جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای پورغزنین

طیبه پورغزنین، فاطمه غفاری،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1385 )
چکیده

زمینه و هد ف:خستگی یکی از شکایات شایع در زنان باردار است که اهمیت و کنترل آن به ندرت مورد توجه قرار گرفته‌، رفلکسولوژی می‌تواند به عنوان یک مداخله پرستاری جهت کاهش خستگی به کار رود.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 74 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی - درمانی شهر رامسردر دوگروه آزمون (36 نفر) و شاهد (38 نفر) که از نظر سن و شغل با یکدیگر جور شده بودند انجام شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل راهنمای انتخاب نمونه،پرسشنامه مشخصات فردی، حمایت اجتماعی و بررسی شدت خستگی بود. پس از تکمیل پرسشنامه‌ها توسط واحدهای مورد مطالعه، رفلکسولوژی کف پا در گروه آزمون به صورت هفته‌ای 2 جلسه، هر جلسه 30 دقیقه و به مدت 5 هفته انجام شد و مجدداً شدت خستگی هر دو گروه بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری مجذور کای‌، تی مستقل و تی زوج شده انجام گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه میانگین نمره شدت خستگی در زنان باردار گروه آزمون قبل و بعد از انجام رفلکسولوژی کف پا تفاوت معناداری را نشان داد و بعد از مداخله از نظر شدت خستگی بین دو گروه آزمون و شاهد تفاوت معناداری دیده شد (001/0=p). یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که حمایت اجتماعی با شدت خستگی ارتباط معناداری، دارد (002/0=p، 46/0-=r). همچنین مصرف قرص آهن تأثیر معناداری را بر شدت خستگی نشان داد (001/0=p).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه رفلکسولوژی به طور معناداری باعث کاهش خستگی در زنان باردار می‌شود، و متغیرهای دیگری مانند حمایت اجتماعی و مصرف قرص آهن نیز می‌تواند شدت خستگی را کاهش دهد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به حیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb