زمینه و هدف: روابط زناشویی به عنوان بخشی از یک رابطه جسمی - عاطفی نقش به سزایی در تحکیم پیوندهای خانوادگی ایفا میکند و در این میان آگاهی زوجها از نقش خود در مقابل همسرشان و نحوه صحیح رابطه جنسی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این آگاهی میتواند به فهم متقابل همسران از یکدیگر کمک نموده و سبب اعتلای سطح فرهنگی خانواده و انتقال اعتقادات صحیح در این زمینه به نسلهای بعدی گردد. لذا در این مطالعه به بررسی میزان آگاهی و نگرش زوجهای مراجعهکننده به مراکز مشاوره ازدواج در این زمینه پرداختهایم.روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقطعی در مورد 300 زن و مرد (150 زوج) مراجعه کننده به مراکز مشاوره ازدواج در شمال و شرق تهران انجام شده است. برای جمعآوری دادهها از یک پرسشنامه 31 سؤالی شامل دو بخش آگاهی سنجی و بررسی نگرش استفاده شده و نمونهها به شیوه تصادفی انتخاب گردیدهاند.
یافتهها: میانگین نمره سطح آگاهی مردان 5/2±39/12 و زنان 8/1±18/10 بود (234/0=p). سطح آگاهی افراد با تحصیلات بالای دیپلم و افراد با سنین 25 تا 29 سال بیش از سایر افراد شرکت کننده بود، که این اختلاف در مورد تحصیلات معنادار بود (002/0=p)، ولی در مورد سن معنا دار نبود (657/0=p)). 36/11% از زنان و 16/13% از مردان دارای نگرش مناسبی در مورد نحوه یک رابطه جنسی صحیح نبودند (357/0=p).
نتیجهگیری: سطح آگاهی افراد پاسخ دهنده در این مطالعه تنها اندکی بالاتر از نصف امتیازات قابل اکتساب بود. ولی میزان نحوه نگرش مناسب نسبت به روابط جنسی صحیح نسبتاً بالا بود