Shirzad Siboni M, Samadi M T, Rahmani A, Khataee A, Bordbar M, Samarghandi M. Photocatalytic Removal of Hexavalet Chromium and Divalent Nickel fromAqueous Solution by UV Irradiation in the Presence of Titanium Dioxide Vanoparticles. ijhe 2010; 3 (3) :261-270
URL:
http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-107-fa.html
شیرزاد سیبنی مهدی، صمدی محمدتقی، رحمانی علیرضا، ختایی علیرضا، بردبار مریم، سمرقندی محمدرضا. حذف فتوکاتالیستی کروم شش ظرفیتی و نیکل دو ظرفیتی از محلول&thinsp های آبی با استفاده از اشعه UV در حضور نانوذرات دی اکسید تیتانیوم. سلامت و محیط زیست. 1389; 3 (3) :261-270
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-107-fa.html
چکیده: (16337 مشاهده)
زمینه و هدف : یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست موجود در پساب صنایع مختلف از جمله آبکاری، کروم شش و نیکل دو ظرفیتی است که برای انسان و محیط زیست بسیار سمی است. لذا هدف از این تحقیق بررسی کارایی حذف فتوکاتالیستی کروم شش و نیکل دو ظرفیتی از محیط های آبی با استفاده از فرایند UV/TiO2 درسیستم ناپیوسته است.
روش بررسی: ابتدا طراحی و ساخت راکتور صورت گرفت و بعد از آن با تغییر دادن مقدار نانوذرات TiO2 و ثابت نگه داشتن بقیه عوامل موثر، مقدار بهینه TiO2 که برابر gr/L 1بود به دست آمد. سپس با ثابت نگه داشتن مقدار نانوذرات TiO2 تاثیر pH، غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی و نیکل دو ظرفیتی و زمان واکنش بررسی گردید.
یافته ها: نتایج مشخص ساخت که با افزایش زمان واکنش و مقدار TiO2 کارایی حذف در مورد هر دو یون افزایش می یابد. هم چنین مشخص گردید که کارایی حذف فتوکاتالیستی کروم شش ظرفیتی با افزایش pH و غلظت اولیه کروم کاهش می یابد، اما کارایی حذف فتوکاتالیستی نیکل دو ظرفیتی با افزایش غلظت اولیه نیکل دو ظرفیتی و pH به ترتیب کاهش و افزایش می یابد.
نتیجه گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که می توان از فرایند UV/TiO2 به عنوان یک روش موثر در حذف کروم شش و نیکل دو ظرفیتی از محیط های آبی استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/5/19 | پذیرش: 1389/7/12 | انتشار: 1389/8/4