Ghandali A, Tavangar M, Hashemi Taheri A P, Sharifi F, Haghpanah V, Hatami N, et al . Determination of Ultrasonographic Characteristics of Thyroid Nodules for Thyroid Cancer Prediction. ijdld 2021; 21 (1) :49-58
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6047-fa.html
غندالی علی، توانگر محمد، هاشمی طاهری امیر پژمان، شریفی فرشاد، حق پناه وحید، حاتمی ندا، و همکاران.. بررسی خصوصیات اولتراسونوگرافیک ندولهای تیروئید برای تشخیص بدخیمی تیروئید. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1400; 21 (1) :49-58
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6047-fa.html
1- دانشکدهی پزشکی
2- مرکز تحقیقات بیماریهای مزمن و صعب العلاج، پژوهشکدهی علوم جمعیتی غدد و متابولیسم
3- دپارتمان رادیولوژی
4- مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، پژوهشکدهی علوم جمعیتی غدد و متابولیسم
5- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکدهی علوم بالینی غدد و متابولیسم
6- مرکز تحقیقات علوم غدد و متابولیسم
7- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکدهی علوم بالینی غدد و متابولیسم ، mrmohajeri@tums.ac.ir
8- مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی، پژوهشکدهی علوم سلولی- مولکولی غدد و متابولیسم
چکیده: (3380 مشاهده)
مقدمه: در این مطالعه به بررسی قدرت تشخیصی سونوگرافی در تشخیص ندولهای بدخیم تیروئیدی در بیماران ایرانی پرداختیم. بدین منظور، ارتباط میان یافتههای حاصل از سونوگرافی را با یافتههای پاتولوژی مورد بررسی قرار دادیم.
روشها: مطالعهی حاضر یک بررسی گذشتهنگر است که بر روی بیماران با تشخیص ندول تیروئید که سونوگرافی و FNA شدهاند، انجام شده است. برای بررسی ارتباط بین نتایج حاصل از FNA با خصوصیات سونوگرافیک ندولها، نتایج حاصل از FNA را به دو گروه بدخیم و خوشخیم تقسیم کردیم و سپس به مقایسهی خصوصیات سونوگرافیک بین این دو گروه پرداختیم. در مواردی که جواب FNA نامشخص بود (AUS/FLUS یا FN/SFN)، جواب پاتولوژی بعد از جراحی ملاک قرار گرفت (در صورت جراحی ندول بیمار و موجود بودن جواب آن).
یافتهها: در مجموع 201 ندول در این مطالعه وارد شدند. نتایج مطالعه نشان داد که هیپواکوژنیسیتی، حاشیه نامشخص/نامنظم، میکروکلسیفیکاسیون، الگوی عروقی بدخیم در سونوگرافی داپلر و وجود همزمان لنفادنوپاتی گردنی با خصوصیات بدخیم بهطور معنیداری در ندولهای بدخیم بیشتر از ندولهای خوشخیم وجود دارند. در عین حال، سایر یافتههای سونوگرافیک مانند اندازه و مکان ندول، کیستیک بودن ندول، وجود Halo sign و وجود شکل Taller-than-wide قادر به افتراق بین ندولهای خوشخیم و بدخیم نبودند. در نهایت، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سونوگرافی از دقت بالایی در تشخیص بدخیمی در ندول تیروئید برخوردار است.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که استفاده از سونوگرافی میتواند در تشخیص بدخیمی در ندول تیروئید بسیار موثر واقع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/1/18 | پذیرش: 1400/3/4 | انتشار: 1400/1/10