Afshar bakeshlou H, Abdi A, Azarbayjani M A, Barari A. EFFECT OF AEROBIC EXERCISE COMBINED WITH BERBERINE CHLORIDE HYDRATE ON CARDIAC TISSUE OF STREPTOZOTOCIN-DIABETIC RATS. ijdld 2020; 19 (2) :81-92
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5972-fa.html
افشار بکشلو هادی، عبدی احمد، اذربایجانی محمدعلی، براری علیرضا. اثرتمرین هوازی همراه با مصرف بربرین کلراید هیدرات بر بافت قلب موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1398; 19 (2) :81-92
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5972-fa.html
1- گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران ، a.abdi58@gmail.com
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدهی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (2081 مشاهده)
مقدمه: بیماری دیابت یک اختلال متابولیکی مزمن و پیشرونده است که منجر به عوارض شدیدتر قلبی میشود. هدف از مطالعهی حاضر بررسی اثرات بربرین کلراید با دوز mg/kg 50 بر بافت قلب موشهای دیابتی شده با استرپتوزوتوسین به همراه تمرین هوازی است.
روشها: 56 موش صحرایی نر ویستار بهطور تصادفی به هفت گروه (8=n): کنترل (C)، شم(S)، کنترل تمرین (TC)، دیابت (DM)، دیابت-بربرین(BDM)، دیابت-تمرین هوازی(TDM)، و هوازی-بربرین (TBDM) تقسیم شدند. دیابت با تزریق استرپتوزوتوسین در موشهای نر القا شد. گروههای تمرین بهمدت شش هفته برنامهی تمرین هوازی (18-10 متر در دقیقه، 40-10 دقیقه پنج روز در هفته) را روی تردمیل انجام دادند. برای ارزیابی بافت شناسی با استفاده از هماتوکسیلین و ائوزین(H&E) ، تریکروم ماسون و رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی برای سنجش میزان تغییر قطر، پارگی الیاف کاردیومیوسیت، تغییر در هستههاو میزان رسوب کلاژن در تارهای عضلانی قلب با استفاده از واریانس یکطرفه و آزمون آماری ANOVA و آزمون تعقیبی Tukey با نرمافزار SPSS نسخهی 21 استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که در گروه DM بیماری موجب پارگی الیاف کاردیومیوسیت و میزان رسوب کلاژن و کاهش قطر تارها نست به گروه C، S و TCگردیده و آسیب آن در بافت قلب در گروه TBDM نسبت به گروههای BDM و TDM کمتر بوده است.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد مکمل بربرین ضمن کاهش این اثرات و هم افزایی با تمرین هوازی این سنتز را کاهش داده و ضمن افزایش قطر رشتههای عضلانی کاردیومیوست قلبی، موجب کاهش میزان رسوب کلاژنها و نظم بهتر هستهها گردیده است.
دریافت: 1399/5/13 | پذیرش: 1398/12/10 | انتشار: 1398/12/10