Narmaki E, Shirasb F, Qorbani M, Sotoudeh G. ASSOCIATION BETWEEN FOOD SECURITY AND ANTHROPOMETRIC MEASUREMENTS, BODY COMPOSITION, BLOOD PRESSURE IN WOMEN ATTENDING MUNICIPALITY SPORTS CLUBS IN WEST OF TEHRAN. ijdld 2017; 16 (2) :103-110
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5502-fa.html
نارمکی الهام، شیراسب فریده، قربانی مصطفی، ستوده گیتی. بررسی ارتباط امنیت غذایی با اندازههای تن سنجی، ترکیب بدن و فشار خون در زنان مراجعه کننده به باشگاههای ورزشی شهرداری غرب تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1395; 16 (2) :103-110
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5502-fa.html
1- گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی علوم تغذیه و رژیم شناسی
2- مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر
3- گروه تغذیهی جامعه، دانشکدهی علوم تغذیه و رژیم شناسی ، gsotodeh@tums.ac.ir
چکیده: (4338 مشاهده)
مقدمه: ناامنی غذایی از مقولههایی است که تأثیر جدی بر وضعیت تغذیهی افراد جامعه بهجای میگذارد. با توجه به اینکه تاکنون هیچ مطالعهای ارتباط بین اجزای ترکیب بدن با امنیت غذایی را نسنجیده است، هدف از این مطالعه تعیین ارتباط امنیت غذایی با اندازههای تن سنجی، ترکیب بدن و فشار خون در زنان تهرانی میباشد.
روشها: در این مطالعهی مقطعی توصیفی - تحلیلی 397 خانم سالم بزرگسال تهرانی بهطور تصادفی از باشگاههای شهرداری مناطق تهران انتخاب شدند. وضعیت امنیت غذایی توسط پرسشنامهی 18 گویهای امنیت غذایی USDA خانوار سنجیده شد. قد، وزن و فشارخون براساس روشهای استاندارد و اجزای ترکیب بدن هر فرد توسط دستگاه BIA اندازهگیری شد.
یافتهها: شیوع ناامنی غذایی در افراد مورد بررسی 4/54 درصد بود. در مقایسه با خانوارهای امن غذایی، افراد با ناامنی غذایی بهطور معنیداری چاقی عمومی و مرکزی بیشتری داشتند. همچنین بیشتر افراد با فشار خون بالا در گروه با ناامنی غذایی قرار داشتند و ارتباط بین فشارخون و امنیت غذایی از نظر آماری معنیدار است. متغیرهای ترکیب بدن و فشار خون سیستولی و دیاستولی زنان در گروه با ناامنی غذایی نسبت به زنان در گروه با امنیت غذایی بهطور معنیداری بیشتر است.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ناامنی غذایی بهطور معنیداری با چاقی، تودهی چربی و تودهی چربی احشایی بیشتر و فشارخون بالاتر ارتباط مستقیم دارد. لذا برنامهریزان باید به کاهش ناامنی غذایی در جامعه بهویژه زنان از طریق بهبود وضعیت اقتصادی و اصلاح الگوهای غذایی خانوار توجه داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/1/23 | پذیرش: 1395/7/4 | انتشار: 1396/7/4