1- گروه شنواییشناسی، دانشکدۀ توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران 2- گروه آناتومی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران 3- گروه تغذیه، دانشکدۀ علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران 4- گروه آمار زیستی، دانشکدۀ توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
چکیده: (17315 مشاهده)
زمینه و هدف: اسید چرب امگا۳ نقش بیولوژیکی و ساختاری در سیستمهای مختلف بدن دارد. نقشی که مطالعات بی شماری به پژوهش پیرامون آن پرداخته اند. یکی از این سیستم های تأثیرپذیر شنوایی است. هدف از مطالعۀ حاضر بررسی نتایج پژوهشهای انجام شده پیرامون اسید چرب امگا۳ و تأثیرگذاری آن بر سیستم شنوایی بود.
روش بررسی: در این مقاله پژوهشهایی که به بررسی اسید چرب امگا۳ و تأثیر آن بر سیستم شنوایی پرداخته بودند، مرور شد. این مطالعات با کلید واژه های شنوایی و امگا۳ از بانک های اطلاعاتی Medline ،Google Scholar ،PubMed ،Cochrane Library و SID و کتب منتشره از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۳ استخراج شدند.
نتیجهگیری: مقادیر فزونی و نقص مصرف اسید چرب امگا۳ میتواند اثرات زیان باری بر رشد و نمو جنین و نوزاد، مغز و سیستم عصبی مرکزی به ویژه شنوایی داشته باشد. یافتن دوز مناسب مصرف امگا۳ دارای اهمیت است.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.