3 نتیجه برای ذکائی یزدی
سادات ذکائی یزدی،
دوره 5، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده
حفظ حیات مستلزم بازنگهداشتن راه هوایی و هدف از آن اطمینان از تهویه کافی بیمار است. روش انتخاب شده برای حفظ راههای هوا، بستگی به ابزار ، مهارت و خصوصیات انسداد راه هوا دارد. ساده ترین آن یک راه هوایی دهانی - حلقی (Oropharyngeal) است که از عقب افتادن زبان و انسداد راه هوا جلوگیری می کند و زمانی استفاده می شود که بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری و کاهش توان عضلات راههای هوایی فوقانی باشد. راه هوایی بینی - حلقی (nasopharyngeal) بهتر از اوروفارنژیال تحمل می شود و باعث حفظ حیات در بیمارانی است که دچار انقباض تریسموس یا جراحتهای فک باشند. این دو راه هوایی محدودیتهایی ایجاد می کند و وقتی استفاده از آنها مناسب و کافی نیست استفاده از ماسک لارنژیال توصیه می شود. ماسک لارنژیال بهترین راه برای بیماری است که نیاز به تهویه دستی دارد، آمبوبگ مستقیماً به آن وصل شده باعث تهویه مؤثر و اکسژناسیون می شود راه مناسبی برای حفظ راه هوا و آسپیراسیون راههای هوایی است، گذاشتن آن آسان و کسب مهارت و حفظ آن ساده می باشد و بعنوان اولین قدم در کنترل راه هوایی در جریان احیاء توصیه می شود
سادات ذکائی یزدی،
دوره 5، شماره 2 - ( 7-1378 )
چکیده
هیپرپلازی پروستات از اختلالات شایع ادراری است که اکثریت مردان بالای 40 سال راگرفتار کرده و آنها را مجبور به پی گیری و درمان می کند. راههای مختلفی برای درمان این بیماران وجود دارد که بهترین آن برداشت از پروستات از راه مجرای ادرار می باشد که درمان طلائی نامگذاری شده است. در عین حال انجمن کمک به بیماران پروستاتی پیشنهاد می کند با توجه به اینکه برای انجام این درمان تحت بیهوشی یا بیحسی نخاعی، کلیه آمادگی های قبل از عمل باید صورت گیرد، لازم است حداقل بیمار 5 روز بستری باشد که ممکن است عوارضی را دنبال داشته باشد. بیماران بهتر است قبل از اینکه به این عمل رضایت دهند سایر روشهای درمانی (استفاده از گرما و لیزر) را امتحان کنند. در این دو روش بیمار بدون بیهوشی و بطور سرپائی تحت درمان قرار می گیرد. عوارض آن کم و گذراست و می تواند زندگی عادی خود را به سرعت از سر گیرد.
سادات ذکائی یزدی، جمیله مسیب مرادی، عباس مهران،
دوره 8، شماره 3 - ( 4-1381 )
چکیده
پرستاران نقشها و وظائف مختلفی برای کمک به بیمار یا بستگان و افراد جامعه ایفاء مینمایند مانند نقشهای آموزشی، مراقبتی، حمایتی، حفاظتی و هماهنگکننده و ارائه خدمات مطلوب پرستاری بستگی به ایفای نقشهای مختلف دارد. پرستاران با افزایش آگاهی خود در زمینه نقشها و استفاده مناسب از آن در موقعیتهای مختلف میتوانند باعث موفقیت در طرحهای درمانی شوند. این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به منظور بررسی دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه نقشها و فعالیتهای پرستاران انجام شده است. واحدهای مورد پژوهش در این تحقیق شامل 104 پرستار شاغل بودند و از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه سه قسمتی مشتمل بر 8 سؤال مربوط به خصوصیات دموگرافیک، 41 سؤال مربوط به نقشهای چهارگانه در حیطههای آموزشی، حمایتی، حفاظتی و هماهنگ کننده و دو سؤال باز درباره موانع موجود در ایفای نقشها و پیشنهادها برای رفع موانع بود. تجزیه و تحلیل دادهها توسط نرمافزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
نتایج پژوهش در ارتباط با فعالیتهایی که توسط پرستاران در بیمارستان ایفاء میشود نشان داد بیشترین فعالیت در زمینه نقش آموزشی مربوط به آموزش به بیمار، در نقش حمایتی مربوط به توجه از بیماران مضطرب و بیقرار، در نقش حفاظتی مربوط به محافظت از آنژیوکت و پانسمان و در نقش هماهنگکننده مربوط به هماهنگی در مورد ویزیت روزانه بوده است. میزان ایفای نقشها و توانائی و آمادگی انجام آنها در حیطههای مختلف نشان داد که 7/31% از فعالیتهای آموزشی، 6/35% فعالیت حمایتی، 45/38% فعالیتهای حفاظتی و 8/54% فعالیتهای هماهنگ کننده در سطح مطلوب انجام میگیرد و بیشترین درصد فعالیتهای نامطلوب با 8/30%، مربوط به نقش حمایتی پرستار میباشد. همچنین نتایج نشان داد توانایی و آمادگی پرستاران برای ایفای فعالیتها در چهار حیطه آموزشی - حمایتی، حفاظتی، هماهنگی «خوب» و «متوسط» میباشد. در ضمن عواملی همچون خستگی، نداشتن آموزش ضمن خدمت، کمبود پرسنل، امکانات و درآمد ... از عوامل مهم تأثیرگذار بر ایفای نقشها میباشد و پیشنهادهایی برای رفع موانع عنوان شد.