جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای پاک گوهر

مینو پاک گوهر،
دوره 4، شماره 3 - ( 2-1377 )
چکیده

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که به منظور بررسی کیفیت مراقبتهای دوران بارداری ارائه شده به زنان حامله مراجعه کننده به مراکز بهداشت دولتی شهر تهران انجام گردیده است. در این پژوهش 456 زن حامله که جهت دریافت مراقبتهای دوران بارداری به 26 مرکز بهداشت شهر تهران مراجعه نموده اند، از نظر کیفیت مراقبتهای ارائه شده یعنی کیفیت معاینات کلینیکی و انواع آزمایشات پاراکلینیکی در اولین مراجعه و مراجعات بعدی مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش همچنین کیفیت مراقبتها در مراکز بهداشت غیر دانشگاهی با دانشگاهی مقایسه شده است. ابزار کاربرگه مشاهده بود که از طریق مشاهده و مطالعه پرونده تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش با استفاده از کامپیوتر از طریق نرم افزار spss و dss انجام شده و روشهای آماری توصیفی و آزمونهای 2x و Fisher استفاده شد. 05/0 >P معنی دار در نظر گرفته شده است. یافته های این پژوهش در 27 جدول خلاصه شده که بصورت جداول توزیع فراوانی مطلق و نسبی دو بعدی و سه بعدی و به نمایش گذاشته شده است. یافته ها و نتایج این بررسی نشان داد که کیفیت معاینات کلینیکی در بیشتر موارد برای اکثریت واحدهای مورد پژوهش مناسب نبوده و آزمایشات پاراکلینیکی نیز برای اکثریت نمونه های پژوهش در مراکز بهداشت شهر تهران انجام نشده است. بخصوص در صورت وجود موارد پرخطر نظیر: افزایش وزن، فشار خون، ادم، عدم تطابق ارتفاع رحم با سن حاملگی و عدم تشخیص حرکات و ضربان قلب جنین آزمایشهای لازم درخواست نشده است. آزمون آماری ، اختلاف معنی داری را بین واحدهای مورد پژوهش در مراکز بهداشت دانشگاهی و غیر دانشگاهی نشان می دهد. 05/0>P بطوریکه وضعیت واحدهای مورد پژوهش در مراکز بهداشت دانشگهای از نظر کیفیت معاینات کلینیکی و انجام آزمایشات پاراکلینیکی بهتر است. بر اساس همین یافته ها، پیشنهادات برای پژوهشگران بعدی ارائه گردید. یافته های این پژوهش می تواند در برنامه ریزیهای هداشتی به منظور بهبود مراقبتهای دوران بارداری بخصوص در صورت وجود موارد پر خطر کاربرد داشته باشد.
مینو پاک گوهر،
دوره 5، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده

عقب افتادگی رشد جنین بدین معنی است که وزن زمان تولد نوزادان زیر منحنی 10 درصد رشد جنینی باشد. این عارضه علت اصلی مرگ و میر و ابتلاء دوره نوزادی است، بطوری که خطر مرگ نوزادان مبتلا 8 برابر بیشتر از نوزادان سالم است و میزان مرگ و میر پی ناتال نیز 5/1 تا 2 برابر افزایش می یابد و علاوه بر این عوارض دراز مدت آن که عبارت است از ضریب هوشی پائین، اختلالات رفتاری و یادگیری و عقب ماندگی ذهنی شدید، بهمراه حاملگی با تاخیر رشد داخل رحمی گزارش شده است.با وجودی که تاخیر رشد داخل رحمی 7-4 درصد کل حاملگیها را در کشورهای توسعه یافته تشکیل می دهد، ولی 80-50 درصد این موارد تا زمان زایمان تشخیص داده نمی شود، بنابراین تشخیص زودرس آن با توجه به میزان مرگ و میر و عوارض طولانی مدت آن کاملاً ضروری است.با توجه به این نکته که افزایش وزن ناکافی مادر طی حاملگی و یا توقف افزایش وزن بعد از هفته 28 حاملگی و یا وزن مادر کمتر از 50 کیلوگرم از علل بوجود آورنده عقب افتادگی رشد جنین است. اندازه گیری وزن مادر بطور روتین در هر ویزیت حاملگی مفید خواهد بود، چرا که با دقت در اینمورد می توان در مراحل اولیه عقب افتادگی رشد را تشخیص داده و با تغذیه مناسب مادر، استراحت کافی، درمان بیماریها، از پیشرفت آن جلوگیری نمود و حتی در مواردی به درمان آن پرداخت.
مینو پاک گوهر،
دوره 5، شماره 2 - ( 7-1378 )
چکیده

کیفیت مراقبتهای بهداشتی در واقع کاربرد مناسب دانش علوم پزشکی در مراقبت از بیماران است. بطوریکه سعی می شود تعادلی بین خطرات ناشی از اجرای مراقبتهای بهداشتی و مزایایی که از این مراقبتها مورد انتظار است برقرار شود. تعریف ساده و قابل استفاده از کیفیت، رعایت استاندارد می باشد. اطمینان از کیفیت، پایه و اساس برنامه های تشخیصی و اداره و درمان عوامل خطرزا می باشد. فرآیند اطمینان از کیفیت شامل پنج مرحله اساسی می باشد: 1- تعیین استانداردها 2- تعیین معیارهای متناسب با استانداردها 3- ارزشیابی معیارهای تعیین شده 4- ارائه طرحی برای تغییرات اصلاحی لازم 5- پیگیری تغییرات اصلاحی بطور کلی منظور از کنترل کیفیت مراقبت آن است، که انجام هر عمل مطابق نقشه ای باشد که برای اجرای آن طرح گردیده است. تا در صورت انحراف نتایج عملیات از هدفهای مطلوب اقدامات لازم به منظور جلوگیری از وقوع یا تکرار انحراف بعمل آید. بدین ترتیب مراقبتهای دوران بارداری نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد، بطوریکه محققین معتقدند که بسیاری از صدمات مادر، جنین و نوزاد را می توان با اطمینان از کیفیت مطلوب مراقبتهای دوران بارداری کاهش داد.
مینو پاک گوهر، عباس مهران، محمد حسین صالحی سورمقی، شاهین آخوندزاده، مژگان احمدی،
دوره 10، شماره 3 - ( 4-1383 )
چکیده

مقدمه: سندرم قبل از قاعدگی مجموعه‌ای از علایم جسمانی و روانی است که در مرحله لوتئال هر سیکل به صورت ماهانه و عودکننده تکرار می‌شود و گاهی آنقدر شدید است که در فعالیت‌های روزمره و ارتباطات اجتماعی اختلال ایجاد می‌کند.
مواد و روش کار: این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی می‌باشد که به صورت تصادفی و دوسوکور صورت گرفته است. نمونه‌ها شامل 70 تن از دختران دانشجوی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران ساکن در خوابگاه می‌باشند که به صورت تصادفی به دو گروه دارو و دارونما تقسیم شده و به مدت دو ماه متوالی با30 قطره هایپیران یا دارونما تحت درمان قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و برگ ثبت وضعیت روزانه بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون‌های مجذور کای، تست دقیق فیشر، آزمون ویل کاکسون و تی مستقل استفاده شد. برای کلیه آزمون‌ها 05/0>p معنادار تلقی شده است.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که میزان کاهش شدت علایم سندرم قبل از قاعدگی بعد از درمان در گروه دارو بیشتر از دارونما بوده است به طوری که میزان کاهش شدت علایم جسمانی بعد از مصرف هایپیران 49% و بعد از مصرف دارونما 8/21% بود (000=p). نتایج آزمون t اختلاف معناداری بین شدت علایم بعد از درمان در بین دو گروه را نشان داد و فقط در مورد درد و علامت افزایش اشتها و تپش قلب این اختلاف معنادار نبود. مصرف کنندگان این داروی گیاهی هیچ‌گونه عارضه‌ی جانبی را گزارش نکردند.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که با مقایسه میانگین شدت علایم در بین دو گروه بعد از درمان، شدت علایم سندرم قبل از قاعدگی بعد از مصرف دارو در گروه هایپیران کمتر از گروه دارونما است بنابراین از هایپیران می‌توان جهت کاهش شایع‌ترین علایم سندرم جسمانی قبل از قاعدگی استفاده نمود. یافته‌های پژوهش هم‌چنین بیانگر آن است که دارونما، مانند هر بیماری دیگر در درمان سندرم قبل از قاعدگی، بی‌تأثیر نیست.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به حیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb