زمینه و هدف: بررسی بیماران اساس عملکرد پرستاری بوده و هر قدر پرستاران در این امر بهتر عمل نمایند، نتیجه آن برای بیماران سودمندتر خواهد بود. عملکرد بهتر مستلزم دانش و مهارت و نگرش مناسب نسبت به اهمیت معاینات فیزیکی است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط دانش- مهارت با اهمیت معاینات فیزیکی در پرستاران شاغل در بیمارستانها اجرا شده است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- همبستگی 300 پرستار شاغل در بخشهای داخلی، جراحی و ویژه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در سال 1395 به روش در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتهاند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه اطلاعات جمعیتشناختی و حرفهای و پرسشنامه دانش- مهارت و اهمیت معاینات فیزیکی بوده است. دادهها با استفاده از آزمونهای t، ANOVA، ضرایب همبستگی و رگرسیون خطی در نرمافزار SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل شده است.
یافتهها: میانگین و انحراف معیار نمره دانش- مهارت (74/0±)14/3 و میانه (دامنه میان چارکی) نمرات اهمیت (52/0)4 بود. ارتباط مثبت و معناداری بین دو متغیر دانش- مهارت و اهمیت وجود داشت. پرستاران در مهارتهایی که مهمتر تشخیص داده بودند، دانش- مهارت بیشتری را اظهار نمودند. بیشترین متغیر تأثیرگذار بر ارتباط دانش- مهارت و اهمیت، آموزش بود.
نتیجهگیری: ارزیابی پرستاران از مهارت خود در اجرای معاینات فیزیکی در سطح پایین بود. لیکن کلیه مهارتها را مهم تشخیص داده بودند. برنامههای آموزشی مؤثر میتواند به نیاز آنان برای کسب این مهارتها پاسخ دهد.