Mirarefin M, Aminpour A, Fakhrzadeh H, Tahbaz F, Abadi A. THE EFFECT OF FOLATE FORTIFIED BREAD ON HOMOCYSTEINE, FOLATE AND VITAMIN B12 STATUS AMONG HYPERHOMOCYSTEINEMIC SUBJECTS: TEHRAN HOMOCYSTEINE STUDY. ijdld 2007; 7 (2) :229-237
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-285-fa.html
میرعارفین مژده، امین پور آزاده، فخرزاده حسین، طاهباز فریده، ابدی علیرضا. اثر نان غنی شده با فولات بر وضعیت هوموسیستیین، فولات و ویتامین 12B افراد هیپرهوموسیستیینیمیک 70-60 ساله: مطالعه هوموسیستیین تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1386; 7 (2) :229-237
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-285-fa.html
1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، hopefulmojde@yahoo.com
2- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- مرکز تحقیقات غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- روه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
5- گروه آمار و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (7878 مشاهده)
مقدمه: برنامه غنی سازی غلات با فولات، آثار سودمندی برهیپرهوموسیستیینمی و بیماری های قلبی دارد. غنی سازی با فولات منجر به افزایش سطح فولات خون و کاهش هوموسیستیین سرم شده است.
روشها: در یک کارآزمایی بالینی نیمه تجربی، 17 زن و مرد 5 ±61 ساله هیپرهوموسیستیینمیک با میانگین هوموسیستیین µmol/L 13/6±32/15 وارد مطالعه شدند. افراد مورد بررسی به مدت 8 هفته نان غنی شده با فولات به میزان mg100 در روز دریافت کردند. داده های ثبت مواد غذایی 3 روزه ، بسامد خوراک و BMI (نمایه توده بدنی) در زمان شروع و هفته هشتم مطالعه تعین شد. میزان هوموسیستیین پلاسما و فولات سرم در زمان شروع و هفته هشتم اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل رژیم غذایی و داده ها توسط نرم افزار Nutritionist III و SPSS ویرایش 15 و آزمون Paired t-test صورت گرفت.
یافته ها: میانگین هوموسیستیین پلاسما در افراد تحت مطالعه پس از 8 هفته مصرف نان غنی شده با فولات µmol/L 11/3±48/10 بود که بطور معنی داری کاهش یافته بود (001/0 P< ). غلظت فولات سرم افراد مورد بررسی پس از 8 هفته 26% افزایش نشان داد (06/0 P= ).میانگین نمایه توده بدن و انرژی، و سایر اجزای رژیم غذایی تفاوت آماری معناداری نشان ندادند. دریافت ویتامین C رژیم غذایی بطور معنادار کاهش یافت(001/0 P< ).
نتیجه گیری: مصرف نان غنی شده با فولات به میزان mg100 در افراد هیپرهوموسیستیینمیک 70-60 ساله در مدت 8 هفته منجر به کاهش معنی دار هوموسیستیین پلاسما و افزایش فولات سرم شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1386/10/6 | پذیرش: 1386/11/27 | انتشار: 1392/7/23