زمینه و هدف: وجود اساتید با انگیزه موجب ارتقای سطح آموزش دانشجویان و در نهایت سطح بهداشت و درمان جامعه خواهد شد. از این رو، باید تلاش شود تا مبانی انگیزشی و عوامل محرک متنوع و متغیرهایی که رفتار آنها را شکل میدهد، شناخته شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. یکی از این عوامل انتظارات آنان در سازمان میباشد. با توجه به جایگاه اعضای هیأت علمی و نقش انتظارات، مطالعهای کیفی با هدف تبیین انتظارات اعضای هیأت علمی پرستاری شهر تهران از مدیریت دانشکدههای پرستاری طراحی و اجرا گردید.
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش کیفی میباشد و شرکتکنندگان آن 14 عضو هیأت علمی دانشکدههای پرستاری تهران، شهید بهشتی، ارتش، شاهد و بقیهالله بودند که به روش نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از مصاحبه انفرادی نیمه ساختار یافته و برای تحلیل آنها از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شد.
یافتهها: انتظارات اعضای هیأت علمی پرستاری در قالب 8 طبقه: زمینهسازی برای توانمندی هیأت علمی، حمایت سازمانی، رعایت عدالت، ارزشیابی مناسب عملکرد، فراهم نمودن شرایط کاری مناسب، بهکارگیری شیوههای مناسب مدیریتی، توجه به مسایل رفاهی و تأمین مالی و ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش تبیین گردید.
نتیجهگیری: مدیران با آگاهی از این انتظارات و برآورده کردن آنها میتوانند عملکرد اعضای هیأت علمی و در نهایت عملکرد سازمان را بهبود بخشند. ضمن این که برآورده شدن این انتظارات میتواند عامل مهمی در انگیزش و رضایت شغلی باشد.