جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بنی‌طالبی

ابراهیم بنی‌طالبی، رضا قراخانلو، مهسا محمدآملی، کیهان قطره سامانی، عبدالحسین پرنو، حسین تیموری،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده

Normal ۰ false false false مقدمه: هدف این تحقیق بررسی اثر ۸ هفته تمرین مقاومتی بر میزان اسفنگوزین-۱-فسفات (S۱P) پلاسمایی و بیان ژن گیرنده‌های S۱P۱,۲,۳ موش صحرایی نر نژاد ویستار می‌باشد.
روش‌ها: ۲۴ موش صحرایی ۸ هفته ای نر نژاد ویستار (۱۹۰-۲۵۰گرم) در این مطالعه استفاده شد. بعد از یک هفته آشناسازی حیوانات به صورت تصادفی به گروه کنترل (۱۲N=) و تجربی (۱۲N=) تقسیم شدند. نردبان مقاومتی یک متری با فاصله میله‌های ۲ سانتی متری با شیب ۸۵ درجه به عنوان وسیله تمرین مقاومتی و وزنه های متصل شده به دم حیوان به عنوان مقاومت استفاده شد. مقدار S۱P در لایه کلروفرم بوسیله دستگاه HPLC اندازه گیری شد. جهت بررسی بیان ژن از تکنیک Real-Time PCR استفاده شد.
یافته‌ها: تمرین مقاومتی محتوای S۱P در پلاسما (۰۰۱/۰P=) را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. به علاوه، تمرین مقاومتی باعث افزایش بیان ژن گیرنده S۱P۱ در عضله تاکننده بلند انگشت شست پا (FHL) (۰۰۱/۰=P) و عضله نعلی (SOL) (۰۰۰/۰=P)، S۱P۲ در عضله FHL (۰۰۰/۰=P) و  SOL(۶۰۳/۰=P)، S۱P۳ در عضله FHL (۰۲۱/۰=P) و  SOL(۰۰۹/۰=P) گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجه‌گیری: می توان نتیجه گرفت که تمرین مقاومتی به طور قابل ملاحظه‌ای بر میزانS۱P  پلاسمای موش صحرایی اثر می‌گذارد. با توجه به نقش ساختاری و عملکردی این اسفنگولیپید و از آنجا که این فاکتور و گیرنده های سطح سلولی آن بدنبال یک دوره تمرین مقاومتی افزایش می یابد، شاید یکی از فاکتورهای رشدی و مسیرهای سیگنال دهی در سازگاری عضلانی باشد.


مهدی غفاری، محمد فرامرزی، ابراهیم بنی‌طالبی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: اختلال متابولیسم لیپیدهای درون عضلانی در ایجاد مقاومت به انسولین و دیابت نقش مهمی ایفا می‌کنند. پری‌لیپین ۳ از جمله پروتئین‌های مهم خانواده‌ی پری لیپین در تنظیم لیپولیز و ذخیره‌ی آن در سلول‌های عضلانی است. لذا هدف از این مطالعه مقایسه دو شدت متفاوت تمرین استقامتی (کم شدت و شدت بالا) بر بیان پروتئین پری‌لیپین ۳ عضله‌ی اسکلتی، سطوح سرمی گلوکز و انسولین موش صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوسین است.
روش‌ها‌: تعداد ۲۴ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به‌صورت تصادفی ساده به سه گروه (تمرین استقامتی کم شدت ، تمرین استقامتی با شدت بالا و کنترل) تقسیم شدند. تمرین استقامتی به مدت هشت هفته و شدت تمرین در گروه کم‌شدت ۶۰ درصد Vo۲max ، شدت بالا ۸۵ درصد Vo۲max بود و گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکردند. بیان نسبی پروتئین پری‌لیپین ۳ با تکنیک وسترن بلات انجام شد. جهت تعیین معنی‌دار بودن تفاوت بین متغیرها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج مقایسه بین گروهی، اختلاف معنی‌داری بین سه گروه در متغیرهای پری‌لیپین ۳ نشان داد (۰۱۲/۰=P). نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنی‌دار بیان پروتئین پری‌لیپین۳ در تمرینات شدید استقامتی نسبت به گروه کنترل دیابتی بود (۰۰۹/۰=P)، اما تفاوت معنی‌داری در میزان پری‌لیپین ۳ در گروه تمرین کم شدت استقامتی نسبت به گروه کنترل وجود نداشت (۴۴۲/۰P=). نتایج مقایسه بین گروهی، اختلاف معنی‌داری بین سه گروه در سطوح سرومی گلوکز و انسولین نشان داد (به ترتیب ۰۰۰۱/۰=p و ۰۰۰۳/۰= P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش می‌توان به تأثیر تمرینات استقامتی با شدت بالا بر افزایش بیان پری‌لیپین‌۳ در نمونه‌های دیابتی اشاره کرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb