جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای آنمی

محمد رضا شهرکی، حمیده میرشکاری، الهام شهرکی، احمد رضا شهرکی،
دوره 7، شماره 3 - ( 4-1387 )
چکیده

مقدمه : کم  خونی، به ویژه در بیماران مبتلا به نفروپاتی،‌با دیابت همراهی دارد.  از آنجا که  بعضی گزارش‌ها بر این دلالت می‌کنند که کم خونی ممکن است در غیاب نفروپاتی هم مشاهده شود، در این مطالعه اثر دیابت نوع 1 بر کمیت‌های هماتولوژیک ، در موش‌های صحرایی ماده  دیابتیک شده با استرپتوزوسین مورد بررسی قرار گرفت.

روش‌ها: در این  مطالعه 15 سر موش صحرایی ماده ، بالغ  (Virgin) از نژاد Wistar-albino انتخاب  و کمیت‌های هماتولوژیک آنها از جمله : گلبول‌های سفید ، قرمز،  پلاکت‌ها ، هموگلوبین، هماتوکریت،  MCV, MCH, MCHC و قند خون اندازه گیری  شد. سپس  تمام حیوانات با دوز  mg / kg(IP) 65  استرپتوزوسین دیابتی شدند و کمیت‌های فوق  پس از 45 روز مجددا اندازه گیری شد . اطلاعات بدست آمده با نرم افزار رایانه‌ایSPSS   و تست آماری  Paired- T testآنالیز گردید. نتایج حاصل به صورت Mean±SD در جداول آماری گزارش و اختلافات آماری با 05/0 P<  معنی دار تلقی گردید.

یافته ها: نتایج  حاصل  از این بررسی نشان داد که کمیت‌های هماتولوژیک از جمله : تعداد گلبول‌های سفید، قرمز، پلاکت‌ها، همو گلوبین، هماتوکریت، MCV MCHC, و  MCHنسبت به  قبل از دیابتیک شدن کاهش و مقدار قند خون افزایش معنی داری را نشان می دهد.

نتیجه گیری: نتایج  حاصل از این بررسی نشان داد که در حیوانات مبتلا به دیابت نوع 1 القا شده با استرپتوزوسین، کمیت‌های هماتولوژیک کاهش می‌یابد که سازوکار دقیق آن نیاز به مطالعات بیشتر دارد.


زهرا پورنقشبند، اسفندیار حیدریان، شیرین اعظم پناه، تاج الملوک امامی، پیوند امینی، مسعود امینی،
دوره 8، شماره 1 - ( 9-1387 )
چکیده

مقدمه : هم اکنون دیابت مهمترین عامل ایجاد آسیب کلیوی، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و مرگ و میر در بیماران دیابتی می‌باشد. این بیماران از خطر بالا برای ابتلای به کم خونی برخوردار هستند. یکی از عوامل ایجاد کم خونی، کاهش سطح اریتروپوئتین (Epo) در این بیماران است. مطالعات جامعی پیرامون تغییرات سطح سرمی Epo در طی مراحل بیماری دیابت نوع 1 غیرآنمیک صورت نگرفته است. لذا هدف از این تحقیق بررسی و مقایسه سطح اریتروپوئتین در بیماران دیابتی نوع 1 غیرآنمیک با و بدون میکروآلبومینوری و افراد سالم بود.

روش‌ها :  این مطالعه به صورت مقطعی و به روش نمونه‌گیری آسان بر روی 47 بیمار دیابتی نوع 1 (شامل 23 نفر دارای آلبومینوری و 24 نفر بدون آلبومینوری) و  25 فرد سالم انجام گرفت. Epo به روش رادیو ایمنواسی و هموگلوبین (Hb )، هماتوکریت(Hct )، کراتینین (Cr)، BUN و آلبومین ادرار با دستگاه اتوآنالیزور تعیین مقدار شدند.

یافته‌ها :نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سطح سرمی Epo بطور معنی‌داری در بیماران دیابتی با و بدون میکروآلبومینوری نسبت به افراد شاهد افزایش یافته بود (05/0 P<). هر چند در گروه‌ دیابتی بدون میکروآلبومینوری سطح سرمی Epoنسبت به گروه با میکروآلبومینوری بالاتر بود ولی تفاوت مشاهده شده معنی دار نبود (05/0 P>).

نتیجه‌گیری : در بیماران دیابتی نوع1 غیرآنمیک با و بدون میکروآلبومینوری ، یک افزایش اولیه Epo نسبت به افراد سالم رخ می‌دهد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb