MicrosoftInternetExplorer4 مقدمه: غلظتهای سیستمیک CRP و IL-6 به عنوان فاکتورهایی شناخته شدهاند که میتوانند در شناسایی بیماریهای قلبی-عروقی و متابولیکی مورد توجه قرار گیرند و فعالیت بدنی موجب تغییر در سطح پلاسمایی آنها میگردد. در همین راستا هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر فعالیت مقاومتی دایرهای بر مارکرهای التهابی و مقاومت به انسولین بود.
روشها: جهت انجام مطالعه تعداد 10 مرد جوان سالم (انحراف معیار± میانگین؛ سن 8/1±9/22 سال؛ قد 4/8±8/179 سانتیمتر و وزن 7/5±6/68 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنیها پس آشناسازی و تعیین
1-RM در یک جلسه فعالیت و یک جلسه کنترل شرکت نمودند. در جلسه فعالیت افراد با شدت 55% 1-RM و 3 ست با 15 تکرار و 2 دقیقه استراحت بین هر چرخه را اجرا نموده، قبل از فعالیت و سریعاً پس از فعالیت یک نمونه خونی گرفته شد و برای اندازهگیری گلوکز، انسولین، IL-6، IL-10 و hs-CRP مورد استفاده قرار گرفت. مقاومت به انسولین (IR) با استفاده از غلظت گلوکز و انسولین محاسبه گردید. از آزمون تی وابسته برای مقایسه میانگین دو جلسه استفاده شد.
یافتهها: نتایج افزایش معنادار IL-6، IL-10 و IR را بلافاصله پس از فعالیت نشان داد (05/0>P) و hs-CRP پس از فعالیت افزایش معنیداری نداشت (05/0
نتیجهگیری: افزایش سایتوکاینهای ضد التهابی IL-6 و IL-10 و مقاومت به انسولین بلافاصله پس از فعالیت مقاومتی دایرهای به نظر میرسد که بعد از فعالیت و در دورههای ریکاوری موجب تحریک و بکارگیری منابع سوخت چربی و گلیکوژن کبد گردد، و احتمال میرود تمرین مقاومتی موجب فعال سازی سازوکارهای کاهنده واکنشهای التهابی بدن میباشد.