چاری عبدالرضا، میرمیران پروین، اصغری گلاله، هدایتی مهدی، آموزگار عطیه، شفیعی عباس و همکاران.. تاثیر روغن هسته انار بر فراسنجهای لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1390; 10 (4) :425-432
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-113-fa.html
چکیده: (5960 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات روغن هسته انار PSO (Pomegranate seed oil) بر روی فراسنجهای لیپیدی سرم در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی انجام شد.
روشها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور که بر روی 51 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی انجام شد، بیماران در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند که به ترتیب 2 کپسول 400 میلیگرمی PSO و 2 کپسول 400 میلیگرمی دارونما در روز به مدت 4 هفته دریافت نمودند. غلظت کلسترول تام، تریگلیسرید، LDL-C، ال دی ال اکسیده (Ox-LDL)، گلوکز و انسولین ناشتا در ابتدای مطالعه و پس از 4 هفته اندازهگیری شد.
یافتهها: میانگین غلظت تریگلیسرید و نسبت تریگلیسرید به HDL-کلسترول در گروه مورد پس از 4 هفته نسبت به مقادیر پایه کاهش معنیدار [به ترتیب 40/1±75/2 در مقابل 56/1±45/3 میلیمول در لیتر، (009/0= P) و 6/4 ±7/5 در مقابل 0/5±5/7، (031/0=P)] داشت. اثر کاهش در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد برای میانگین غلظت نسبت کلسترول به HDL-کلسترول پس از تعدیل مقادیر پایه معنیدار بود [5/1±4/5 در مقابل 4/1±9/5 ، (05/0>P)]. میانگین تغییرات در گروه مورد در مقابل گروه شاهد برای غلظت HDL-کلسترول برحسب میلیمول بر لیتر [13/0 در مقابل 02/0-] و میانگین تغییرات نسبت کلسترول به HDL-کلسترول [42/0- در مقابل 01/0] معنیدار بود. میزان غلظت کلسترول، LDL-کلسترول، گلوگز سرم، انسولین و متغیرهای ترکیب بدن تغییری نکرد.
نتیجهگیری: مصرف PSO در افراد هیپرلیپیدمی به مدت 4 هفته سبب کاهش تریگلیسرید سرم، نسبت تریگلیسرید به HDL-کلسترول و نسبت کلسترول به HDL-کلسترول میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/10/18 | پذیرش: 1389/12/14 | انتشار: 1392/8/4