جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای گلوتاتیون احیاء

خانم زلیخا رحیمی، آقا سعید شاملو کاظمی، آقا علی همتی عفیف،
دوره 24، شماره 6 - ( 12-1402 )
چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر تمرین ترکیبی و مصرف عصاره هسته انگور بر برخی عوامل استرس اکسیداتیو و آنتی‌اکسیدانی زنان یائسه مبتلابه دیابت نوع2 بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به‌صورت کارآزمایی بالینی در80 نفر زن مبتلا به دیابت نوع دو اجرا گردید، که به­صورت تصادفی به چهار گروه (20 نفری) تقسیم شدند: کنترل، تمرین، GSE، تمرین+GSE. پروتکل تمرین ترکیبی شامل تمرین هوازی و قدرتی بود، که هشت هفته (پنج روز/هفته) اجرا شد. مکمل GSE در قالب کپسول‌های 200 میلی‌گرمی به­صورت روزانه (صبح و ظهر) مصرف گردید. نمونه­گیری خونی (پنج سی‌سی) پیش و پس از هشت هفته مداخلات دریافت شد. به­منظور بررسی تغییرات درون‌گروهی و بین گروهی از آزمون تحلیل واریانس دو راهه، و سپس تست تعقیبی توکی، توسط نسخه 25 SPSS به کار گرفته شد (05/0p≤).
یافته­ها: مقادیر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی­تام و گلوتاتیون احیای سرم در گروه­های GSE و تمرین+GSE در مقایسه با گروه­های کنترل و تمرین افزایش معناداری داشت (001/0p=). سطوح مالون­دی­آلدئید سرم در گروه GSE در مقایسه با گروه­های کنترل و تمرین، کاهش معناداری نشان داد (001/0p=).
نتیجه‌گیری: به نظر می­رسد که مداخله عصاره هسته انگور نسبت به تمرین ترکیبی در کاهش استرس اکسیداتیو مؤثرتر است، و مصرف این عصاره به­تنهایی و نیز همراه با اجرای تمرین ترکیبی بر افزایش مقادیر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام و گلوتاتیون احیاء تأثیر معناداری دارد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb