دوره 14، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 334-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mollaei A, Rafie R, Moeinaddini M, Khazaei S H. Modeling of leachate generation in Karaj landfill using HELP model. ijhe 2021; 14 (2) :319-334
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6554-fa.html
ملائی آزاد، رفیعی رضا، معین الدینی مظاهر، خزاعی سید حسین. مدلسازی کمی تولید شیرابه در مرکز دفن حلقه دره کرج با استفاده از مدل HELP. سلامت و محیط زیست. 1400; 14 (2) :319-334

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6554-fa.html


1- گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
2- گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران ، rrafiee@ut.ac.ir
چکیده:   (1588 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از این پژوهش برآورد میزان تولید شیرابه با استفاده از مدلHELP  و بررسی عملکرد آن در مناطق نیمه­ خشک ایران و همچنین مشخص شدن الگوی تولید شیرابه در دو نیم سال و تعیین مهمترین پارامتر مؤثر در مقدار تولید شیرابه است.
روش بررسی: به جهت اینکه مدل HELP براساس الزامات ایالات ‌متحده آمریکا طراحی‌ و فقط داده ­های این کشور در آن گنجانده‌ شده است. داده­های ورودی نرم­افزار با استفاده از تحقیق میدانی آماده شد و با استفاده از این دادهها مدل اجرا شد. برای بررسی صحت نتایج مدل، مقدار تولید واقعی شیرابه 10 ماه برداشت شد (آذر ماه 1398 تا شهریور ماه 1399). بعد از مدلسازی، تحلیل حساسیت هر یک از مهمترین پارامتر­های ورودی برای مشخص شدن مهمترین پارامتر­ موثر در تولید شیرابه انجام گرفت.
یافته­ ها: نتایج نشان داد مدل توانسته مقدار تولید شیرابه را با دقت 75/5 درصد و مقدار ضریب تعیین (R) 60 درصد نسبت به مقدار واقعی برآورد کند. همچنین با توجه به نتایج آنالیز حساسیت، مهمترین عوامل موثر در تولید شیرابه به ترتیب رطوبت پسماند و بارش باران و کم اهمیت ­ترین پارامتر مساحت سلول لندفیل فعال تعیین شد.
نتیجه­ گیری: در یک جمع ­بندی می توان بیان کرد که کارآیی مدل HELP در برآورد تولید شیرابه در منطقه مورد پژوهش، رضایت بخش بود. نتایج مدل نشان داد که میزان رطوبت پسماند یکی از عوامل مهم در تولید شیرابه در لندفیل کرج است پیشنهاد می­ شود که راهکارهای کاهش رطوبت پسماند ورودی شناسایی شوند و مدل برای لندفیل­ های روباز نیز اجرا شود.
متن کامل [PDF 1698 kb]   (958 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/5/8 | پذیرش: 1400/8/16 | انتشار: 1400/10/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb