضایعات روده به علت های خاص متفاوت شده است.
آنچه در دنبال تفحصات بی شمار مکشوف شده است آن است که بیماری بر خلاف آنچه که در ابتدا منحصر به انتهای ایلئون می دانستند- مربوط به این ناحیه نبوده بلکه بیماریی است که تمام نواحی جهاز هاضمه را می تواند مبتلی کند و این ابتلا در اکثر موارد در انتهای ایلئون است که در جریان پیشرفت خود قسمت های بالاتر و پائین تر را نیز مبتلی میسازد.
ولی موارد ثابت شده ای وجود دارد که گزارش شده است ضایعه ابتدائی در کولون در قسمت های مختلف آن به خصوص ناحیه رکتوم و همچنین در ژئوژونوم و حتی بالاتر در مری وجود داشته است. درباره پاتوژنی بیماری تئوری های مختلف ذکر شده است. درباره هر یک تجربیات برروی حیوان نیز انجام گرفته است که روی هم رفته اختلالات عروقی- وضعیت آلرژی- اختلال در حرکت روده به علت ضایعات عصبی و انسداد مجاری لنفاتیک و بالاخره اختلال در جذب مواد غذائی از جمله این تئوری ها می باشد.
به هر علتی که باشد نقش سلول های گانگلیونر روده ای چه به طور اولی و چه به طور ثانوی ثابت شده است. از لحاظ این که مواردی نزد نوزاد دیده شده است شاید ناهنجاری سلول های گانگلیونر روده نقش با اهمیتی را بازی کند و اگر در اکثر موارد بیماری تظاهرش دیررس است دلیلی بر رد این نظریه نیست.

 


حسین میرشمسی،
دوره 22، شماره 8 - ( 1-1344 )
چکیده


حسین میرشمسی،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1345 )
چکیده


شمس الضحی عدل،
دوره 27، شماره 6 - ( 2-1348 )
چکیده

در این مقاله ابتدا مکانیسم ایجاد ناسازگاری خونی در جنینی که خون Rh مثبت دارد و از مادران با خون Rh منفی متولد می شود شرح داده شده است سپس طریقه پیشگیری از این عارضه با تزریق ایمونوگلوبین ضد Rh و طریقه تهیه این واکسن و نحوه استفاده از آن بیان می گردد و در پایان مقاله نتایج حاصل از چگونگی تاثیر این واکسن را عرضه می دارد.


ضیاء شمسا، اسفندیار بداغی،
دوره 27، شماره 9 - ( 1-1349 )
چکیده

کوشش کنونی بر این است که درست‌ترین و عملی‌ترین راه را برای شناسایی انواع سندرم نفروتیک و در نتیجه درمان‌پذیری آن بیاییم. انجام بیوپسی و تهیه برش‌های ظریف و رنگ‌آمیزی‌های اختصاصی برای هر نمونه و مطالعه دقیق بافت تا این زمان واقعی‌ترین و ارزنده‌ترین راه نیل به هدف فوق شناخته شده است.آسیب‌های متعدد و مختلفی که تا این هنگام برای سندرم نفروتیک شرح داده و منظم شده نه تنها راه مطالعه و تحقیق را بر روی آسیب‌شناس باز نگه می‌دارد بلکه به او اجازه می‌دهد با استفاده از همکاری طبیب درمان‌کننده و دریافت اطلاعات صحیح و دقیق از وضع بالینی و آزمایشگاهی بیمار تشخیص قطعی نوع ضایعه را بدون نیاز باستفاده از میکروسکپ الکترونیکی تقریباً در همه موارد بیابد.نیاز به میکروسکپ الکترونیکی در زمینه بازشناختن اختلافات ممکن در یک دسته آسیبی واحد برای تفسیر سیر تکاملی‌های متفاوت (مثلاً سندرم نفروتیک‌های خالص که تمایل به عود دارد و آنهایی که به سرعت رو به گلومرولونفریت مزمن می‌رود یا دسته‌ای که سالها از تکامل باز ایستاده است) آشکار می‌باشد ولی در عده‌ای از موارد نیز که تشخیص آسیب‌شناسی با میکروسکپ معمولی مشکوک می‌باشد، میکروسکپ الکترونیکی می‌تواند جوابگوی این شبهه باشد.به نظر می‌رسد تا پیشرفت‌های بیشتر علوم ایمونولوژی و انزیمولوژی هنوز میکروسکپ الکترونیکی بتواند عده‌ای از مشکلات به خصوص «تکاملی» آسیب‌های نسجی را روشن نماید.


منوچهر شریعتی، محمد علی مولوی، ضیاء شمسا، حسن آشتیانی پور، احمد ربانی،
دوره 28، شماره 2 - ( 1-1350 )
چکیده


شمس شریعت، پروین میربد،
دوره 28، شماره 2 - ( 1-1350 )
چکیده


پروین میربد، شمس شریعت،
دوره 31، شماره 3 - ( 2-1352 )
چکیده


اسفندیار بداغی، محمود ضیاء شمسا، علی ابطحی،
دوره 34، شماره 7 - ( 1-1356 )
چکیده

101 کودک گرفتار سندرم نفروتیک اولیه مورد مطالعه بالینی - آزمایشگاهی - آسیب شناسی و تکامل قرار گرفته اند. 6/37 درصد ایشان آسیب های ناچیز گرومرولی نشان داده اند در حالی که گلومرولونفریت های پرولیفراتیو 6/37 و اسکلروز گلومرولی 8/22 درصد موارد را تشکیل می دهند.64 بیمار با کورتیکوستروئیدها و 43 نفر با ایمونودپرسورها طبق پروتکل موجود درمان گردیده اند نتایج درمانی به تفصیل ارائه گردیده است.74 کودک برای مدتی بیش از 6 ماه تحت مراقبت بوده اند: 42 نفرشان در رمیسیون (88/56) شش نفر در رمیسیون نسبی ، 16 بیمار با علائم نفروپاتی ، 10 نفر دچار نارسائی کلیوی بوده اند.شناسایی آسیب های کلیوی در سندرم نفروتیک در سالهای اخیر موجب کاربرد وافر بیوپسی کلیه شده است (5) (9)(16)(30). این مطالعه موجب بهتر شناخته شدن آسیبهای نسجی ، پاسخ های درمانی و پیش بینی دقیق تر سیر بعدی گردیده است.مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف اروپا - امریکا - افریقا و آسیا حقیقت جالبی را نشان داده اند: نسبت شیوع آسیب های نسجی در ممالک مختلف حتی در بخش های متفاوت یک سرزمین یکسان نبوده است (9)(12)(13)(16)(26)(28).این تفاوت ها نکته آغاز مطالعات اتیولوژیک می باشد. چنانکه در « ایبادان» نقش مالاریا در زایش سندرم نفروتیک نشان داده شده است. (2)ما در کار کنونی 101 مورد سندرم نفروتیک اولیه کودکان را که در تهران به کمک بیوپسی کلیه شناسایی شده تحت گروه بندی رنه حبیب ، آسیب هایشان گروه بندی و توسط کورتیکواستروئید و ایمونوسوپرسورها درمان شده اند به ترتیب ارائه می نمائیم.در آخر ، مطالعه مقایسه ای آسیب های یافت شده در این بیماران با آنچه در منابع طب کودکان در دسترس مقایسه داشته ایم انجام خواهم داد.


رضا شمس،
دوره 35، شماره 9 - ( 1-1357 )
چکیده

تب نا مشخص FUO تعریف و علل شایع تب های نامشخص بیان گردید و افتراق تب نامشخص با درجه حرارت بالای عادتی شرح داده شد .آمار مراکز مختلف دنیا که راجع به تب نا مشخص می باشد مطالعه گردید و در جدولهای مخصوص مورد بحث و مقایسه قرار گرفت و تغییر علل شایع تب نامشخص در سالهای اخیر توضیح داده شد و راههایی که بدست یافتن علل تب های نامشخص کمک می نماید بیان شد و از مفیدترین راه تشخیصی که همان لاپاراتومی تشخیصی باشد به تفصیل صحبت گردید و نتایج مثبت لاپاراتومی تشخیص در مراکز مختلف مورد مطالعه قرار گرفت. اندیکاسیون های لاپاراتومی در تب نامشخص که از اهمیت خاصی برخوردار است مفصلاً مورد بررسی قرار گرفت.تکنیک لاپاراتومی تشخیصی و شرح حال بیماری که ما داشتیم بیان شد.


هرمز شمس،
دوره 38، شماره 1 - ( 1-1361 )
چکیده



صفحه 1 از 3    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb