جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای کارایی

محمد اصغری جعفرآبادی، سيده مومنه محمدی،
دوره 14، شماره 3 - ( 12-1393 )
چکیده

در مطالعات علوم پزشکی، موقعیت‌های وجود دارند که امکان استفاده از روش‌های متداول مبتنی بر توزیع نرمال (روش‌های پارامتری) وجود ندارد. هدف از این مقاله ارائه روش‌های متداول ناپارامتری و انجام استنباط مبتنی بر آن‌ها می‌باشد. مبانی و نحوه انجام محاسبات و همچنین کدهای نرم‌افزاری مربوط به روش‌های متداول ناپارامتری و استنباط مبتنی بر آن‌ها برای مثال‌های مطالعات علوم پزشکی به همراه ملاحظات انتخاب آزمون‌های ناپارامتری و کارایی نسبی آن‌ها در مقایسه با آزمون‌های پارامتری متناظر ارائه گردید. در صورت برقرار نبودن پیش‌فرض‌های آزمون‌‌های پارامتری، بدون نگرانی برای از دست رفتن کارایی و حتی با کارایی بالاتر، باید از آزمون‌های ناپارامتری استفاده کرد. برای مقایسه متغیر کمی غیرنرمال یا رتبه‌ای بین دو گروه مستقل آزمون من-ویتنی، برای مقایسه متغیر کمی غیرنرمال یا رتبه‌ای بین بیش از دو گروه مستقل آزمون کروسکال والیس، برای مقایسه یک متغیر کمی غیرنرمال در دو وضعیت وابسته یا گروه‌های همسان شده آزمون رتبه علامت‌دار ویلکاکسون و برای مقایسه یک متغیر رتبه‌ای در دو وضعیت وابسته یا گروه‌های همسان شده آزمون علامت باید استفاده شود. برای هر یک از آزمون‌های فوق، نتایج حاصل از مثال‌های مطالعاتی به‌همراه نحوه انجام محاسبات ارائه شد. برای بررسی رابطه یا اختلاف در انواع مطالعات علوم پزشکی، آزمون‌های ارائه شده با توجه به موقعیت و هدف مطالعه توصیه می‌شود


فاطمه دکامینی، محمد احسانی فر،
دوره 21، شماره 4 - ( 7-1400 )
چکیده

مقدمه: دیابت یکی از مشکلات اساسی سلامت در ایران بوده و حدود 6/4 میلیون نفر از بزرگسالان به این بیماری مبتلا هستند. ضعف در تشخیص این بیماری سبب شده نیمی از این تعداد از بیماری خود اطلاعی نداشته باشند. در سالیان اخیر همزمان با به‌کارگیری رایانه در تحلیل و ذخیره‌سازی اطلاعات، حجم و پیچیدگی داده‌ها به‌صورت چشمگیری افزایش یافته است.
روش‌ها: در سازمان‌های سلامت داده‌ها نقش اساسی در ارزش سازمان ایفا می‌کنند. از این‌رو داده‌کاوی به یکی از پُرکاربردترین فرآیندها در حوزه‌ی سلامت و تشخیص بیماری‌ها تبدیل شده است. در این پژوهش اطلاعات 768 نفر از مراجعین آزمایشگاهی در تهران با حفظ محرمانگی و برای شناسایی متغیرهای تأثیرگذار در ابتلا به بیماری دیابت از نظرات خبرگان استفاده شده است.
یافته‌ها: یافتهها حاکی از بررسی 5 الگوریتم مورد نظر بر روی داده‌های ارائه شده است که با پیاده‌سازی 5 الگوریتم‌ داده‌کاوی J48، بیز، بگینگ، کوهن و خوشه‌بندی ساده جهت دسته‌بندی داده‌ها، کارایی این الگوریتم‌ها از نظر سرعت و دقت در محاسبات بررسی گردید.
نتیجه‌گیری: مجموعه داده‌ها جهت دسته بندی، بانک داده‌های یک آزمایشگاه است که این مجموعه شامل 768 نمونه با 9 مشخصه است. نهایتاً الگوریتم J48 به‌دلیل سرعت بالا، دقت مورد قبول و عدم وجود حساسیت به داده‌های اولیه، جهت داده‌کاوی داده‌های بیماری دیابت پیشنهاد می‌شود.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb