1- گروه شنواییشناسی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران 2- گروه شنواییشناسی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
چکیده: (9116 مشاهده)
زمینه و هدف: تراکم فرکانسی غیرخطی، قابلیت جدیدی در سمعکها است که با فشردن محدودۀ فرکانسی بالاتر از یک فرکانس جداساز و انتقال آنها به فرکانسهای پایینتر، شنودپذیری فرکانسهای بالا را بهبود میبخشد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر این ویژگی بر مهارتهای شنوایی کودکان سه و چهار سالۀ کمشنوای عمیق بود.
روش بررسی: در این مطالعه مشاهدهای از نوع توصیفی تحلیلی، ۲۲ کودک سه و چهار ساله با نمونهگیری غیرتصادفی از بین نمونههای در دسترس انتخاب شده و به دو گروه ۱۱ نفره دارای سمعکهای مجهز به تراکم فرکانسی و سمعکهای فاقد این ویژگی تقسیم شدند. مجریان تحقیق نقشی در تقسیم گروهها و تجویز سمعکها نداشتند. برای بررسی سطح مهارتهای شنوایی دو گروه از آزمون توانا (جاراللهی، ۲۰۰۹) استفاده شد. دادهها با استفاده از آزمون آماری t مستقل با سطح اطمینان ۹۵ درصد تحلیل شد.
یافتهها: میانگین امتیازهای کل آزمون توانا در کودکان دارای سمعکهای مجهز به تراکم فرکانسی غیرخطی از میانگین کودکان دارای سمعکهای فاقد این ویژگی بیشتر بود(p<۰/۰۰۱). میانگین امتیاز هر یک از زیرآزمونهای کشف(p=۰/۰۱۰)، تمایزگذاری(p=۰/۰۳۹)، شناسایی(p=۰/۰۰۵) و درک(p=۰/۰۲۲)، در گروه دارای سمعکهای مجهز به تراکم فرکانسی از گروه دوم بیشتر بود.
نتیجهگیری: استفاده از سمعکهای مجهز به تراکم فرکانسی در کودکان سه و چهار سالۀ کمشنوای عمیق، سطح مهارتهای شنوایی آنها را در هر یک از سطوح و نیز سطح کلی مهارت شنوایی افزایش میدهد.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.